Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért nem érti, hogy én így,...

Miért nem érti, hogy én így, hogy a szüleim támogatnak, nem tudnék gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Még egyetemre járok, az életemet apuék finanszírozzák. Nekem nincs keresetem, mindent tőlük kapok. Nem lehet panaszom, mert tényleg amit kitalálok, megkapom/megvehetem, de mellé keményen tanulok és úgy érzem, ezzel kompenzálok is valamennyire.

Csakhogy teherbe estem és a barátom azt mondja, hogy ő akarja a babát, tartsuk meg. Mondtam neki, hogy mégis mire, hiszen ő minimálbért keres, ha a szülei nem fizetnék neki az albérletet, még ő maga sem jönne ki abból a pénzből, nemhogy mi, hárman... Erre az a válasz, hogy hát ott vannak anyáék, biztos nem hagynának minket nélkülözni. De nem tudnék úgy élni éveket, hogy miattam egy plusz családot kell szinte eltartaniuk. Főleg, hogyha babát vállalok, akkor szeretnék neki megadni mindent és nem a legolcsóbb megoldásokat keresni azért, hogy ne érezzem rosszul magam...

20 éves vagyok, rengeteg célom és tervem van még. Előttem az élet, tele lehetőséggel. Nem tudnék most kb a szüleim nyakára szülni, lemondva ezzel nagyon sok mindenről. De a barátom ezt képtelen felfogni, csak ezt szajkózza, hogy a szüleim így, a szüleim úgy... Nem tudom, mit mondhatnék neki, hogy felfogja, ez nem így megy.

2018. okt. 11. 11:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
13%
Ja és akinek itt fáj valami az te vagy. Rossz lehet mikor valakinek egy szem értéke a vastag tárcája, ha az nem lenne, a nők meg le se köpnék. Nem hiába tombolsz itt ilyen stílusban :))
2018. okt. 13. 13:01
 72/82 anonim ***** válasza:
24%
"Csak" ketszer nem vedekeztettek.. Hat szivem tobbnyire igy jon ossze a gyerek! Eleg pont jokor nem vedekezni. Lehetett volna tobb eszed, most mehetsz abortuszra a szuleid penzen, mert gondolom a kis cuki lovagod nem fog benne segiteni. Csak arra lenne esze, hogy szuld meg a gyereket es eloskodjetek a szuleid nyakan ameddig ok elnek. Szep...
2018. okt. 13. 17:38
 73/82 anonim ***** válasza:
56%

Teljesen jól gondolkodsz kérdező, nem is szabad a szülők nyakára és pénzére szülni! Hihetetlen, hogy a barátod ezt nem képes felfogni. Az nem felelősségvállalás, hogy a barátnőd szüleinek nyakára vallalod a gyereket, barátodnak még fel kell nőnie...Helyedben én szakítanék, nem hiszem hogy ti összeillenétek.

Te pedig bőven ráérsz még gyereket vállalni, majd évekkel később, amikor már egyedül is el tudod látni és tartani.

2018. okt. 14. 18:21
 74/82 anonim ***** válasza:
57%
Utolsónak maximálisan igaza van, hiába pontozzatok le....
2018. okt. 14. 20:00
 75/82 anonim ***** válasza:
33%
Amikor ilyen kérdést látok mindig arra gondolok hogy mi 7 évig próbálkoztunk hogy baba legyen és csak most jött össze és mi még szerencsések vagyunk sokaknak össze sem jön.... ilyen felelőtlen “ emberek “ meg b...nak össze vissza védekezés nélkül ( meg ha csak 2x is) és meglepődnek mikor teherbe esnek majd szépen elvetetik... mások bármit megtennenek a babaert az a sok bánat, sírás és csalódás amin át kell menni, ők meg mint a kérdező is bolcselkednek h “felelőtlenség lenne megtartsam anyaek nyakára, én még élni akarok meg bulizni “ stb.....kérdezem miért nem gondoltál felelősség teljesen arra hogy védekezni kellene mert ha nem terhesség lehet a vége ??? Tudom én mindenki hibázik de komolyan... van barátod együtt vagytok mar egy ideje gondolom miért nem fogamzasgatlot szedsz??? Hogy ne legyenek ilyen balesetek ?? Még egy 14-16 évesnél valamennyire érthető de egy 20 évesnek már tudnia kéne ilyeneket.....
2018. okt. 30. 10:06
 76/82 anonim ***** válasza:
49%
Nem értem kristálytisztán, hogy a Kérdezőnek mi köze van ahhoz, hogy más emberek milyen könnyen vagy épp nehezen esnek teherbe. Szerintem mindenki a SAJÁT életét éli.
2018. okt. 30. 14:37
 77/82 anonim ***** válasza:
36%
Az a köze hogy felelőtlenül védekezés nélkül teherbe esik majd eldobja. Más meg pont hogy bármit megadná azért hogy terhes legyen. Ez nem fer... ha mar annyi esze volt hogy védekezés nélkül csináljon gyereket vállalja fel...
2018. okt. 30. 14:49
 78/82 anonim ***** válasza:
56%
#77, gondolod, hogy attól, mert neked valami nem jött össze úgy, ahogy képzelted, már jogod lett megszabni, hogy más hogyan, milyen értékrend szerint éljen? Én nem hiszem.
2018. okt. 30. 15:09
 79/82 anonim ***** válasza:
75%
Te mit szívtal 77-es?? Őszintén kit érdekel, hogy neked vagy bárki másnak hány év után jött össze a gyerek??! Magánügy, mindenki úgy eli a saját eletet, ahogyan az NEKI megfelel, nem ahogy másoknak megfelelne! Ha ő nem akarja, akkor nem akarja, pont. Az abortusszal is felelősséget vállal, nem csak a szüléssel! És sem neked, sem senkinek nincs beleszólása, hogy a kérdező miként dönt. Az, hogy szerinted mi fair és mi nem, úgyszintén egyéni szoc.problema. Nem itt kell panaszt tenni, ha valami nem tetszik!
2018. okt. 30. 17:36
 80/82 anonim ***** válasza:
42%
:) :) persze dicsérjük is meg :) jaj de ügyes vagy hogy “csak” kétszer védekezés nélkül gyereket csináltál majd most eldobod :) ügyes vagy :) felelősség teljesen gondolkodsz :) az Ő dolga ez egyértelmű de ha vki nem bírja hogy kritizálja ne írja ki a problémáját ide :) utolsó kommentelő: igen hogy mi jön össze és mi nem az az én problémám, hidd el bárcsak egy nőnek se lenne ilyen problémája és mindenki ilyen könnyen teherbe eshetne mint a kérdező...
2018. okt. 31. 03:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!