Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy kicsit kétségbe vagyok...

Egy kicsit kétségbe vagyok esve, segitenétek?!

Figyelt kérdés

Van még 3 hónapom a szülésig. Párom dolgozik csak, csak az ő keresete van, ami mindig változó átlag 120 ezer.

Viszont babónak még semmi nincs meg, egy pár babaruhán kivül. Se kiságy, se babakocsi, se gyerekszoba...semmi:(! Párom nem érdekli, illetve nem mutatja hogy érdekelné. Nem fogja még mindig fel.

Engem meg ugy idegesit, hogy nem tudom hogy mi lesz, kikészit. Tehetetlen vagyok, sokat sirok miatta.

2010. júl. 11. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezért felesleges sírnod! A babakocsit ráértek megvenni akkor is,ha már megszületett. Kiságyat pedig még később is. Eleinte alhat a kocsiban is a pici. A szobába sem kell feltétlen sok felesleges holmi.(Faldekoráció,baldachinos ágy, stb) A jövedelmeteket figyelembe véve,nem is lenne pénzetek rá. Nagyon sok családban van így. Nem mindenki költhet egy félvagyont a baba cuccaira.
2010. júl. 11. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne idegeskedj, hidd el attól nem lesz jobb a helyzet. Mi még rosszabb helyzetben vagyunk: októberben jön a baba és 2 hete megszűnt a párom munkahelye:-( Így nekünk szinte semmi bevételünk nincs, állást találni itt a déli megyékben pedig szinte lehetetlen. Mi annyival vagyunk nálatok előrébb, hogy kaptunk babakocsit, gyerekágyat készít az egyik ismerősöm. Babaruhákat szépen apránként vettük eddig is, főleg használt ruhaboltokban.

Ha sírsz vagy idegeskedsz miatta akkor sem fog jobb lenni a helyzet. Próbálj meg a pároddal leülni és megbeszélni. Amúgy sem vagy még elkésve semmivel, bőven van még időd vásárolgatni:-) Addig is élvezd a terhességet!

24h km

2010. júl. 11. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt vele kellene megbeszélned! Amiket írtál, nem olcsó dolgok, így nem a legjobb megoldás, hogy az utolsó pillanatban egyszerre vegyétek meg őket! Nézz körül aukciós és hirdetési oldalakon, ott a bolti árnál jóval olcsóbban találsz jó állapotú, bár használt holmikat! Így töredékéből meg tudsz venni sok mindent. A gyerekszobát még ráértek kialakítani, az első hetekben a ti szobátokban is alhat a baba. A legfontosabb egy kiságy (de akár a babakocsi mózeskosara is megfelel néhány hétig!). Ruhát meg olcsón tudsz venni turiban vagy bizományiban is...
2010. júl. 11. 18:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem tesz jót, ha ezen rágod magad!!! Nem tudom, hogy merre laktok, de nálunk itt Szegeden, a környéken rengeteg vásár van, szinte minden hétvégén. Ott viszonylag jó áron lehet venni babakocsit, kiságyat... (10000-ért már kapsz nagyon jó babakocsit. Mi Chicco-t vettünk, igaz nem az idei, hanem 2 évvel ezelőtti modell, de levettük a huzatát és a gépben kimostuk.) Most voltam hétvégén is, láttam megint sok cuccot, de nekünk már minden megvan. Az ismerőseidet kérdezd meg, hátha tudnak segíteni ezzel-azzal. Turkálóban vettem a babaruhák nagy részét, meg használtas bababoltban. Ugyanezekben a boltokban lehet venni mást is, a rendes bolti ár töredékéért. Szerintem kezd úgy a párodnál, hogy leülsz vele és mondod neki, hogy láttál olcsón itt és itt babcuccot, menjetek el megnézni, mert hamarosan úgyis venni kell...Neki is fel kell fognia előbb-utóbb, hogy kell egy pár dolog a babának.

Én az egyik előttem szólóval nem értek egyet, igenis fontos a babaágy, mert az a legbiztonságosabb és legkényelmesebb a babának, nem a kocsi, meg az ide-oda letett mózeskosár... De lehet már pár ezer forintért venni csak sima rácsos ágyat is, nem kell semmi luxus bele, de a szivacs/kókuszmatrac nagyon fontos. Tényleg nem kell baldachin, meg gumis szélű lepedő, a sima lepedőt is alá lehet gyűrni... Játékok még jó darabig nem kellenek, babaápolási dolgokat a gyerekorvos ír fel, az a legjobb és legolcsóbb a babának.

