Aki mint többgyerekes, házasságba élő nő döntött abortusz mellett, miért ezt az utat választotta?
Ha nem baj, én nem magamról írok, hanem a nagymamám döntéséről. Két gyereke volt már, egy karonülő fiú és egy pici lány, amikor terhes lett a harmadikkal, de háború volt, a férje a fronton, azt se tudta hazajön-e valaha, és a másik két gyereknek se volt mit enni adni, teljes volt a félelem és a létbizonytalanság. Így aztán elvetette a harmadik babát. Egész életében bánta és bűntudata volt miatta.
A fia elment 56-ban, 16 évesen, a lánya meghalt 36 évesen. Néha emlegette, hogy talán az a harmadik maradt volna vele. Ki tudja, de mi, az unokái legalább megmaradtunk neki. Ez is egy abortusz, és egy sors.
27 voltam.
Három gyerekünk volt akkor már, a legkisebb 3 hónapos volt, koraszülött, újra kellett éleszteni. Annyira meg viselt az ő születése hogy ilyen hamar nem mertem bevállalni még egy babát. A párom szeretett volna később még egy babát, de én már túl idősnek tartottam magam hozzá.
Azért mert nem védekeznek rendesen. Sajnos sokan vannak akik az abortuszt védekezési módnak tartják!! Nemrég beszélgettem erről a védőnőmmel és ő mondta hogy meglepődnék, mennyien vannak ezzel így nem csak kisebbségiek és nem csak fiatalok!
Anyumnak volt egy ismerőse, aki szintén ezt gondolta. 2 gyereke van és még 6x! volt abortusza és a férjét szidta hogy "már megint nem védekezett".
Siralmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!