Ha magánorvos végzi az abortuszt, miért kell fizetni?
Mármint az orvosnak értem, miért, hisz magán, de ez a 30 ezer forint sárga csekken micsoda?
Hála az égnek nem voltam/vagyok érintett a témában, így csak azt tudom, amit fórumokon olvasok. Itt ezen az oldalon is leírták, hogy megy a dolog, és a legtermészetesebben emlegetik ezt a "sárga csekket" magánorvos esetében is.
A magánorvosoknak nincs műtőjük.... attól, hogy van magánrendelőjük, a műtéteket kórházban végzik, a szüléseket ott vezetik le, stb.
És mivel az abortuszra törvényi szabályozás vonatkozik, ezt egyetlen orvos sem bírálhatja felül, a jogszabály mindig magasabb rendű, mint az orvos "tarifája".
én úgy hallottam,hogyha állami kórházban csinálják, akkor is fizetni kell 30 ezret.
hogy miért, azt nem tudom. de gondolom valamiféle elrettentés is,mert a legtöbb embernek ez nagy pénz.. ráadásul nézd a kamaszokat. nem igen tudnak ennyit zsebből előrántani. így hátha kétszer is meggondolják a védekezést.
''Az abortusz térítésköteles.''
Állami kórházban is vannak beavatkozások, amiket a TB nem támogat. Pl. bizonyos plasztikai műtétekért is fizetni kell. És ez nem az a pénz, amit még pluszban az orvos zsebébe csúsztatsz, hanem teljesen hivatalos dolog.
Azért az elég durva lenne, ha az abortusz fizetné a TB. Így is a klinikákon általában napi 8-10 terhességmegszakítást végeznek. Ha nem kellene fizetni érte, akkor eléggé megugrana a számuk, mindenki súlyos válsághelyzetben lenne éppen... de azért valamilyen szinten ez mégiscsak gyilkosság. Főleg a 10-12.hét környékén, amikor a műtét után megnézik mit távolítottak el, és a szűrőben látszanak a leszakadt pici végtagok...
A 12.hét utáni terhességmegszakításokról is tudnék mesélni...na nem a genetikailag indokoltról, hanem amikor a fiatalkorú lányok kicsúsznak az időből, és csak 2 ülésben végezhető el a terhességmegszakítás. Látnátok pár ilyet, nem az lenne a kérdés, hogy miért kell fizetni érte, hanem az, hogy miért csak 30ezret kell...
Az abortusz az nem egy életmentő műtét. (Tekintsünk el a szó szerinti dolgoktól, illetve ennek a kifejezésnek a használatáról ebben a környezetben.)
Ha felfekszel egy plasztikai sebész asztalára azért is épp ugyanúgy fizetsz..csak ott még az orvos díját is megfizeted, ami elég borsos ár.
Az abortusznál a műtőt és egyéb eszközöket kell megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!