Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Érez fájdalmat egy abortált...

Érez fájdalmat egy abortált gyermek, akkor is ha ezt nem tudja kifejezni? -pl. : Nem sír, nem tud ellenállni.

Figyelt kérdés
NEM ABORTUSZRA KÉSZÜLÖK- az abortusz ellen írok beszédet (sulihf) - ehhez kellene ez az info.

2015. szept. 12. 13:10
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
52%
Nem bűn és nem gyilkosság. Nem vitázom veled, mas a velemenyunk.Te nem győzől meg engem én meg nem gyozlek meg téged. Ennyi.
2015. szept. 15. 14:38
 32/41 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a Kérdező akkor házifeladatot író diáklány, ha én Erzsébet királynő vagyok!

Egy újabb provokatív kérdés, ti meg jó egymásnak ugrottatok!

2015. szept. 15. 16:38
 33/41 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező: a differenciálódás, fejlődés egy folyamat. Ne úgy képzeld el, hogy a 23. hét 6. napján még nem érez fájdalmat, másnap meg hirtelen igen. Gondolkozz.
2015. szept. 15. 17:10
 34/41 A kérdező kommentje:

#33: akkor te tényleg Erzsébet királynő vagy!!! :)

Ez tényleg házifeladat, nyelvtanból írok beszédet és ezt a témát választottam. Ennyi. :)

Nem akartam senkit se provokálni, csak feltettem egy kérdést.

2015. szept. 16. 21:02
 35/41 A kérdező kommentje:
bocs, 32 esnek szántam.
2015. szept. 16. 21:02
 36/41 A kérdező kommentje:
nem is gondolom hogy a 23. héten ne érezne fájdalmat, éppen hogy azt gondolom amit írtál is, hogy ez egy folyamat... 23. héten már amúgy is rég érez fájdalmat szerintem.
2015. szept. 16. 21:05
 37/41 anonim ***** válasza:
64%

Ez a téma sokaknak fájdalmas.Másoknak dühítő.Ha nem veszekedés,személyeskedés az eredménye akkor érdemes róla beszélni.Bár nem feltétlen meggyőzés kellene hogy legyen a cél.Az én véleményem az hogy az abortusz egy szükséges rossz.A társadalom fejlődése szülte kellemetlen de szükséges megoldás sokaknak.Vagy a felelőtlenségük vagy a szerencsétlen rosszkor rossz helyen effektus vagy bármi más.Ha gyógyszer mellett esel teherbe de van már 2 gyereked,igenis eltöprengsz bírnád e anyagilag?Gyereket n vállalhatsz úgy hogy majdcsak felnő hiszen abból sok esetben az lesz hogy a kicsinek alig lesz új ruhája,játéka miegymása.Az ilyen gyerek is lehet boldog persze,de alapvetően nem ezt érdemli,főleg ha a két nagyobb testvére sokkal többet kapott.Míg ő meg nem érkezett.

Gyilkosság?Kemény szó.KEMÉNY VÁD!Mondom ezt úgy,hogy 20 év után,3 örökbefogadott már felnőtt gyerekkel a "tarsolyomban" most 42 évesen fogok szülni először kb 1 hét múlva!

Hogy merészel bárki ítélni?Milyen jogon mondod te vagy bárki egy másik emberre hogy gyilkos?Honnan tudod honnan jön?Miből,milyen körülmények között fakad az az embrió?Ha van egy súlyosan autista gyermeked,védekezel mégis terhes maradsz,ugyan kit terhel a felelősség?És kit terhel akkor ha neked ugranak és te megszülöd inkább lutrira,aztán vagy elbírja a lelkierőd a második beteg gyereket vagy nem?Ki garantál neked bármit is???És ha prostituált vagy?És ha kiszakad az óvszer??Szülje meg???Mire?Esetleg hova?

A világ tele van "felesleges gyermekkel" akik jó része a családban marad de mindig érzi hogy ő már nem kellett.Anya persze próbál kompenzálni mert belül dühös magára amiért a vallásos neveltetés vagy puszta 'mit szólnak az emberek' félelem miatt megszülte de a háta közepére sem kivánja...Ez igy élet?Ezt kivánnád inkább egy nem elkapart gyereknek?Vagy a nevelőotthont?Az élet???Vagy hordja ki és adja örökbe?És arra meddig vár az a gyerek az otthonban mig egy igazi családot kap???Vagy az mindegy csak ne öljük meg?!

Mindegy miért dönt úgy egy nő vagy egy pár hogy elveteti a nem kivánt embriót(gyereket babát nevezd ahogy akarod).Az esetek 99%-ban nagyon hamar beigazolódik hogy az volt a helyes döntés.Ne te akarj a lelkiismerete lenni.Mert lehet hogy ezzel az ádáz csakazértisgyilkosság mondókáddal "megmentesz" egy vagy két embriót.Aztán lefekszel mosolyogva hogy siker!De visszamehetnél 10 év múlva ugyanoda.Szenvedést,kirekesztettséget,szegénységet,szeretetlenséget,türelmetlenséget fogsz tapasztalni..Ez ám az élet ugye?

Persze vannak kivételek.De az elenyésző.

Kedves kérdező forró a témád de átlagon felüli.A kérdésedre nem tudom a választ.De ha lehet,és majd elkészül a hf-d mutasd meg nekünk kérlek.A reakciók is érdekelnének:)

2015. szept. 30. 11:54
 38/41 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Amit állítottam fenntartom: az abortuszt gyilkosságnak tartom. Nem vádoltam senkit, de én ezt így gondolom, erről vagyok meggyőződve. Fogyatékos gyermekekkel foglalkozok, tudom milyen nehéz pl egy súlyos autista gyereket felnevelni… Tisztában vagyok vele, hogy a nők 90%-a az általad felsorolt okok egyike miatt dönt az abortusz mellett. Mindemellett is azt tartom, hogy a fogantatás után a magzat egy emberi lény, ezért az abortusz gyilkosság. Nekem nincs jogom elvenni más életét, még akkor sem, ha rossz körülmények között élnénk, vagy ha nem vagyok rá felkészülve. Ha a már megszületett kisgyermekem az éhségtől szenvedne, nyilván nem ölném meg, hanem próbálnék segíteni neki. Ugyanígy nem tartom elfogadhatónak, hogy valaki a magzatot abortálja, mivel már él. Nekem ez a meggyőződésem.

Nem a körülményektől függ, hogy a magzatot embernek nevezhetjük e vagy sem.

Én nem akarok senkinek se a „lelkiismerete lenni”, én csak megfogalmaztam az álláspontomat.

A házimat, a beszédet, már megírtam, elő is adtam. Pozitív visszajelzéseket kaptam. Nem szeretném közzé tenni, ha erre utalsz, de ha érdekel, privátba elküldöm.

2015. szept. 30. 21:00
 39/41 anonim ***** válasza:
61%
Nem köszi.Mert akkor most suliba jársz vagy dolgozol?Vagy mindkettő?A kérdésedet úgy tetted fel mint egy laikus de a szakmádból(?) adódóan nem vagy az.Picit megkavartál.Kísérteiesen hasonlit a kommented az egyik nem általad irottra.Még a szavak sorrendje is...Mindegy is.
2015. szept. 30. 21:23
 40/41 A kérdező kommentje:

tényleg nem fogalmaztam világosan: járok iskolába, és emellett önkéntes alapon segítek fogyatékkal élőknek, egy alapítvány tagjaként.

Itt sok tapasztalatot szereztem és sokat tanultam, de tényleg laikus vagyok.

Elnézést, tényleg rosszul fogalmaztam.

2015. szept. 30. 21:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!