Valóban nagyobb a mellrák kialakulásának esélye az abortuszon, illetve vetélés utáni művi megszakításon átesett, már szült nőknek?
Korai terhesség megszakadásánál/megszakításánál eleve nem indul be semmiféle tejtermelés.
Nekem volt vetélésem 23. hét végén, azonnal kaptam Bromocriptint, hogy be se induljon a szülés hatására. De ha be is indult volna, csak annyi lett volna vele a baj, hogy el kellett volna apasztani, ami nehezebb, mintha be se indul. Nettó baromság, amit a védőnő mond.
#2 voltam
"Elméletileg beindul a tejtermelés, stb. És ha valamilyen úton módon megszakad a terhesség, akkor ez ilyen negatív hatással van a mellekre"
A tejbelövellés tulajdonképpen a tejtermelés beindulása, a tejmennyiség ugrásszerű megnövekedése, ami a születést követő 2. és 5. nap között szokott bekövetkezni. - Vagyis már nem terhes, hanem babával rendelkező anyukáról beszélünk!!!
Nekem ez a szakmám, szóval tudom, hogy ez butaság.
Amik fokozzák a kockázatot:
Brca génmutáció
Családi halmozódás
Túlsúly
Dohányzás
Alkohol fogyasztás
Kevés mozgás
12 évnél fiatalabb korban kezdődő menstruáció
55 évnél későbbi menopausa
30 évnél későbbi szülés
Nem szült soha
Hormonzavarok
Hormonális fogamzásgátló szedés
50 feletti életkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!