Meddig lehet műtét?
Sajnalom :(
Ezt az orvos donti el vele beszeld meg.
Olvasd ezt végig:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Szerintem, ha 12 hétig vézgik a műtétet, akkor az 11+6, vagyis betöltött 12 hét. De mindenképpen kérjetek másodvéleményt! ez nagyon szomorú. Amúgy mit lehet tudni erről a betegségről?
Majd írd meg, kedves kérdező, mi lett a következő vizsgálat eredménye? Kitartást!
Együttérzek veled, sajnos pontosan ugyanígy jártam én is.
Én a lesújtó eredmény után azonnal egyeztettem a dokimmal és ő segített abban, hogy még műtéttel be lehessen fejezni. (Ha már így alakult, én is a könnyebb megoldást szerettem volna, minél gyorsabban és egyszerűbben túl lenni rajta.)
Az, hogy ragaszkodnak a másodvéleményhez, nem kórházfüggő, hanem szakmai protokoll. 12. hét után már csak genetikai szakvélemény alapján lehet megszakítani terhességet. Nekem a Bajcsyban felajánlották, hogy megcsinálják a CVS-t, hogy legalább utólag kiderüljön az ok, de végül nem lett belőle semmi, ugyanis ezzel pont kicsúsztam volna az időből és ezt a genetikus is megértette az indokaimat. Nagyon rendesek, segítőkészek voltak, tényleg mindenki támogatott abban, hogy mielőbb túl lehessek az egészen.
Egyeztess a dokiddal mindenképp, mert előzőleg kell még egy vérvétel is a műtéthez, ezt már el lehet indítani párhuzamosan. Most minden nap számít! Ne utólag kelljen elkezdeni rohangálni. Nekem 12+5-nél volt a műtét (ultrahang és nem utolsó mensi alapján számítva). Kitartás!
Még annyit hozzátennék, hogy elvileg a 12. hét után végzett műtétet picivel kockázatosabbnak és nehezebbnek tartják, mint korábban. Nekem korábban volt már két korai missed ab-om műszeres befejezéssel és az égvilágon semmilyen különbséget nem éreztem, sőt. Egy jó dokival még simábban is zajlott a betöltött 12. hét után a küret, mint az addigi műtéteim. 5 perc volt az egész. A lelki oldala persze nehéz, de nekem a lesújtó diagnózis után annyi intéznivalóm lett, hogy nem nagyon tudtam elmerülni az önsajnálatban. Az csak utána jött...
Ami pedig az okot illeti: bár nincs 100%-os bizonyíték, az én esetemben nagyon valószínű, hogy az okozta a bajt, hogy a fogantatáskor estem át életemben először herpesz fertőzésen. Mivel nem volt tervezett terhesség, nem tulajdonítottam jelentőséget a fertőzésnek, mire a terhesség kiderült, már túl is voltam rajta. Utólag állt össze a kép és mind a nőgyógyászom, mind a genetikus nagyon valószínűnek tartja, hogy ez okozta a hydropsot. Egy fatális véletlen... de legalább nem kell tartani az ismétlődéstől.
Okot nem mondtak, találgatni lehet. Az Istenhegyin azt mondtak, hogy szerencsére nem genetikai eredetű.
Utolsó! Nekem peteereskor nagyon magas lazam volt , utána nagyon durva herpesz jött ki a számon (tényleg nagyon durva, gyógyszert is szedtem rá, mert nem gondoltam volna, hogy sikerül) Ez a herpesz kb a beagyazodas idején lehetett. (Korábban is volt már herpeszem) Lehet, hogy akkor náluk is ez volt a baj?
Sajnos a dokim nem végez megszakitast (vmi szerződés miatt), így sajnos idegen orvos fogja elvégezni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!