2010. júl. 11. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Legyél wgy kicsit talpra esettebb, és keresgélj használtan a neten, újságban kiságyat.Egy egy babát használt kiságy tök szép még, és fél áron van szinte. Szóval gyűjts össze néhány címet a megyétekből, és ha kész célod van, fogd a párod, és menjetek, nézzétek meg.Mi is kiságyat így fogunk venni, pedig mi jobban állunk. Annyi,h. matracot újat fog kapni.A férfiak ilyenek, legyél te egy kicsit talpra esettebb.Az én páromat sem túlzottan érdekli a vásárlás, így rám bízta a dolgot. Nekik csak a gyerek fontos, amiben aludni fog, az mellékes.:) Ne sírj, ha a párod nem, viseld te a nacit.
2010. júl. 11. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. A helyi családsegítő központban esetleg tudnak nektek segíteni ruhaügyben. Esetleg a vöröskereszttől tudtok ilyesmit beszerezni. Én a helyedben pedig elkezdeném rágni a párom fülét.... Ha ügyes vagy, akkor akár fillérekért tudsz venni babaruhát. Én ma pl. eladtam egy 100 db-os babaruhacsomagot 3000 ft-ért. Ha kifogsz egy ilyet, akkor akár a baba 1 éves koráig nincsen gondod babaruhákra.....
2010. júl. 11. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy volt, hogy én összeírtam, hogy mi kell, a neten nézelődtem, én ráadásul nem is tudtam kimozdulni, annyira veszélyeztetett voltam, hogy nem buszoztam, csak autóval mentünk együtt. Aztán megbeszéltük a párommal, hogy mikor megyünk el szétnézni és megvenni a dolgokat a babának. Ha én nem mondogattam volna, akkor a mai napig nem lenne semmi sem megvéve. Van most rá időd, vedd a kezedbe a dolgokat. De ne hagyd az utolsó hónapra, akkor már nagy pocival minden nehézkesebb. Én ráadásul 2 héttel korábban meg is szültem. Szóval hajrá. És a kórházi csomagod és a babáét is időben rakd össze!

Könnyű szülést!

(Én úgy értelmeztem, hogy volna rá pénzetek, csak a párod nem elég érdeklődő a témát nézve.)

2010. júl. 11. 21:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek, hogy aggódsz egy picit.Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt olyan időszak, amikor a babakelengyén kívül volt más gondolatom.Amit írtak, az mind jó tanács, én még annyit tennék hozzá, hogy kérd a család/rokonok segítségét.Mi a babaágyat unokatesómtól kaptuk, és 3 helyről kaptunk minőségi és nagyon szép babaruhákat, szintén a családtól.Persze én is vettem egy -két dolgot, de felesleges volt, mert annyi ruhánk van, hogy kb. 2 éves koráig meg van oldva.Sok a kislány a családban:))A férjemmel kettőnknek együtt nincs ennyi ruhája, lassan szekrényt kell vennünk.Szóval én a helyedben megkérdezném a tágabb családot is.Biztos van valaki, aki tudna segíteni.A másik, hogy lassan tényleg kezdjétek el.Minél tovább halogatja a párod, annál több pénzt kell egyszerre kiadnotok.Én úgy oldottam meg, hogy minden havi fizetésemből vettem neki valamit.Az egyik hónapban kádat, a másikban hordozót, a harmadikban törölközőket stb.és mára szinte minden megvan.És nem esett nehezemre, mert nem volt nagy érvágás így apránként.A másik: nagyszülők.Lesz ennek a picinek nagymamája, nagypapája.Ők nem tudnának az unokának gyűjtögetni?Beszélj anyudékkal, biztos tudják, hogy nem vagytok könnyű helyzetben.Lehet ők is tudnának neki venni ezt-azt.A párodra meg ne haragudj, a férfiak utálják a boltokat járni, és vásárolni.Ez tapasztalat.Nálunk csak a babakocsi vásárlásnál volt ott apa.Az összes többit egyedül, vagy barátnővel vettem, mert apa lusta volt, és nem érdekelte.
2010. júl. 12. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!