Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 17 évesen kötelezhet bárki is...

17 évesen kötelezhet bárki is az abortuszra?

Figyelt kérdés
2017. júl. 28. 15:14
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
62%

38-as

Itt a lényeg, a lány, akiről írsz 25 éves.

Könyörgök, ne keverjétek már ide a 25 évvel ezelőtti helyzetet! Az anyukám is 22 évesen szült engem, mégse ajánlgatja a mai fiataloknak, nekem se ajánlotta. Mert akkor más világ volt.

Ma ha egy fiatal boldogulni akar, tanulnia kell és dolgoznia, megteremteni a családozáshoz a hátteret.

Anyukámék idejében az volt, h a 18 éves gyerek kitalálta, h ő megnősül, mert megismert valakit, és a 2 család utolsó fillérig állta az esküvőt, házat vettek/építettek a gyerekeknek (anyukáméknak is), ahová rögtön az esküvő után jöhetett a gyerek, mert ott volt 2 nagymama, akik elvoltak napközben az unokával.

Ehhez képest a mostani nagymamák javában vállalkoznak/diplomát csinálnak/nyelvet, szakmát tanulnak, utaznak vagy csak simán reggeltől estig dolgoznak, mert muszáj, mert messze még a nyugdíjkorhatár. az én nagyim 55 évesen már nyugdíjas volt. Ma egy 55 éves még javában dolgozik.

Ha nem vettek házat az összeházasodó fiatalkonak, akkor lehetett költözni a nagy családi többgenerációs házba, ahol mindig volt, aki épp ráért a gyerekekkel lenni. Főleg vidéken volt ez így. De hova szüljön az a fiatal, akinek a szülei egy bp-i kétszobás panellakásban élnek pl? A lányom 2 éves, harcot vívok egy bölcsis helyért és a fizetősökben is várólista van, mert nincs már otthon sütit sütögető, ráérő nagymama. A segítséget meg kell fizetni.

Na erre mondtam, hogy a 25 évvel ezelőtti állapotokat nem kell idekeverni.

2017. aug. 3. 08:23
 42/58 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 41-es, fuss neki még egyszer!

25 éves, rendezett körülmények közt terhes az a lány, akit az anyja 16 éves megesett középiskolásként szült. Ezt csak azért írtam, mert többen leírták, hogy igen, 17 évesen szülni fog a semmire, aztán a kölyke ugyanezt viszi tovább stb. Mert az ilyen ember csak semmirekellőt tud nevelni. Hát nagyon nem.

Az, hogy valaki nem tudja elképzelni, hogyan mászna ki egy ilyen helyzetből, még nem jelenti azt, hogy nem lehet megoldani a problémát.

2017. aug. 3. 10:17
 43/58 anonim ***** válasza:
20%
Apropó, a 38-as hozzászólásban említett szomszédomnak ugyanolyan kedves születi voltak, mint amilyennek a gyakoris anyukák nagy része mutatkozik. Mivel az ő akaratuk ellenére megtartotta a babát, 18 évesen kirakták otthonról, pedig akkor már a másodikat várta. A férje ekkor 24 volt, dolgozott. Vettek fel hitelt, vettek egy öreg házat, amit fokozatosan felújítottak. Amikor a kisebbik is ovis lett, a lány befejezte az iskolát, majd munkába állt. Szóval semmit nem raktak a fenekük alá, hiába 25 éves a történet.
2017. aug. 3. 10:26
 44/58 anonim ***** válasza:
71%

Nem kötelezhetnek.

Az én anyukám bátyámmal szintén 17 évesen esett teherbe. nagy pocakkal érettségizett le, férjével albérletbe mentek (nem itt sem tettek alájuk semmit és nem volt nyugdíjas nagyszülő), majd dolgoztak, gyűjtögettek, vállalkozást alapítottak, költöztek. Azóta én 27 bátyám 31, külön, szintén családtervezés közepette, szüleim boldogan élnek. Manapság valóban kitolódik, de bízz magadban, és abban, amit szeretnétek pároddal.

