Leanyka000 kérdése:

2 pozitív teszt. Viszont sajnos a babát nem tudjuk vállalni! Holnap megyek dokihoz! Valaki kapott már magzat elhajtó injekciót? Ha igen akkor utána lévő tünet?

Figyelt kérdés
Injekció
2016. jan. 3. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
34%

Dehogy kell százezer egy babához!

Szerintem is csak kifogásokat önmagad előtt, alibit, hogy ne kelljen vállalni a gyereket.

Gondolj bele, ezt a babát megölnéd, majd évekkel később születne új...nem telne el úgy nap, hogy a gyerekedre nézve eszedbe ne jutna, hogy már lenne neki egy nagyobb testvére.

Ez nem olyan, hogy most halasztod a gyerekvállalást és évekkel később megszülöd.

Ez a magzat már a méhedben van, ha őt elveteted, a másik gyerek egy teljesen más emberke lesz, soha nem pótolhatja a mostanit.

Soha nem öletném meg a gyerekem ilyen ál indokkal, hogy nincs rá pénz, új munkahely stb. Ne haragudj kérdező, de nagyon elítéllek emiatt, ha megteszed.

2016. jan. 3. 23:16
 22/69 anonim ***** válasza:
65%
Miért, kié lenne? Az övé és a férjéé. Ha nem akarják még, akkor nem akarják. Ebben senkinek semmi beleszólása. Ami azt illeti, csak a nő döntése..az pedig csak jó, ha ebből nem akarja kihagyni a másik felet.
2016. jan. 3. 23:18
 23/69 anonim ***** válasza:
55%

#21 Azt meg ki nem szarja le, hogy te mit gondolsz és kit ítélsz el emiatt?! Nem neked kell felnevelni a gyereket.

Ha nem akarják, nem készek rá, anyagilag nem érzik biztosnak, akkor sincs másnak joga beleszólni ebben.

Önrendelkezési jog a 12. hétig...jó lenne ha elfogadnátok.

2016. jan. 3. 23:23
 24/69 anonim ***** válasza:
34%
Honnan tudjuk, hogy nem védekeztek? Ennyi véletlenül teherbe eső nő...kizárt dolog.
2016. jan. 3. 23:26
 25/69 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem miért kell vitázni.

Szive joga hogy elvetesse. Nincs hozzá közötök és nem is ez volt a kérdés.!

1 nem akarják a gyereket

2 kijukadt az ovszer pl azért esett teherbe

3 lehet h megbánnya ,lehet azt bánná meg ha megtartaná.

Mindenki máshogy gondolja. Az meg szerintem rosszabb az abortusznál ha kihordja és örökbeadja!

2016. jan. 3. 23:28
 26/69 anonim ***** válasza:
39%
23! Te miért kardoskodsz ennyire az abortusz mellett? Tán neked is volt, és jobb lenne a lelkednek, ha más is ülne a trutyiban?
2016. jan. 3. 23:28
 27/69 anonim ***** válasza:
57%
Nem volt abortuszom es remelem soha nem is lesz, de felbosszant, ha valaki ontja magabol ezt a szoveget, amit ti.
2016. jan. 3. 23:53
 28/69 anonim ***** válasza:
48%

"most jelenleg biztos családi

alap kell és utána jöhetne!

Sajnos rossz az időzítés!"

Aztán utána meg lehet, hogy nem fog jönni. De persze te döntésed, azt csinálsz amit akarsz.

2016. jan. 4. 03:26
 29/69 anonim ***** válasza:
70%

Gondold át mindenképpen-nem szoktam ebbe a terhességmegszakításos topikba írogatni, mert heves viták gyúlnak mindig az abortuszellenesek és az önrendelkezési jogban teljesen hívők közt, néha befigyel egy-egy szüld meg és add örökbe vélemény is..amik közt nincs, aki igazságot tehessen, mert ha innen nézem, ennek, ha onnan, annak van igaza.

Hiszek abban, hogy minden ember, és minden helyzet egyedi, szóval a Tiéd is az, és Te tudod meghozni a legjobb döntést.

