Nagyon nehéz abortusz után?
Ha a szívemre hallgatok nem akarom elvetetni, de ha az eszembe akkor muszáj.
Nem vagyok komoly kapcsolatban és akitől van a gyerek o ragaszkodik az abortuszhoz.
Most még csak 4-5 hetes lehet, de én már most Úgy erzem hogy szeretem és vigyázni akarok rá.
Pedig mindig tartottam a gyerek vállalástól, főleg olyan embertől legyen akivel nem szeretjük egymást.
Akkor ne tartsd meg, szenvedés lesz neked is, a gyereknek is.
Lehet még gyereked.
2es. Azért mert mégcsak egy embiro hogy lehet egy állathoz hasonlítani?
Értem én hogy nagyon kicsike és hogy még ilyenkor magzatnak sem nevezik, de ettől független már 6-7 hetesen elkezd dobogni a szíve és egy élő picike lény akiből 9 hónap elteltével egy baba lesz, a saját gyermeked!
Szégyelném magam ha ilyen szimten lennék mint te.
Kérdezőnek pedig, képzelem milyen nehéz döntés lehet de ahogy írták is ha te úgy érzed és feltudod nevelni akkor ne vetesd el. Nehéz lesz, de kárpótolni fog mindenért.
Ha állathoz hasonlítja az sem baj, imádom az állatokat is. Egy legyet nem csapok le.
Nagyon lelkis vagyok, ezért nem tudom mi a jobb. Talán au egyik sem jó.
Szia! Nagyon sajnálom. :(
Miből gondolod, hogy nem bírnád anyagilag? Ha van lakhatásod, munkád akkor menni fog. Ha jó kisbaba lesz akkor akár mellette is vállalhatsz mellette. Vagy ha szüleid, barátnőid vállalják akkor heti pár órát takaríthatsz is. Most pl a szemem kifolyt, mikor láttam hogy 2000/óráért vállalják.
Szóval én nem befolyásolni akarlak, de te értelmes nőnek tűnsz, szerintem nem vagy olyan elveszett, mint amilyennek gondolod magad.
Persze ha nem akarod ne tartsd meg, annak a döntésnek is oka van és senki nem róhat meg érte.
1. Ha ennyire "lelkis" vagy, akkor nem igazán jó döntés az abortusz, mert egész életben lelkiismeretfurdalásod lesz, ami tönkretesz, és jóformán nem hozható rendbe.
2. Ha most nem tudsz dönteni, akkor szüld meg a gyereket, még szülés után is örökbe tudod adni, vagy benn hagyod a kórházban.
3. A gyerek "elkövetöje" nem dönthet helyetted, ebbe nincs beleszólása, ha úgy döntesz, megtartod, akkor kötelezik gyerektartás fizetésére.
4. A gyerekre kapsz egyéb juttatásokat, ezek is valamennyit segítenek anyagilag, másrészt meg baba mellett is lehet dolgozni.
5. Gondolom, segítséged nem sok van, de esetleg ezt is gondold végig, nincs-e valaki, aki segíteni tud a baba mellett.
"Csak az első 3 év a nehéz."
Oh, tényleg? Mert utána nem az? Inkább az első 3 év könnyű , az utána következő 50-60 nehez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!