A férfiaknak is hasonló lelki teher egy abortusz, mint a nőknek?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy adott férfi, akinek a barátnőjének abortusza volt, ugyan úgy megviselheti lelkileg az eset?2019. jún. 29. 15:25
1/23 anonim válasza:
Nyilván a körülményektől függ, de én az esetek többségében a fiúk részéről inkább megkönnyebbülésnek gondolom.
3/23 anonim válasza:
Én ismerek férfit, akit jobban megviselt, mint a nőt, aki megcsináltatta. Szerintem ez nem a nemen múlik. Összetettebb kérdés ez ennél.
4/23 anonim válasza:
A legaljasabb dolog, hogy az apa beleegyezése nem kötelező!
5/23 anonim válasza:
#4 Annyiból nem aljas, hogy a beavatkozás a nő testét érinti (erről értelemszerűen más nem dönthet helyette), illetve ha például erőszakból vagy kényszerítésből származik a terhesség, akkor szintén nehéz lenne igazságot tenni. Pl egy bírósági bizonyítási eljárás mire lezajlik, már meg is születik a gyerek - és ismét hangsúlyozom, az ezzel járó testi és lelki megpróbáltatások a nőt érintik.
Ha biológiailag a férfiak is képesek lennének a terhességre, akkor rájuk is ugyanezek vonatkoznánk.
6/23 anonim válasza:
Sok esetben igen. Én abban a pillanatban kivágtam a feleségem, amint rájöttem mit tett. Se kocsi, se lakás, mindent visszavettem,mehetett pucér seggel az anyjához. Az ilyen a szememben nem nő.
7/23 anonim válasza:
Igen, megviselheti nagyon is. Tudok ilyen férfiakról.
8/23 anonim válasza:
#5: igen, az egy más eset, viszont a gyerek az nem csak a nő tulajdona, attól még hogy benne van, az apaé is 50%-ban.
#6: meg tudlak érteni, én se tudnék nőként az ilyenre tekinteni, pedig nem vagyok egy ítelkezős típus
9/23 anonim válasza:
#6: Minden tiszteletem, maximálisan egyetértek veled.
10/23 anonim válasza:
Embere válogatja,nincs erre általános válasz. Nálunk biztos nagy törést okozna,férjem keresztény és egyhén fogalmazva nem túl elnéző ebben a témában. De mindent megteszünk,hogy ilyen ne forduljon elő,van egy kisfiunk,aki tervezett volt,szerencsére még nem kellett szembenéznek egy nem kívánt terhességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!