Nem tudjuk, milyen az anyagi helyzetetek, nem tudunk sok mást sem, de gondold át! Mennyire tudnátok összefogni, hogy a gyereket megtarthassátok?

Ne néhány százezer forinttól függjön a babavállalás, persze, nem tudom, hogy mennyire álltok rosszul, de azt még 8-9 hónap alatt is össze lehet kaparni, ha tényleg jobb állásba kerültetek, meg te is tudsz még az elején-közepén dolgozni a terhességnek.

Vannak használt bútorok, néhány tízezerért (pont tegap nézegettem) ha vannak ismerősök, barátok, rokonok, sokan szoktak ruhával megajándékozni. Ha végképp szorít a cipő, egész hamar vissza tudsz menni dolgozni, bölcsibe adva a gyereket.

Az a kérdés, hogy mi az az életszínvonal, amit alapnak érzel, és mennyire szeretnél a későbbiekben-akár most, babázni? Hány évesek vagytok? Mennyire biztos a kapcsolatotok a pároddal?

Egyetemistaként volt, hogy egy ezresből kellett megélnem, minimálkajára költöttem, és meghúztam magam .(és nem, nem vertem el a pénzem másra, csak jegyzetre, fénymásolatra, kolidíjra...stb)

Nem volt egy ideális dolog, de a szemem ott volt a cél.

Lehetnek rosszabb anyagi időszakok, amikor egész egyszerűen össze kell húzni magunkat, de ha látod az értelmét, akkor már fele ilyen nehéz.

Tudod, én a helyedben attól félnék, hogy később meg, hiába van meg az anyagi biztonság, nem jön a gyerek. Akár az abortusz következményei, akár a rosszabb-idősebb egészségi állapot miatt.

Lehet, az a baj, hogy nem egy-két ilyen esetet ismerek, de akkor pontozzatok le, szóljatok vissza.

Egész egyszerűen késztetést éreztem, hogy leírjam ezeket, ha egy picit is elgondolkoztattam a kérdezőt, már megérte.

Adjatok egy kis időt magatoknak átrágni a lehetőségeiteket!

A lehető legjobb döntést kívánom!

2016. jan. 4. 10:11
 30/69 anonim ***** válasza:
54%

Én is ugyanezt gondolom, mint a 29. Nem vagyok megrögzött abortusz-ellenes, mert vannak élethelyzetek, amikor... De biztos, hogy a tiétek is ilyen? Van ház, van állásotok, van biztos kapcsolatotok. Mivel nem reménytelen a helyzetetek, és egyébként terveztek gyereket, nagy eséllyel bánni fogod. Mikor már van gyerek, az ember látja, hogy az elején milyen kevéssel is elvan, őt nem érdekli, márkás-e a ruha, új-e a babakocsi. Neki csak a szülei kellenek, elegendő élelem, az időjárásnak megfelelő ruha és pelenka. A többi opcionális, olyan kiságyat, bútort, babakocsit veszel, amit akarsz, de nincs olyan, hogy százezrek kellenek ahhoz, hogy tudjátok őt vállalni. Most ezt hiszed, de ha lesz gyereked, rájössz, hogy ez nem erről szól, és akkor mindig ott lesz a gondolat a fejedben, hogy ment volna ez elsőre is.

Sosem írnék ilyeneket egy megesett 15 évesnek vagy egy olyan nőnek, aki nincstelen és az erőszakos pasijától akar menekülni, de szerintem gondold át! Számoljatok, gondoljátok végig, a leírásod alapján anyagi akadálya nincs a gyereknek. Ha te valamiért mégsem szeretnél, akkor viszont fogalmazd meg azt az okot, ne fogd az anyagiakra, ne hazudj magadnak, mert később nagyon fog fájni, hogy nem voltál őszinte még magadhoz sem.

Sok erőt a gondolkodáshoz és a jó döntéshez, akármi is legyen az!

2016. jan. 4. 10:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!