Ha terhes leszek is csinálni kell?
Figyelt kérdés
Sajnos PCOS miatt kell szénhidrát diétát csinálnom és valahogy ezt a nem kicsit fontos kérdést felejtettem el megkérdezni a dokitol. Vagyis azt, hogy ha sikerül végre teherbe esnem, akkor is csinálni kell-e a diétát ugyanúgy. Aki ilyen helyzetben van vagy volt, neki mit mondott az orvosa?2019. júl. 26. 18:20
1/16 anonim válasza:
Még sokkal jobban oda kell figyelni! Én hajlamos vagyok nem diétázni, ha nincs tétje, terhesen mindig nagyon komolyan vettem.
2/16 anonim válasza:
Igen, mivel magasabb a terhességi diabétesz kockázata. Ráadásul már az anyaméhben cukorral, gyors szénhidrátokra tudod szoktatni. Ezért is érdemes csinálni!
3/16 anonim válasza:
Mindenképpen érdemes, sőt kell, mert sokkal nagyobb az esélye a terhességi cukorbetegség kialakulásának!
Én most egyelőre nem bírtam tartani (holnap töltjük a 12 hetet), mert olyan szintű hányingerem van egész nap, hogy a teljeskiőrlésű cuccok nem mennek le :( Cukrosat továbbra sem eszem, de most a mennyiség sincs meg rendesen, illetve az is gyors (ropi, zsömle, ami nem akar kijönni). Mondjuk egyelőre kevesebb kiló vagyok, mint amivel terhes lettem. Ezt túl kell élni, ha végre jobban leszek, akkor újra szigorúan tartom majd.
4/16 anonim válasza:
Még szigorúbban. Ezt egész életedben tartani kell.
5/16 A kérdező kommentje:
Hát egész életemben tuti nem fog menni, de a terhesseg és az utána lévő időszakban akkor odafigyelek. Nincs inzulinrezisztenciam, úgyhogy a cukorbetegsegtol nem félek, eddig sem ettem sok cukrot, csak nyilván ennél több szénhidrátot azért.
2019. júl. 26. 21:20
6/16 anonim válasza:
Igen, mindenkeppen, es meg jobban odafigyelve.
8/16 A kérdező kommentje:
Igen. Teljesen jó a TSH-m is az inzulinom is szerencsére. Csak a PCOS van (egy db 35mm-es ciszta).
2019. júl. 27. 16:24
9/16 anonim válasza:
Pcos nincs ir nélkül. Viszont egy nagy ciszta az nem pcos.
10/16 anonim válasza:
A "C" fenotípusú PCOS IR nélkül jeletkezik. De egy ciszta tényleg nem PCOS. Ki és mi alapján diagnosztizálta a PCOSt nálad, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!