Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Sajnos (számomra) védekezéssel...

Sajnos (számomra) védekezéssel is teherbe estem és a párommal úgy gondoljuk, még nem tudnánk neki biztosítani azt a jövőt amit szeretnék. Anyagilag sem állunk sehogy és mind a ketten tanulunk még. Tudnátok segíteni vagy ötletet adni?

Figyelt kérdés

2017. okt. 24. 11:28
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
68%

általában nem vagyok abortuszpárti, de én ebben a helyzetben sajnos elvetetném.

A másik lehetőség: a párod felfüggeszti a sulit és elvállal mindenféle melót, hogy legalább valami legyen, és segítséget kértek, te pedig megnézed hogy mit igényelhetsz (diplomás gyed, stb). De ezzel együtt benne van a pakliban, hogy akkor a párodnak a pénzkeresés miatt sose lesz annyi ideje, hogy befejezze a tanulmányait és a szakmájában helyezkedjen el. Azt is mérlegeld, mennyire stabil a kapcsolatotok, mert a nem túl gazdag családnál még rosszabb a csonka család.

2017. okt. 24. 13:17
 12/38 anonim ***** válasza:
35%
Adjátok örökbe. Lehet, hogy az ab után tényleg nem lehet majd gyereked. A terhesgondozás pedig sztk alapon ingyenes.
2017. okt. 24. 13:28
 13/38 anonim ***** válasza:
44%
Ha úgy látod, hogy nincs mód arra, hogy segítséggel, --akár szülői (családi) akár alapítványi-- TI tudjátok felnevelni a gyermeketeket, akkor marad az örökbeadás. Számomra az abortusz nem megoldás, nagyon fájó sebeket okoz, a gyermeketeknek pedig semmi esélyt nem adtok. Szülőként én úgy gondolom, hogy a gyermekemnek a segítséget megadnám arra, hogy a kisfiát, kislányát nevelni tudja. Nem vagyunk egyformák, vannak akik azt gondolják, hogy szülőként nem köteles az ember erre, csak arra nem gondolnak, hogy a család erről szól. Számomra erről szól. Látom az édesanyám arcán, amikor a húgomék kicsi újszülöttjét tartja a kezében. Együtt laknak, és bizony anyu sok pénzt költ rájuk, és nem sajnálom tőlük. Remélem nektek is ilyen szüleitek vannak és besegítenek, hogy haladni, lábra állni tudjatok és ez a pici élet folytathassa az útját itt a földön, ne egy szívóban végezze a kis teste. Az iskolát meg lehet oldani estin, munka mellett is a párodnak is, neked is. Nem tudom okj vagy fősuliba jártok, de sok mód van arra, hogy meg lehessen oldani.
2017. okt. 24. 13:34
 14/38 anonim ***** válasza:
45%
Én a helyedben örökbe adnám. Hihetetlenül sokan várnak arra, hogy örökbe fogadhassanak, akik mindent meg tudnának adnin a gyereknek!
2017. okt. 24. 14:08
 15/38 anonim ***** válasza:
50%

Beszélj a védőnővel (úgy is kell), hogy hogy lehet csökkenteni az abortusz árát.

Aztán kérj kölcsön pár embertől.

Adj el ezt-azt, amit egy ideig nélközni tudsz.

Tudom, hogy soknak tűnik 30-40 ezer, de azt se lehetetlen összeszedni.

2017. okt. 24. 14:20
 16/38 anonim ***** válasza:
75%
Ha olyan az anyagi helyzetetek akkor sacper 9-10 ezerbe kerul.persze ehez idoben el kell kezdeni a folyamatot.
2017. okt. 24. 14:35
 17/38 anonim ***** válasza:
37%

Ha valamelyikőtök szüleivel jóban vagytok, az nagyon nagy segítség lehet. Szerintem egy emberből lévő leendő nagymama/nagypapa inkább segít, minthogy elvetessék a kisunokáját. Ha meg nem, gondolkodjatok el az örökbeadáson. Amúgy a babának a jövő az az, ha nem avatkozol közbe és élni hagyod, és neki a szeretet kell, nem a márkás, új ruha meg a menő babakocsi. Három gyerekem van, alig volt új ruhájuk, babakocsijuk, szinte mindent örököltünk vagy turkáltunk, sőt a védőnőtől kaptunk egy ingyen babakocsit is, mert az előző gazdájának nem kellett. És ezek a gyerekek boldogok, mert nagyon szeretjük őket. Lett volna két picim, akiknek nem adtam meg a jövőt, fiatal voltam és féltem, és csupa zűr volt a magánéletem. Aztóta bármit megtennék, hogy visszahozhassam őket az életbe.

Úgyhogy szerintem ne vetessétek el, mert ő már most él és mire el tudod vetetni, már dobog a szíve (tényleg, csak akkor veszik el, amikor már látható/hallható a kis szíve dobogása)!

2017. okt. 24. 17:04
 18/38 anonim ***** válasza:
37%

Ha tanultok még, ott a diplomás GYED lehetősége. Azért az jóval több a gyes-nél- Unokatesóm is így szült.

Én is egyetem mellett szültem-pedig akkor még nem is volt meg ez a diplomás gyed lehetőség. Biztosan találtok megoldást, a családotok is besegíthet.

De ott vannak ezek az alapítványoki, amik tényleg adnak terhesvitamint, kisruhát, babakocsit stb, amire szükséged van. Valahol fél évnyi pelenkát tudnak adni pl. De az örökbeadással foglalkozó alapítványok is segítik a kismamát, vitamint ők is adnak. És nagyon, de nagyon sokan lennének a helyetekben, hidd el, szeretni fogják a babátokat!

Nézd, itt az egyik egyesület honlapja, legalább olvasd el, kérlek, a neked szóló részt!

[link]

2017. okt. 24. 17:13
 19/38 anonim ***** válasza:
24%
Hany evesek vagytok? Ez sem mindegy.
2017. okt. 24. 17:39
 20/38 anonim ***** válasza:
34%

Add örökbe a gyermeket, nagyon sok normális és szerető házaspár vár gyermekre. Vannak örökbefogadást segítő alapítványok, ahol anyagi segítséget is kaphatsz, valamint beleszólhatsz a szülők kiválasztásába. A terhesgondozás ingyenes. Esélyt adsz a gyermekednek ezzel és örökre hálás lesz neked.

Ajánlom figyelmetekbe: [link]

2017. okt. 24. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!