Miről szól a magzatvédők "feladata"?
Kik ők? És segítenek e személyesen ha kérik? Foglalkoznak e már megszületett babákkal is? Ha kérdezni-kérni akar tőlük egy rászoruló család, azoknak ingyen segítenének vagy pénzért? Ha a rászoruló kismama nem vallásos, és a magzata down kóros az tényleg baj náluk? Mert azt meg a párom mondja rájuk.
Keveset hallottam róluk. De azt mondja a barátnőm, keressem fel őket, mielőtt abortusz mellett döntenék.
Volt már valakinek bármiféle jellegű pozitív-negatív tapasztalata velük?
Biztos egyébként a diagnózis?
Látod, ezért könnyebb azoknak, akiknél az abortusz szóba se jöhet. Nekik nem kell dilemmázniuk, csak a megoldást keresni. Hogy ha beteg, hogy tudom felnevelni, hogy ha nagyon rövid ideig élhet csak, akkor hogy megadjam neki a végtisztességet(nem kukába kerül, vagy formalinos üvegbe). Egy egészséges gyermekkel is történhet bármi, fejre eshet, teszem azt. Egy gazdag is elszegényedhet, egy boldog pár is szenvedhet autóbalesetet...ugyanígy fordítva. Egy diagnózis lehet téves, egy Down kórost is lehet hasznos a társadalom számára (a szüleiről nem is beszélve), egy egyedülálló anya megtalálhatja az Igazit babával is. Istent játsszon csak Isten, neki van meg a képzettsége hozzá. Ez nem a mi gondunk. Inkább Dowm-osok szüleivel venném fel a kapcsolatot a helyetekben, ők járnak veletek egy cipőben, nem egy pszichiáter.
Azt jó tudni, hogyha te szeretnéd a babát, a párod pedig ráderőszakolja, hogy vetesd el, akkor az teljesem szétrombolja a kapcsolatotokat. Mert nem számíthattál rá akkor, mikor férfinek kellett volna lennie.
Abortusszal, vagyis azzal, hogy egy ártatlan embert megülünk, nem lehet kapcsolatot megmenteni. Inkább az ellenkezője szokott történni. Gyermekgyilkosság után ki boldog?
Ez a "lehet, hogy beteg lesz, ezért inkább megölöm", amolyan Dr. Mengele-féle gonodlkodás.
Az életben sem mindenki egészséges, ezért pl. aki később mondjuk elveszíti egy balesetben a kezét, azt akkor lőjük le? Ugye hogy nem. A babádat meg pléne ne.
Ezt nem a pszichológusnak kell eldöntenie, hanem NEKED. Mert te vagy az édesanyja.
Dönts:
ÉLET VAGY HALÁL?
Kérdező (#17) " Ez nagyon feszültté tett, mert még sose voltam pszichiáternél. Nem tudom mire számítsak." - legalább másfél óra várakozásra még akkor is, ha időpontra mentek... kevés a pszichiáter, és túlterheltek.
Ezen túl semmi extrára, az is egy orvos, csak nem a test, hanem a lélek betegségei a területe. Viszont em jós, és nincs kristálygömbje se... ezt azért mondom, mert nem fogja tudni megjósolni, hogy HA a gyereken Down szindrómával születik tényleg, milyen súlyos tünetei lesznek, és mennyire lesz fejleszthető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!