Abortusz-pártiak, hogy mit tudtok felhozni a nézeteitek támogatására?
Pl:
Senkire nem lehet a terhességet és a szülést rákényszeríteni.
A nő élete előnyt élvez a magzateval szemben.
Nincs 100%ban biztos fogamzásgátló módszer.
Nem vagyok abortusz-párti, nekem se volt, és nem is akarok rákényszerülni.
Viszont nagyon sok olyan élethelyzetet látok, amire azt mondom, hogy célszerűbb (/lett volna) az abortusz.
Az abortusz-párti az miféle szerzet? Olyan mint a foghúzás-párti vagy a vakbélműtét-párti?
Az abortusz egy műtéti (esetleg gyógyszeres) orvosi beavatkozás, nem egy hobbi. Van aki elfogadja, hogy az anyának joga van dönteni a saját méhe felett tehát DÖNTÉS-párti, és van, aki nem fogadja el ezt a döntési jogot. (Illetve olyanok is vannak, akik csak bizonyos esetekben fogadják el, más esetekben nem).
Én döntés-párti vagyok, azt vallom, hogy a fogamzás bekövetkezte csak az esélyt adja meg a gyermekvállalásra, de a gyermekvállalásnak (vagy épp nem vállalásnak) tudatos döntésnek kell lennie.
Nem a tudomány által sem az. Ne beszélj hülyeségeket.
Egy földben elültett virágmag neked már virág?
A magzat és a mag kb ugyanaz. Mindkettő az élet lehetősége. Ahogy a magból se biztosan lesz virág, úgy a magzatból se biztosan lesz ember.
Kaszálni meg nem szokás az embereket, az ugyanis gyilkosság. Nem, az abortusz nem az.
Nekem miután megszületett, hiszen addig csak embrió, vagy magzat.
Hogy ki mikortól tekinti élőnek, az mindig az adott személytől függ. Egy tervezett, vart terhességénél már a pozitív teszt után is babáról beszél az ember, holott az meg igencsak messze van a valóságtól. De mivel várja, akarja, tervezte, idealizál. Nem kívánt terhesség eseten pedig a tényeket latja: pár hetes terhességnel nincs baba, sejtcsomo vagy embrió van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!