Mennyibe kerül egy abortusz?
Babát várok és szivem szerint meg tartanám de sajnos nem lehet anyagi gondok miatt nem tudnám fel nevelni egyedül :( így sajnos abortuszra kell mennem. Szeretném meg kérdezni hogy egy abortusz mennyibe kerül abban a legközelebbi korházba ahova tartozok helyileg?
18L
"Akkor nem kellene a financiális oldala foglalkoznia? Tényleg? Tehát ha terhes valaki, akkor nem kell neki vitamin, egészséges élelmiszer, nem jár orvoshoz, nem kell neki kismamaruha, nem megy táppénzre. Álomvilágban élsz szerintem"
Tévedsz, nem élek álomvilágban. Van egy gyermekem, így tudom, mivel jár a nevelése.
1. terhesvitamin: nem kell horribilis összegeket költeni rá, egy sima multivitamin (amiben nincs A-vitamin) is teljesen megteszi, de nem egy kismama tök egészséges gyermeket szült úgy, hogy mindössze a folsav bevitelre figyelt nagyon oda.
2. egészséged táplálkozás: terhesen sem kell kaviárt enni királyrákkal :-) az ember nem terhesen is eszik, kénytelen, és nem igaz az sem, hogy kettő helyett kell enni. Attól csak felesleges kilókat pakol magára a várandós, ami sem neki, sem a babájának nem jó.
3. orvos: végig SZTK-s dokihoz jártam, az ingyen van. Ha a kismamának nincs TB-je, az önkormányzat támogatását igényelheti, nem csak kamu, meg is fogja kapni egy évig. Szülni sem kell magánkórházban, vagy fizetni egy vagon pénzt olyan orvosnak, aki aztán ott sem lesz a szülésnél, mert az utolsó pillanatban benyögi, hogy konferenciára / síelni / nyaralni kell mennie.
4. Egy darab kismamaruhát nem vettem :-) Teljesen jó voltak rám a kissé bővebb darabok, de általában kismamák ebben szoktak is egymásnak segíteni, plusz apuka, nagymama is ha tud.
5. Takarítónőt és orvost is ismerek, akik az utolsó pillanatig dolgoztak, szó szerint, amíg el nem folyt a magzatvíz.
Nem kell túldramatizálni a gyermekvállalást. És egy gyermeket, ha nem tudsz felnevelni, bármikor örökbe adhatod nyílt örökbefogadással, így láthatod, ahogy felnő, részese lehet az életednek úgy, hogy közben tudod: jó kezekben van mind anyagilag, mind lelkileg.
15!
Baxus, nem kell csini kismamaruha, de nem árt, ha az emberen van valami és általában épeszű ember csakúgy nem tart otthon több számmal nagyobb ruhákat. Egy nem terhes nő elvan kenyéren és vízen, ha nem telik másra, egy kismamának kell a vitamin, az egészséges étkezés. Agyatlanra vall azt hinni, hogy a terhesség nem kerül semmibe.
22!
"Akkor nem kellene a financiális oldala foglalkoznia? Tényleg? Tehát ha terhes valaki, akkor nem kell neki vitamin, egészséges élelmiszer, nem jár orvoshoz, nem kell neki kismamaruha, nem megy táppénzre. Álomvilágban élsz szerintem"
Tévedsz, nem élek álomvilágban. Van egy gyermekem, így tudom, mivel jár a nevelése.
Akkor nyilván tudod, hogy a gyes meg a csaladi pótlék Max a pelenkát fedezi, mást nem.
"1. terhesvitamin: nem kell horribilis összegeket költeni rá, egy sima multivitamin (amiben nincs A-vitamin) is teljesen megteszi, de nem egy kismama tök egészséges gyermeket szült úgy, hogy mindössze a folsav bevitelre figyelt nagyon oda."
18 éves, esélyes, hogy épp érettségizni készül, ergo nulla azaz 0 jövedelme van, amiből folsavra se telik.
"2. egészséged táplálkozás: terhesen sem kell kaviárt enni királyrákkal :-) az ember nem terhesen is eszik, kénytelen, és nem igaz az sem, hogy kettő helyett kell enni. Attól csak felesleges kilókat pakol magára a várandós, ami sem neki, sem a babájának nem jó."
Mondjuk ha nem szerencsés, terhességi diabétesze lesz. Vagy simán csak hianybetegsege, mert nincs pénze normális ételre, ami messze nem a kiralyrak
"3. orvos: végig SZTK-s dokihoz jártam, az ingyen van. Ha a kismamának nincs TB-je, az önkormányzat támogatását igényelheti, nem csak kamu, meg is fogja kapni egy évig. Szülni sem kell magánkórházban, vagy fizetni egy vagon pénzt olyan orvosnak, aki aztán ott sem lesz a szülésnél, mert az utolsó pillanatban benyögi, hogy konferenciára / síelni / nyaralni kell mennie."
