18 év alatt abortuszhoz mindkét szülő aláírása kell?
Figyelt kérdés
Vérszerinti apámmal már évek óta nem tartom a kapcsolatot, egyéb problémák miatt, nem is szeretnék sem a közel illetve távoli jövőben beszélni vele, így kíváncsi lennék hogy a műtéthez való beleegyezési papírt aláírhatja csak az édesanya? Vagy ha mindenképp két szülői aláírás kell, a gondviselő/nevelőapa aláírhatja?
Fontos lenne, mert ha megoldható egy szülővel vagy gondviselővel, nagyon örülnék. Mindenképpen szeretném elkerülni hogy apám belefollyon ebbe a történetbe...
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
2019. jún. 17. 19:29
1/3 anonim válasza:
Csak egyik szülő hozzájárulása szükséges
2/3 anonim válasza:
A hivatalos gondviselőd, gyámod aláírása kell. Ha az apádnak ez nincs meg akkor még csak nem is lenne jogos az aláírása. De egy szülő is elég hozzá.
3/3 anonim válasza:
Én úgy tudom (remélem, jól), hogy elég az egyik szülő aláírása. Mivel anyukád a gondviselőd, szerintem csak az ő aláírására van szükség. Remélem, minden simán megy majd.
72N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!