Abortusz-pártiak, hogy mit tudtok felhozni a nézeteitek támogatására?
"Nekem miután megszületett, hiszen addig csak embrió, vagy magzat."
=>
Gianna Jessen, vagy Carrie Holland-Fischer valószínűleg nem így gondolja.
Mondjuk nem ugyanaz a 2 eset, de maradjunk az elsőnél. Akkor teljesen normális volt, amit az anyja művelt?
23!
Nem, nem volt normális, de ne keverjük már a szezont a fazonnal. Magyarországon a nő kérésére a 12. hétig végeznek abortuszt. Egy 12 hetes magzatot semmilyen körülmények között nem tudnak eletbentartani az anyaméhen kívül.
Én írtam, hogy van az a helyzet, amikor az abortusz az ésszerű megoldás, a szükséges rossz (bár magam részéről szerintem nem lennék rá képes, de) az időben (értsd 12 hétig) elvégzett beavatkozásnál én nem verem az asztalt, nem az én dolgom (Max akkor megvan a véleményem, ha már 2., 3., X. abortusz egy személynek...)
De mivel felmerült, hogy amíg meg nem születik, nem ember, ezért jutott eszembe ez az eset. 7 hónapos az már tkp kifejlett, életképes baba (unokaöcsém 7 hónapra született), na így egy abortusz-kísérlet azért már nem a döntésről meg a lehetőségről szól. Szerintem...
A #14-nek nyilván nem, de nem vagyunk egyformák....
"Számotokra pontosan mi számít emberi lénynek? A tudomány által már a fogamzás pillanatától az"
1, Mit értesz emberi lény alatt?
2, Melyik tudomány szerint?
"A #14-nek nyilván nem, de nem vagyunk egyformák...." -valóban nem.
"7 hónapos az már tkp kifejlett, életképes baba (unokaöcsém 7 hónapra született), na így egy abortusz-kísérlet azért már nem a döntésről meg a lehetőségről szól. Szerintem..."
Nézd, szerintem az abortálhatóság végső határát leginkább a természet határozza meg, az az idő, amikor a magzat már méhen kívül is életképes. Onnantól ugyanis nem abortusz történik, hanem élve születés. Ez pedig általában a terhesség 24. hete. Szóval valóban, egy 7 hónapos magzat (7*4 = 28) már nem abortálható, nem azért, mert mije nincs és mije van, nem azért, hogy kinek a szubjektív véleménye szerint mennyire durva, hanem azért mert életben fog maradni a méhen kívül is.
Ez ilyen egyszerű és objektív.
"Gianna Jessen, vagy Carrie Holland-Fischer valószínűleg nem így gondolja." - az ő véleményük pont úgy egy vélemény, mint a többi 7,5 milliárd emberé.
28!
Megölni csak élő embert lehet. Egy magzat nem élő ember, csupán annak a lehetősége. 12 hetesen semmilyen körülmények között nem marad életben az anya méhe nélkül. 12. hét után pedig nem végeznek az anya kérésére abortuszt, akkor már csak orvosi indokkal végezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!