Szuper. Nyilván majd ajándékba kap minden gyógyszert, amire véletlen szüksége lesz mondjuk az igen gyakori huvelygyulladas, vagy csak egy sima tuszosmandula vagy hasonló miatt.
"4. Egy darab kismamaruhát nem vettem :-) Teljesen jó voltak rám a kissé bővebb darabok, de általában kismamák ebben szoktak is egymásnak segíteni, plusz apuka, nagymama is ha tud."
Én sem. Ellenben a húgom már 12 hetesen is arra kényszerült, mert ugyan súlya nem hízott, a hasa viszont nőtt.
"5. Takarítónőt és orvost is ismerek, akik az utolsó pillanatig dolgoztak, szó szerint, amíg el nem folyt a magzatvíz. "
Nagyszerű, en felszolgalokent dolgoztam a 39. hétig, a húgom a 12. héttol tappenzen volt óvónőkent, a barátnőm meg titkarnokent már a pozitív teszt után tappenzre kényszerült.
www.golyahiregyesulet.hu
Ingyenes telefonszámuk (az oldalukon is rajta van - kapcsolat menüpont alatt) 06-80-203-923
Reggel 6-tól este 22-ig hivható.
Várandós anyáknak
Kedves bajban lévő várandós anyák!
Krízis vonal: 06-80-203-923 (06-22 óra között)
Egyesületünk Önökért, és születendő gyermekeikért jött létre, 2000 márciusában, és azóta is működik.
Megyei munkatársaink, akik mindnyájan szakemberek, készen állnak arra, hogy segítsenek Önöknek abban, amiben szükségük van. Munkájuk külön értéke az elkötelezettség, hiszen ellenszolgáltatás nélkül, hivatástudatból végzik értékes szolgálatukat.
Alapelvünk: Csak a telefonon, vagy személyesen hozzánk fordulókon segítünk, más közvetítőt nem fogadunk el!
Mit kínálunk?
TELJESKÖRŰ TITOKTARTÁST BIZTOSÍTUNK, titkukat megőrizzük! Kérjük, még időben jelentkezzenek, hogy ez megoldható legyen (hiszen a terhességnek az idő előrehaladtával látható jelei lesznek).
Munkatársainkkal, minden megyében, telefonos és személyes találkozási lehetőséget ajánlunk fel, lsd. Megyei telefonosok.
Lelki segélyszolgálatot ajánlunk telefonon, azoknak a várandós kismamáknak, akik válsághelyzetben érzik magukat.
Kelengye program: Alapcsomag küldése rászoruló újszülötteknek. Tel: 06-30-251-7122, de csak 10-14 óra között hívható!
Felvilágosítást nyújtunk kisgyermekes válsághelyzetben lévő anyáknak, anyaotthonra szorulóknak (elérhetőségek címek, telefonszámok megadása).
Aki nem tudja vállalni gyermekét, felvilágosítjuk, hogy milyen lehetőségei vannak gyermeke, illetve saját sorsát illetően.
Segítünk a gyermeknek örökbefogadó szülőket keresni, felkínáljuk a nyílt örökbeadás közvetítését.
Titkolt terheseknek megszervezzük védőnői és orvosi ellátásukat.
Titkolt terheseknek az utolsó 2 hónapban, krízis lakásunkban elhelyezést biztosítunk, (ha kérik) teljes ellátással díjmentesen.
Az egyesület különféle fórumain lehetőséget nyújtunk véleményük, érzéseik leírására.
Szerintem túl kellene lépni ezen a "kismamaruha, fél milliós babakocsi, magán orvos" háromszögön, mert ha ezekről lemondasz még mindig ott van egy csomó jövőbeli dolog. Könyörgöm egy gyerek minimum 18 évre szóló elköteleződés!! Komolyan elintézik itt páran annyival, hogy de nekem nem kell úgyse vitamin, meg kismamaruha, és majd pelenkázok a padlón tehát probléma megoldva?
A gyereknek fog kelleni majd ruha 18 éven át, könyvek, étkeztetés, gyógyszerek, taníttatni, jobb esetben táborok, élmények stb. Szerinted ez nincs pénzben?
Nem azt mondom, hogy dramatizáljuk túl a terhességet, gyerekvállalást, de az sem normális ha legyintünk mindenre a rózsaszín köd mögül, aztán lehet kiírni a kérdést, hogy mikor jön már családi.
Senkit nem zavar amit a kérdező ír basszus??
Barnázik meg vérzik
Annyira el vagytok foglalva magatokkal,hogy észre se veszitek.
Látszik csak a külsőség számít.
Kérdező voltál dokinál??
28-as vagyok.
Bár engem nem érint a dolog de azért furcsa volt számomra,hogy pár hsz-be még mindig a ruha meg mit tudom én mit taglalnak.
Bocs
Nem tudom hogyan dönt a kérdező ezért kérdeztem rá volt e orvosnál
Örökbefogadás maga nehéz.Nem csak az anyának hanem gyereknek és annak is aki örökbefogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!