Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes leszek is csinálni...

Ha terhes leszek is csinálni kell?

Figyelt kérdés
Sajnos PCOS miatt kell szénhidrát diétát csinálnom és valahogy ezt a nem kicsit fontos kérdést felejtettem el megkérdezni a dokitol. Vagyis azt, hogy ha sikerül végre teherbe esnem, akkor is csinálni kell-e a diétát ugyanúgy. Aki ilyen helyzetben van vagy volt, neki mit mondott az orvosa?
2019. júl. 26. 18:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nos, két orvos állította ugyanazt : PCOS. De nincs IR-em szerencsére. Én is olvastam hogy a szó jelentése: policisztas= több ciszta, nekem pedig csak egy van. De hát ha mind két orvos azt mondja, hogy jót tenne némi szénhidrát csökkentés, ezért nyomassam a 180g-os ch diétát ha gyereket akarok, akkor nem vonom kétségbe amit mondanak. De ezen az egy dolgon, mármint a cisztan ja és azon kívül, hogy lassan fél éve nem esem teherbe más panaszom nincs, a verkepem és a hormonszintjeim is tökéletesek, de azért folsavat pluszban a már szedett terhes vitamin mellé szednem kell. Ennyi jotanacsot kaptam.
2019. júl. 27. 20:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs. Pcos tökéletes hormonsorral nem létezik.
2019. júl. 28. 22:36
 13/16 anonim ***** válasza:

A PCOS-nek van egy kritériumsora, amiből kettőnek egyszerre teljesülnie kell. Enélkül nem lehet PCOS-nek nevezni.

Ovulációd van?

Pajzsmirigy hormonokat néztek?

Milyenek lettek a cukor-inzulin értékeid?

Milyen a 3.napi női hormonsor?

2019. júl. 28. 22:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Van ovulációm és minden hónapban meg is jön, 30-31 napos ciklusaim vannak. A TSH szintem is jó. Minden értekem jó. Egyedül az egy db cisztam ami van. Ezért is kérte a doki a nagylabort. Meg mert 5 hónapja próbálkozunk és nem jön a baba. De nem ő volt sajnos mikor ki kellett értékelni a verkepemet és a hormonszintemet. És ez a másik doki mondta, hogy ő 160g-os diétát javasolna, de a 180g-os sem rossz, akkor csináljam azt, ha a másik doki azt mondta. Egyébként hozzateszem sztks rendelésen voltam... Menni akarok magánrendlesre egy harmadik dokihoz, akihez régen jártam, mert nekem is gyanús már ez az egész.
2019. júl. 29. 15:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Ennek köze nincs a PCOShez, nézz utána a kritériumoknak. És menj el egy normális, jó endokrinológushoz és nőgyógyászhoz!
2019. júl. 29. 17:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenképp el fogok menni egy másik nőgyógyászhoz privátban.
2019. júl. 29. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!