25 hetes vagyok és már mindent meg vettem a babának miért mondják hogy még korán van? Raer meg vásárolni? Nektek mikor lett kész a baba szoba?
Én 37. hétig dolgoztam, utána vettem meg mindent, kb 2 nap alatt.
A szoba meg akkor lett teljesen kész, amikor a kórházban voltam (akkor kerültek be a bútorok)
Tudom, ez is kicentizés, meg szerencse, hogy 39+4-re szültem.
De ha előbb jön, akkor sincs világvége, meg lehet oldani mindent.
Ha már most a házunkban élnénk, akkor biztos nekiállnék 20. hét körül rendezkedni.
Sajnos csak később tudunk beköltözni, 30. hét körül, így még kapkodós is lesz minden.. Nem csak a babaszobával és babaholmikkal lesz feladat, hanem alapból be kell rendezkedni.
Szóval én imádnám ha nekiállhatnék ezeknek, egyelőre így viszont csak a költözést tervezgetjük, meg a hitelt hozzá, meg az esküvőt ami kb a 26. hét körül lesz. Hamarabb jött, mint hittük, szóval kicsit be kell gyorsítanunk és gyakorlatilag minden összecsúszik. :)
A ruhákat én is korainak tartom, mert még nem tudod mekkora lesz mikor megszületik, arról előtte lévő napokban kapsz egy becsült méretet :)
Egyébként mi sem vásárolunk előre, de inkább csak babonából. Sajnos nem egyszer volt már példa a családban arra, hogy 30. hét körül ment el baba :( Épp emiatt most az én terhességemnél is a teljes család beszélt le arról hogy előre megvegyek bármit is. 33 hetes vagyok és csak most kezdtem nézelődni hogy mi is kéne majd.
Valóban nem szokott az átlag ilyen korán elkészülni. De mi pl szinte mindent használtan vettünk, mindig akkor, amikor jó árban találtunk valamit. A babaöblöt pl. még a 12. hét előtt vettük, aztán szép apránként a többi dolgot. Mostanra már minden megvan, a kórházi csomag is összepakolva.
33 hkm
Mi a 31.heten csináltunk meg mindent, akkor kivett a férjem is egy hét szabit és mindent megvettünk, összeraktuk a bútort stb. 32.hettol kezdtem el mosni a babásdolgokat és osszerakni a böröndöt.
Amúgy én is vettem ezt - azt mikor még lett a neme, megrendeltük a baba kocsit (ez is jól jött, mert végül több hetet csúszott a gyártás...)
Valamint tegnap volt az első ctg-m, ami hatareset lett és majdnem bent tartottak, akkor jöttem rá, hogy nem árt ha még van a táska.
35+4 hkm
Hát én nagyon megszívtam volna, ha csak a 30. hét után kezdtem volna el vásárolni, a végén mar nagyon nehezen mozogtam.
Amúg meg ki ilyen bunkó barom, hogy ilyeneket mond egy terhes nőnek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!