Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha véletlenül terhesek lennéte...

Ha véletlenül terhesek lennétek, és nem akarnátok abortuszra mennétek?

Figyelt kérdés
2015. nov. 30. 19:04
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
36%
Ha elveteted, azzal az egészséged is kockáztatod, a jövőbeni terhességed is, emellett ott van az erkölcsi oldala... Van egy alapítvány, Gólyahírnek nevezik, ahol azokkal a kismamákkal foglalkoznak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják vagy akarják megtartani a babát, de nem akarnak abortuszt. Nevelőszülőket keresnek a leendő babának, összeismerkednek velük, és ha jól tudom, az utolsó pillanatig meg van a lehetőség, hogy meggondolja magát a kismama, és megtartsa a babát. Ha megszületik, utána már nem, le kell mondania róla. Én ezt választanám.
2015. dec. 4. 12:02
 22/29 anonim ***** válasza:
65%

"Van egy alapítvány, Gólyahírnek nevezik [...] Nevelőszülőket keresnek a leendő babának [...] Én ezt választanám."

Én meg nem, mert már voltam terhes, szültem és tudom hogy ez mivel jár, SOHA nem vállalnám úgy, hogy nem tartom meg a gyermekem a végén.

A babáért "megéri" a non-stop émelygés, a hányás, az aranyér, a derékfájdalom, a görcsök, vesepangás, vizesedés 40 fokban, a napi vérhígító injekció Leidenesként, később a szüléssel a szakadás, repedés, hüvelysérv, méhsüllyedés... Utólag "megszépül" a szenvedés, de ha "üres kézzel" kellene hazamennem, NEM.

Egyébként ha most besikerülne, biztos megtartanánk. Nem akarunk ugyan direkt testvért a gyereknek, de ha becsúszna (amire mondjuk konkrétan esély sincs, mert még nem állt helyre a nemi életünk, mert még mindig nem épültem fel a szülésből - 4 hónapja volt), akkor megtartanánk.

Biztos párkapcsolat, anyagiak rendben, korunk is oké.

Akkor vetetném el, ha már idősek lennénk, egészségügyileg nem lenne javasolt vagy ha a baba lenne beteg.

2015. dec. 4. 12:21
 23/29 Jimmyxy válasza:
76%
Hogy még itt az elején tisztázzuk, férfi vagyok és az én szemszögemből látom ezt a helyzetet. Nos elsősorban sokmmindentől függ az hogy egy nő menjen abortuszra vagy sem, például ha az ember házas, milyen anyagi viszonyok közt él, gondoljon a gyerekre hogy képes lesz-e eltartani, és kockáztat arra hogy többet ne lehetsen neki. Ugyanis ha az ember elvált vagy egyéjszakás randi után történt ez akkor gondolnija kell arra hogy képes lesz-e maga felnevelni egy gyereket és sokkal nehezebb eg anyának férjet keresni ha egy csecsemőt tart a kezébe. ha ugyan csökentett anyagi viszonyok között él ezesetben gondolnija kell arra hogy képes lesz-e felnevelni a gyereket, ugyanis nehéz pénzügyi gondok mellet nehéz és lehetőleg ne tegye nehézzé a gyermek életét pokolá.
2015. dec. 6. 11:49
 24/29 Shirayuuki válasza:
9%
Nincs olyan élethelyzet, amikor bárkinek is joga lenne megölni egy életet, mert igen, a kis magzat egy élet, akinek joga van élni! Nincs olyan anyagi helyzet, ami megakadályozná a felnevelést (mondom ezt úgy, hogy mi volt, hogy nem ettünk semmit, mégis szeretetben nőttünk fel és csodálatos gyerekkorunk volt, nem adnám semmiért). Most 23 éves vagyok, férjnél vagyok, van egy kicsi lányom és ha nem állnánk ilyen jól, hanem mondjuk mi is szegények lettünk volna, akkor sem lett volna kérdés, nem vagyok gyilkos. És aki nem gondol emberként a magzatra, az bizony gyilkos, lehet ezt szépíteni, de attól még ez marad az igazság. Nem személyeskedés vagy sértés, ez az igazság.
2015. dec. 6. 18:26
 25/29 anonim ***** válasza:
65%

#24 A te erkölcsi igazságod, maradjunk annyiban. A nagy helyzet ugyanis, hogy a törvények szerint minden további nélkül jogom van elvetetni a nemkívánt magzatot és ezért én egy percig nem vagyok gyilkos.

Te meg állhatsz a fejed tetejére is, akkor is mindenki nagy ívből le fogja tojni, hogy te mit gondolsz.

2015. dec. 6. 18:48
 26/29 Shirayuuki válasza:
15%
#25 A törvények alapján mentik fel a gyilkosokat is, attól még ez akkor is gyilkosság, ha tetszik neked, ha nem.
2015. dec. 7. 14:06
 27/29 anonim ***** válasza:
71%
Igen, nem akarok gyereket. Valószínűleg Bécsben tenném, magánklinikán, nem a remek magyar egészségügyben.
2015. dec. 16. 16:36
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Mellé csinálsz még kettőt és van 10 millió forintod plusz opciósan 10 milliós majdnem ingyen hiteled 4% kamatra az államtól.
2015. dec. 17. 13:49
 29/29 anonim ***** válasza:
24%
Én ebben a helyzetben voltam, el kellett döntenem hogy megtartom e vagy sem. Bejelentkeztem abortuszra is, de aztán le mondtam. Valami legbelül nem engedte, hogy megtegyem, már akkor szerettem őt. Én nem ítélem el azt se, aki elmegy abortuszra, de én nem tudnám megtenni ezt. Pláne hogy ma végig bőgtem a néma sikoly című dokumentumfilmet. Szörnyű volt! Annyira tudatlan voltam, hogy egyáltalán gondoltam az abortuszra! Bár még nem született meg a kislányom, de tudom, hogy jól döntöttem, imádom minden kis mozdulatát amit a hasamban művel! 27h km
2015. dec. 20. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!