Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 27 éves vagyok es van két...

Zsazsa27 kérdése:

27 éves vagyok es van két gyönyörű gyermekem 2 éve elváltunk az apjukkal de tartsuk a kapcsolatot. Mióta elvaltunk nem volt kapcsolatom nemrég volt egy kaland es sajnos terhes lettem pedig védekeztünk! Az apa nem szeretné a gyereket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2016. jan. 26. 22:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
24%
Meg mindig nem tudjuk a védekezés módját.
2016. jan. 28. 16:43
 22/30 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó, és mi jelentősége van a kérdés szempontjából? Ha ezt megválaszolja, attól elmúlik a kérdező terhessége?
2016. jan. 28. 17:17
 23/30 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam megint dokinál mert elkezdtem vérezni kiderült hogy nem baba van ott hanem valami más! Nagy kő eset le a szívemről! De most egy kicsit aggódom h mi lehet ott.
2016. jan. 29. 10:39
 24/30 anonim ***** válasza:
53%

És az orvos nem mondta meg, hogy mi lehet az, ciszta vagy miegyéb? Gondolom akkor további kivizsgálás szükséges.

Az egyik válaszoló kérdezte, hogy mi az a fogamzásgátló módszer, ami mellett teherbe eshetne Ő is. Nos, nekem Mirena spirál mellett "sikerült", 2014-ben. 2 gyerekünk van, a kicsi autizmussal él, nem volt kérdés mi lesz a sorsa a terhességnek. Az orvosom is mondta, hogy ez a választás okozza majd a kisebb fejtörést, lévén utána jön a neheze, ha valaki úgy dönt, megtartja. Spirált levenni, fennhagyni, stb... Mi a kisebbik miatt már nem terveztünk több gyereket, lévén így sem tudok teljes állásban dolgozni mellette és rengeteg foglalkozást, fejlesztést igényel. Ha lenne harmadik testvér, erre nem maradna idő és energia, mindkét gyerek érdeke és bevallom a miénk is ezt kívánta meg, én nem tartom önző döntésnek. Könnyen is hoztam meg, ha elítél bárki, ha nem, nagyon korai szakaszban észre is vettem, sosem gondoltam rá úgy, mint leendő gyerekre. Azóta a férjemnél végeztek vazektómiát, lévén 40 évesen azért még élnénk nemi életet és a férfiaknál ez kisebb kockázatú beavatkozás, mint a nőknél. Megbeszéltük, orvossal egyeztettünk, mindketten vállaltuk volna természetesen, ezt a döntést hozta miattam. Nincs ez igazságosan leosztva, ahogy semmi más sem. Van, aki mindent megtesz és mégsem jön össze, van aki pedig azért követ el minden lehetségest, hogy ne és mégis megfogan. Kegyetlen dolog ez. Abban természetesen egyetértek, hogy a "védekezeés mellett estem teherbe" szöveg a legtöbb esetben megszakításos módszert jelent, ha egyáltalán, de hát senki sem szívesen állítja pellengérre magát, ha nem muszáj, a felelőtlen döntéseit nem reklámozza az ember. Engem is mélységesen felháborít persze, hogy mennyire nem gondolnak bele egyesek a következményekbe.

2016. jan. 29. 11:34
 25/30 A kérdező kommentje:
Igen további vizsgálatok fognak következni! Nekem is fent volt a spirál ezért is volt számomra döbbenet mikor közölték h babám lesz és főleg ilyen helyzetben! De mint kiderült nem baba. Köszönöm a válaszodat minden jót kívánok nektek! És sok egezseget
2016. jan. 29. 19:50
 26/30 anonim ***** válasza:
36%
mennyi bunkó van itt..
2016. febr. 9. 13:19
 27/30 anonim ***** válasza:
73%

Bármilyen védekezési mód mellett teherbe lehet esni. Ismeretségi körömben a legtöbben spirál mellett estek teherbe, de volt, aki hormonális fogamzásgátló mellett.

Nyilván egyéni élethelyzetek döntenek arról, hogy mi minősül megfelelő (!) védekezésnek. Fiatalabb koromban, amikor semmiképpen nem akartam teherbe esni, kizárólag a gumiban és a hormonális fogamzásgátlóban bíztam, utóbbiban jobban. Életemben kétszer volt gumiszakadás, az egyik után esemény utáni tablettát vettem be és teljesen hazavágta a hormonháztartásom. Utána kezdtem el fogigátlót szedni, ami azért mégiscsak kisebb hormonadag, mint az egyszeri brutális dózis. Nekem bevált, így innentől kezdve amikor tartós kapcsolatom volt, igyekeztem mielőbb felíratni.

35 felett viszont változott a helyzet... a korom miatt már a hormonális fogamzásgátlás nem volt javasolt. Új párkapcsolatban voltam, terveztünk közös gyermeket, csak későbbre... sokat rágódtunk a fogamzásgátlási módon, és mivel a gumit egyikünk sem bírja (teljesen megakadályozza mindkettőnknél az orgazmust), a hormonális fogigátló kizárt, ezért a kockázatokat mérlegelve úgy döntöttünk, hogy a természetes fogamzásgátlást választjuk (naptár, ovufigyelés). Hozzáteszem, egy gyulladás miatt az egyik petevezetékem el kellett távolítani, tehát eleve jóval kisebb esélyem volt a teherbeesésre, mint korábban. Az előző kapcsolatomban sok-sok célirányos próbálkozással estem csak teherbe (háromszor, ebből kétszer elvetéltem). Úgyhogy az előzményeket és az élethelyzetünket figyelembe véve maradt a természetes családtervezés.

Én így estem teherbe. Szerintem nyugodtan állíthatom, hogy védekezés mellett, hiszen ha nem is atombiztos, azért mégiscsak védekezés, amit a koromnak és élethelyzetemnek megfelelően választottunk. Egy bizonytalan kapcsolatban, más helyzetben nyilván másképp védekeztünk volna. De így is törekedtünk a terhesség elkerülésére. Esetemben a többi, rendelkezésre álló fogamzásgátlási módszer hatékonysága is hasonló lett volna (hacsak nem mondunk le teljesen a szex élvezetéről, amit azért nem szerettünk volna).

Mi annak tudatában alkalmaztunk egy kevésbé biztonságos védekezési módszert, hogy tisztában voltunk a kockázatokkal. Lényegében annyi történt, hogy előbb jön a baba, mint terveztük.

2016. febr. 9. 13:39
 28/30 bianleo válasza:
33%
Szerintem se tartsd meg egy kalandbol meg aztán mondod a helyettesét hülye lennél ha meg az alá de akarja meg aztán egyedulalo vagy
2016. máj. 15. 11:11
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Jó lenne, ha ki tudnád hordani. Addig ugyanis időt nyersz arra, hogy eldöntsd, mit tegyél. Ha a szülésig az derül ki, hogy nem tudod vagy akarod fölnevelni, segítünk az örökbeadásában. Redivivus
2017. febr. 19. 16:02
 30/30 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó:olvasd már el figyelmesen.Kiderült,hogy NEM terhes!Ráadásul 1 évvel ezelőtti ez a kérdés,azóta már meg is szült volna(de mint írta NEM volt terhes).
2017. febr. 19. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!