2017. aug. 3. 11:40
 45/58 anonim ***** válasza:
81%
Előző voltam: hálás vagyok szüleimnek, hogy ilyen nagyszerű báttyal "ajándékoztak meg!"
2017. aug. 3. 11:41
 46/58 anonim ***** válasza:
35%

Én drukkolok nektek és sok sikert kívánok!

Az, hogy valaki fiatal, nem feltétlenül jelenti azt, hogy felelőtlen is. Ha mindketten ezt szeretnétek, miért ne nevelhetnétek fel a gyermeketeket?

Vannak erre jó példák is. Én későn szültem, de két nagynéném is van, akik 14, ill. 17 évesen lettek anyukák. Egyikük már háromszoros dédnagymama, a másik csak kétszeres nagymama, de az közös bennük, hogy első szerelmükel élik le az életüket, és nem bánták meg, hogy korán szültek.

2017. aug. 4. 00:00
 47/58 anonim válasza:
61%
Szia, ez a te döntésed. 23 éves koromban sajnos volt egy abortuszom, anyagi okok miatt. Azóta is bánom. Itt vagyok 36 évesen, normális kapcsolat és gyerek nélkül. Ha úgy érzed, hogy felkészültél, mindent mérlegeltél, akárhogy is döntesz, tiszta lelkiismerettel tedd.
2017. aug. 4. 10:33
 48/58 anonim ***** válasza:
28%

Eszméletlen, hogy sokan hogy állnak neki az életnek. Nekem is sok félelmem van a jövővel kapcsolatban, de hogy a francba lehet úgy életet, családot, akármit tervezni, hogy "mi lesz, ha tönkremegy, szétesik, elhagy, stb"? Gondolni persze lehet rá, de nem normális dolog, hogy ez alapozza meg a tervezést, mert így nem lehet fejlődni semerre sem.

A gyerek-tervezés egész más dolog. A kérdező válaszaiból számomra az derült ki, hogy ők sem tervezték, csak "becsúszott" a védekezés ellenére, és most dönteniük kell. Ilyenkor viszont már más a helyzet, mint az előre eltervezett gyerekvállalásnál. Akárki akármit mond, a te érzéseid alapján kell döntened. Ha valaki úgy lesz terhes, hogy abszolút nem akar gyereket, az lehet, hogy az abortuszt választja és nem lesz lelki sérült, de aki úgy áll hozzá, mint te, hogy alapvetően szeretné a gyereket, annak szerintem nem szabad az abortuszt választania.

Ne mástól várd a megoldást, hanem úgy cselekedj, ahogy te jónak látod.

Hogy mi lesz a jövőben? Senki nem tudja, de érdemes pozitívan a jövőbe nézni.

2017. aug. 4. 12:18
 49/58 anonim ***** válasza:
18%
Nem,nem kötelezhet.Áruld már el,milyen tuti munkád van 17 évesen,amiből simán eltartod egyedül is a kicsit(ha úgy alakulna)?!Iskola,szakma nélkül miben bízol a mai világban?!Álomvilágban élsz!Arról nem beszélve,hogy a pasid lesz a gyámja(mivel Te kiskorú vagy)!Remélhetőleg sikersztori lesz a Tiétek,nem csalódás,könnyek,kálvária...azért a szüleiddel maradj jóban,soha nem tudhatod,mikor fogsz sírva könyörögni a segítségükért.
2017. aug. 4. 18:38
 50/58 anonim ***** válasza:
0%
"Arról nem beszélve,hogy a pasid lesz a gyámja(mivel Te kiskorú vagy)!" - ez az egyik olyan körülmény, ami ebben az esetben óvatos optimizmusra ad okot. Az ember a társával ugyanis mellérendelt kapcsolatban van, a "csak jót akaró szülőkkel" meg hát általában sajnos nem annyira.
2017. aug. 4. 20:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!