Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Valóban nagyobb a mellrák...

Valóban nagyobb a mellrák kialakulásának esélye az abortuszon, illetve vetélés utáni művi megszakításon átesett, már szült nőknek?

Figyelt kérdés

2017. szept. 8. 10:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Nem.
2017. szept. 8. 10:33
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
És mégis hogy a bánatba függne össze???? Komolyan kérdezem, mi köze egy mechanikus, méhen elvégzett műtétnek a mellekhez?
2017. szept. 8. 10:34
 3/19 A kérdező kommentje:
Elméletileg beindul a tejtermelés, stb. És ha valamilyen úton módon megszakad a terhesség, akkor ez ilyen negatív hatással van a mellekre, és összefüggésbe hozható a későbbi mellrák kialakulásával. Barátnőmnek mondta ezt a védőnő, számomra ez nagyon furcsa.
2017. szept. 8. 10:38
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Korai terhesség megszakadásánál/megszakításánál eleve nem indul be semmiféle tejtermelés.

Nekem volt vetélésem 23. hét végén, azonnal kaptam Bromocriptint, hogy be se induljon a szülés hatására. De ha be is indult volna, csak annyi lett volna vele a baj, hogy el kellett volna apasztani, ami nehezebb, mintha be se indul. Nettó baromság, amit a védőnő mond.

#2 voltam

2017. szept. 8. 10:42
 5/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem indul be a tejtermeles , ahhoz egy hormon is fel kell szabaduljon. Es masoknak is beindul aztan elapad megsem lesz mellrákos az illető. Akkor nem sok nő élné túl h gyereke szuletik
2017. szept. 8. 10:42
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
Ez paraszt vakítás. Akkor már inkább a genetikanak es a menopauza körüli hormonvaltozas az oka.
2017. szept. 8. 10:47
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

"Elméletileg beindul a tejtermelés, stb. És ha valamilyen úton módon megszakad a terhesség, akkor ez ilyen negatív hatással van a mellekre"

A tejbelövellés tulajdonképpen a tejtermelés beindulása, a tejmennyiség ugrásszerű megnövekedése, ami a születést követő 2. és 5. nap között szokott bekövetkezni. - Vagyis már nem terhes, hanem babával rendelkező anyukáról beszélünk!!!

2017. szept. 8. 11:06
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
Nem igaz. Ennyi erővel a sima vetélésen átesetteknél is az lenne.
2017. szept. 8. 11:55
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Érdekes módot választott a védőnőd arra, hogy lebeszéljen az abortuszról.
2017. szept. 8. 11:55
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

Nekem ez a szakmám, szóval tudom, hogy ez butaság.

Amik fokozzák a kockázatot:

Brca génmutáció

Családi halmozódás

Túlsúly

Dohányzás

Alkohol fogyasztás

Kevés mozgás

12 évnél fiatalabb korban kezdődő menstruáció

55 évnél későbbi menopausa

30 évnél későbbi szülés

Nem szült soha

Hormonzavarok

Hormonális fogamzásgátló szedés

50 feletti életkor.

2017. szept. 8. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!