Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 1 het alatt el lehet intezni...

1 het alatt el lehet intezni az abortuszt, ha majdnem 11 hetes vagyok?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 9. 21:22
1 2 3 4
 11/39 horvathne82 válasza:
53%

Szia kérdező!

Ez a Te döntésed, ne hallgass a kibicekre, nem ők élik a Te, illetve a gyereked életét. A gyereknek sem jó, ha egész életedben úgy nézel rá, mint az éléted tönkretevőjére és qz is igaz, hogy az ember terhességkor még időnként akkor is pánikol,hogy fog-e menni, ha várta és akarta a babát. Nagyon könnyű véleményt mondani kívülről.

Személyes tapasztalatom nincs,de ha esetleg van pénzed megfogadni egy klinikai orvost, akkor ő soron kívüli műtétet biztosan tud intézni.Bár én is azt gondolom, hogy próbálj meg minél hamarabb döntést hozni.

2016. ápr. 10. 06:16
 12/39 anonim ***** válasza:
60%
Ha csak jövő héten leszel 11 hetes, akkor több, mint 1 hetet van rá, inkább 2. Szerintem belefér a 2 hétbe, azért 10 munkanap, 1 hét alatt viszont nem hiszem.
2016. ápr. 10. 07:12
 13/39 anonim ***** válasza:
68%

Azért nem kapsz választ, mert nem tudjuk a választ, az sem, aki úgy tesz.

Én is azt mondom, hogy ne hallgass a kibicekre, még Horváthnéra sem.

Azt viszont nem értem, miért nem mentél már intézni, közben is meggondolhatod, nem oda vezet az első utad.

Azt az élő terhesség 6. hét, azt sem értem, de szerintem más sem. Szerintem hamarabb is meg tudják állapítani, de ez nálad már elmúlt, akkor ezt sem értem, miért kérded.

Amúgy, ahogy más is írta, nem igazán akarod elvetetni, ha nem intézted, csak húzod az időt, mert ha egy nő igazán el akarja vetetni, még a legbénább is intézi mielőbb.

Mindenesetre olyan döntést hozz, amit nem fogsz annyira megbánni, ha két rossz közt kell választani.

Én hajlok arra, jobb lenne, ha megtartanád, de neked kell dönteni, viszont az idő közben megy, és akkor már nem is dönthetsz, bár az időhúzás is csak a döntés része alighanem.

Ja, a csodát ne várd, a döntés a tiéd.

2016. ápr. 10. 15:41
 14/39 anonim ***** válasza:
19%
Az előző válaszoló vagyok. Én voltam ilyen helyzetben, el is mentem orvoshoz, azt hiszem - nem most volt - időpontot is kaptam, de ez is segített a döntésben, és megtartottam.
2016. ápr. 10. 15:46
 15/39 anonim ***** válasza:
15%

Én úgy hallotam mielőtt betöltöd a 11. hetet még biztosan elintézhető. Nekem 1,5 hét alatt megvolt az egész. 11. hét betöltése után lehet elküldenek, ha kifogsz egy jófej nőgyógyászt akkor elintézi neked. Ha nem, akkor magánorvos, ami drága, de megcsinálják. Megfelelő összegért bármi megoldható...

Szóval siess!

2016. ápr. 10. 19:08
 16/39 anonim ***** válasza:
39%

15. vagyok

Javaslom legközelebb ha nem leszel biztos előbb intézd el a kötelező dolgokat az abortuszhoz, aztán a műtét időpontja csúsztatható vagy le is mondható ha úgy döntenél, hogy mégis megtartod.

Angliában 24. hétig csinálják az abortuszt ha végképp lekésnél, de lehet, hogy lesz olyan drága mint itthon magánorvosnál. Árakat nem tudom pontosan.

Ez egy fontos döntés, ha nem vagy biztos benne, hogy akarod szerintem ne tartsd meg. Lehet még másik ne aggódj. De ha megszületik már nem lesz viszaút, felelősséget kell vállanli.

2016. ápr. 10. 19:23
 17/39 anonim ***** válasza:
57%
utolsó, honnan vagy benne olyan biztos hogy lehet neki másik? Én ismerek olyat akiknek bizonyítottan a korábbi abortusz miatt nem jön össze a baba. Vagyis összejön, csak mindig elvetél. Legtovább 24. hétig húzta. A doki szerint meggyengült a méhszája az abortusz miatt. Ráadásul 11 hetesen már ki van fejlődve, érzékel. Nem lenne szívem elvetetni.
2016. ápr. 10. 20:09
 18/39 anonim ***** válasza:
36%

Persze lehet hogy nem lehet gyereke, de ennek ez esélye minimális. Ennyi erővel az utcára se menjél ki, mert lehet hogy elüt egy jármű és meghalsz. De most komolyan, nagyobb az esélye hogy valamilyen közúti balesetben meghalsz, mint hogy abortusz után ne lehessen gyereked. Abba lehetne már hagyni ezt az állandó gyerekes ijesztgetés. Majd a védőnő kiáll a magzat jogaiért és tájékoztatja az esetleges komplikációkról a kedves kérdezőt. A te véleményedet meg senki nem kérdezte. Annyi volt a kérdés, hogy 11. hét előtt lehet e abortusz vagy sem? Igen lehet!

Ha meg annyira sajnálod, akkor szüljél egyet.

2016. ápr. 10. 22:42
 19/39 A kérdező kommentje:

5+4 hetesen voltam eloszor orvosnal, csak ures petezsak volt lathato, ami ugye meg nm jelent (elo) embriot, azt mondta a doki, hogy csak elo terhesseget lehet megszakitattni, meg kell varni, hogy lesz e egyaltalan benne valami, amikorra visszahivott, akkor mar volt szivhang, ra is kerult a papirra, hogy el!! most vagyok 10+2 Hetes, UH alapjan 2 nappal fiatalabb a terhesseg a koranal, de nem hiaba tettem fel ugy a kerdest, h 1 het alatt el lehet e intezni?! De latom itt csak kevesen voltak hasonlo szituacioban...

Valoszinuleg megtartom, ezert is huzom-halasztom a dolgokat, de holnap, vagy vedononel, vagy nodokinal kotok ki...

Parom mar a szuleinek is elujsagolta, amiert haragszok, de o nagyon akarja a babat!

Szerintem megvan az oka, hogy miert a 12. hetig lehet elvetetni, nem pedig 10. vagy a 8. hetig... Biztos vagyok benne, hogy a magzat 'erdekeit' is szolgalja, hogy a 12. het utan mar nm lehet, de addig engedelyezheto! ami Angliaban van, 24. hetig, az brutalis, arra soha nm lennek kepes!

2016. ápr. 10. 22:53
 20/39 anonim ***** válasza:
37%
Angliában a nő érdekit szolgája az abortusz, nem a magzatét. Amíg Magyarországon a fejletlen, önmagában életképtelen magzatnak több joga van mint a felnőtt nőnek. Kinek melyik jön be jobban.
2016. ápr. 10. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!