Te megtartanád a gyereked, ha erőszakból foganna?
Én inkább ab-párti vagyok, de ez eléggé egondolkodtató..
Nemrég olvastam egy könyvet, ami arról szólt, hogy egy fiatal nőt eraboltak évekkel azelőtt, és azóta is fogva tartják, és az évek során a sorozatos megerőszakolásból született egy gyereke. És a gyereket a "lehetőségekhez" képest a legjobban próbálja nevelni. És ez szerintem nagyon elgondolkodtató. Mármint, ez hatalmas anyai szeretetről árulkodk. Nem sok nő lenne képes erre, és ez nem is baj, mégis, a legtöbben - értelemszerűen - egyenesen undorodnának egy ilyen helyzetben született gyerektől, vagy legalábbis nem lennének képesek őszintén szeretni, de a nőnek szinte az lett a célja, hogy felnevelje azt a gyereket, akinek a megerőszakolója a vér szeriti szülője. Ti mit gondoltok erről? Képesek lennétek erre?
Alap, ha mégsem lenne ehetőségem rá, akkor megszületés után azonnal örökbe adnám.
Nem tudnám szeretni, de erről ő nem tehet.
Elvetetném. Egyénként a szoba című könyvre gondolsz amiből film is készült?
Az teljesen más szituáció, abban a helyzetben kb semmi döntése a nőnek, a fogvatartón múlik az egész. Ott van pl A Fritzl ügy, a gyerekek egy része maradt a lyukban az anyukával, a másik részét meg felvitte és világi életet élhettek.
Vagy ott van Jaycee Dugard, szerencsétlen kislány/nő azért maradt ép lelkileg mert ott voltak a gyerekei, számukra próbált élhető körülményeket kialakítani, tanította őket amire tudta, napirendet alakított ki, növényeket ültetgettek. De neki sem volt választása, nem dönthetett a terhesség és a gyerek sorsa felett. Láttam pár interjút azzal a nővel, le a kalappal előtte, nagyon tökös fiatal nő volt, a lehető legjobbat hozta ki a pocsék helyzetéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!