Mit mond ez a védőnő vagy családsegítő, akihez abortusz esetén menni kell? Van értelme?
#5-nek (4.vagyok):
Nem fogom életem történetét elmesélni, de egy nőgyógy műtét után megváltozott a testem, és az addig használt védekezési módom - ami tizenévig bevált, sose estem teherbe -, ez a műtét után már nem volt hatásos és eredményes. Gyakorlatilag a műtét utáni első együttlétnél teherbe estem. Mivel nem akarok szülni, ezért nem is volt opció, hogy megtartsuk. A védőnőnek is megmondtam, hogy a műtét megváltoztatta a testem, az addigi betonbiztos védekezés már nem működik, így abortusz után az első lehetőségnél spirálom lesz. Megmondtam azt is, hogy akár örökbe is adnám, de senki nem fogja nekem megtéríteni a munkából való kiesést, az ezzel járó keresetcsökkenést, és különben is, végre olyan munkám van, amit imádok, nem fogom azért feladni hónapokra, hogy valakinek szüljek egy pulyát. A sportról már nem is beszélve...
Itt a GYK-n annyi gumi szakad ki, hogy ez alapján nagyon eltúlzottnak kéne lennie annak a 99%-os biztonságnak, amit az óvszernek tulajdonítanak...
Ha az embert megerőszakolják és teherbe esik, vagy ha a terhesség az anya egészségét, életét veszélyezteti, akkor egyet tudok érteni az abortusszal. De ha felnőtt, felelősségteljes emberek nekem elkezdenek papolni pénzről, munkáról, megváltozott testről, pláne sportról, arról nekem az önzés szó jut az eszembe. Az ember vállalja a felelősséget a tetteiért, akkor is, ha a dolog nem tervezett dolgot eredményez! Az a gyerek egy élőlény, aki megérdemel egy esélyt. A csecsemőkért sorba állnak a terméketlen párok, annál csak jobb helye lehet, mint ahova az anyja szánja.
A terméketlen pároknak miért csak a csecsemő felel meg? Miért nem jó nekik árvaházból egy jobb sorsra érdemes gyerek?
Túlnépesedés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!