Miért nem tudja megérteni anya, hogy én ilyen körülmények között nem akarok gyereket? Ezt komolyan magyarázni kell egy felnőtt nőnek?
Terhes lettem 20 évesen.
A barátom, anyukám és az orvosom tud róla. Nem fogom megtartani, ezt eldöntöttem. Viszont ezt sem a barátom, sem anya nem bírja megérteni...
A barátom teljesen gyerekesen áll hozzá, hogy "gondoljak bele, milyen gyönyörű babánk lenne a génjeink miatt", meg hogy legalább 3-4 évig pihenhetnék, stb. Igen, cukik a babák, de kb. amíg el nem kezdenek sírni. A barátommal pedig most leszünk együtt 13 hónapja és 22 éves létére ez a leghosszabb kapcsolata... Szeretem, de tudom, hogy a baba is ideig-óráig lenne neki érdekes.
A másik pedig, hogy hiába van jó anyagi helyzetünk (mindkettőnknek lakás, autó, nem kell dolgoznunk az egyetem mellett, általában étteremben eszünk, van pénzünk utazni, szórakozni), az nem a mi pénzünk. Hanem a szüleinké. Én pedig nem akarok az ő pénzükön gyereket nevelni. Ezt pedig anya nem érti meg, azt mondja, hogyha kell, akár 30 éves koromig is támogatnak anyagilag és megvesznek bármit, amit szeretnék.... És hogy ő mennyire szeretne unokázni, segítene mindenben, akár az éjszaka közepén is jönne, ha hívjuk.
Mindig felhozza ezt a témát, pedig elmondtam, hogy nem szeretnék erről többet beszélni, biztos vagyok a döntésemben és elég nevetséges lenne úgy babáznunk, hogy közben a szüleink utalgatják nekünk a pénzt és fizetik a számlákat, meg a benzint.
Szerintetek mit csináljak, hogy elfogadja, vagy legalább ne szóljon ebbe bele?
Milyen orvosfeleség?!:D
Amiért az apukája az, ő még nem lesz ettől orvos.
Egy szóval nem írtam, hogy ő is orvosin lenne.
"Mert mi lesz, ha az apukáját baleset éri és soha többet nem tud műteni? "
bocs, ebből nekem az jött le, hogy a leendő gyermek apukájáról van szó.
Nem vagyok abortuszellenes, de az esetedet én sem értem. Ritka az ilyen szitu, hogy mindenki támogat.
Hogy a barátod nem apatípus, és nem akarsz egyedülálló anyuka lenni, ez egy jó érv, ok. De akkor minek erőlteted ezt a kapcsolatot, hogy majd túlélitek? Egyik szavad üti a másikat.
Igazából nem kell megértenie meg egyetértenie senkinek, a te döntésed, de minden döntéssel következmény is jár. Jelen esetben pl az, hogy anyukád hosszú-hosszú időre csalódik benned. Majd elmúlik. :)
Az is érv, hogy én EGYÁLTALÁN nem akarok anyuka lenni.
Túl önző vagyok hozzá, számomra más dolgok a fontosak az életben.
Nem közvélemény kutatás volt a célom, hogy ki tartaná meg és ki nem...
A kérdésed az volt, hogy miért nem tudja megérteni anyukád a dolgot. Erre vázolta fel mindenki a saját szemszögét, hogy lásd, másképp is lehet nézni a szitut, mint te teszed. :) Vagyis kár visszatámadni, a kérdésedre válaszolt mindenki. Azért nem érti meg anyukád, mert másképp gondolkodik, mint te. A példákat lásd fentebb.
Csinálnod meg semmit nem kell, hogy elfogadja, csak kiállnod a döntésed mellett, és tudomásul venni, hogy ez biza azzal jár, hogy anyukád és sokan mások sem értenek egyet veled. Pont.
Ha egyáltlán nem akarsz anyuka lenni, akkor miért nem védekeztetek? Ja, persze, itt mindenki védekezés mellett lesz terhes.
Szerintem azért nem érti anyukád, hogy nem akarsz a nyakukra szülni, mert te magadat simán eltartatod magad velük. (Bocs, de te írtad, hogy így van) Ő ugyanezt megadná az unokájának, de te ezt már nem ézed helyesnek? Nek
Annyira szánalmas a gyk- válaszolók hozzáállása.
Ha ugyan ezt a sztorit úgy írja le, hogy meg akarja tartani a babát, akkor letámadnátok, hogy minek szül más nyakára.
Most meg az a bajotok, hogy mindent megkapna, miért nem tartja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!