Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Érez fájdalmat egy abortált...

Érez fájdalmat egy abortált gyermek, akkor is ha ezt nem tudja kifejezni? -pl. : Nem sír, nem tud ellenállni.

Figyelt kérdés
NEM ABORTUSZRA KÉSZÜLÖK- az abortusz ellen írok beszédet (sulihf) - ehhez kellene ez az info.

2015. szept. 12. 13:10
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
74%
Akkor gondolkozz még egy picit rajta. 72 ora alatt két sejtbol 64 lesz, kilenc hónap múlva pedig egy szuletesre kész emberke. Elég gyorsan történnek a dolgok.
2015. szept. 14. 19:38
 22/41 A kérdező kommentje:

Tudod mit? Teljesen igazad van!!!

Nem is tudnék jobban egyetérteni. :)

2015. szept. 14. 20:16
 23/41 anonim ***** válasza:
28%
Most mondjátok már meg nekem, valóban csak akkor ember az ember, ha már érez fájdalmat? Előtte nem?
2015. szept. 14. 22:18
 24/41 A kérdező kommentje:
jajj nagyon nem ezért kérdeztem!!!! EGYÁLTALÁN NEM EZÉRT!!! Nagyonis ember az ember már mikor megfogan, és ahogy a kérdés alá írtam ez csak egy + info lenne amire szükségem lett volna meg amúgy érdekel. DE TÉNYLEG NEM EZ SZÁMÍT, NEM ETTŐL EMBER AZ EMBER. AKKOR IS GYILKOSSÁG AZ ABORTUSZ HA NEM ÉREZ SEMMIT, MIKOR MEGGYILKOLJÁK!!!
2015. szept. 14. 22:46
 25/41 anonim ***** válasza:
56%
Az abortusz nem gyilkosság. Még mindig.
2015. szept. 14. 23:19
 26/41 anonim ***** válasza:
35%
25-ös! Magyar törvények szerint nem az. Más országok törvényei szerint meg gyilkosság. Az erkölcsi törvények szerint is.
2015. szept. 15. 09:41
 27/41 anonim ***** válasza:
43%
Más ország és más erkölcsi törvénye nem érdekel, utolso. Az abortuszra nem szorakozasbol kerül sor. Az én erkölcsi törvények szerint nem gyilkosság és nem is bűn.
2015. szept. 15. 10:30
 28/41 anonim ***** válasza:
34%

Akkor szerinted embert ölni nem bűn?

Levezetem, mire gondolok:

Az élet a fogantatással kezdődik, ugyanis két egyénből abban a pillanatban már egy harmadik lesz, ahogy a fogantatás megtörténik-->ez a harmadik egyén genetikailag, biológiailag 100%-ban emberi lény, pont ugyanolyan, mint te vagy én. Nah már most, ha ez az egyén pont ugyanolyan mint bármelyik más emberi egyed és azt mondjuk, hogy minden erőszakos cselekedet, ami az emberi élet ellen irányul, bűn, akkor bizony ez alól az abortusz sem kivétel. Tehát ha te az mondod, hogy a te erkölcseid szerint az abortusz nem bűn, akkor azzal azt is kijelented, hogy embert ölni nem bűn. Így van?

Meg kellene már érteni, hogy az emberi élet minden körülmények között emberi élet, akkor is ha az élet egy kezdeti szakaszában van valaki, mint az embrió, vagy gyerek korban van éppen, vagy középkorú férfi, vagy idős asszony, vagy fekete, vagy sárga, vagy hupikék. Azt pedig nem hiszem, hogy mindenki úgy lesz terhes, hogy közben felelősségteljesen élte a szexuális életét. Ez csak az estek nagyon elenyésző része. És az is igaz sajnos, hogy valaki védekezésre használja az abortuszt. Én is ismerek nem egy nőt, akinek már a sokadik abortusza volt.

2015. szept. 15. 12:15
 29/41 anonim ***** válasza:
56%
Az abortusz nem gyilkosság és nem emberölés. Az embrió -mert 12 hetesen meg csak nem is magzat- nem számít embernek ebből a szempontból. Én is ismerek olyat, akinek több abortusza volt. Mivel én ismerem az okokat, egy percig nem tartom öt se bűnösnek, se gyilkosnak, sőt, rossz embernek sem.
2015. szept. 15. 13:13
 30/41 anonim ***** válasza:
32%
Már hogyne számítana embernek valaki, aki biológiailag-genetikailag is ember? Minek neveznéd akkor, ha nem embernek? Majomnak, kiskutyának, kiscicának? Az embrió kifejezés is arra utal ugyanis, hogy emberről beszélünk, mint, ahogy a kisgyerek, idős, koros, fiatal, ifjú fogalmak is mind emberre utalnak, csak jelzik azt, hogy az illető az élet melyik szakaszában van. Amúgy a magyar törvény is, ha ismered, az is kimondja, hogy az élet a fogantatással kezdődik és már az embriót is megilletik az alapvető emberi jogok. Csak, hogy van egy csavar a dologban: a társadalom szereti szabályozni a tagjainak számát, így megengedő nálunk a magatartás az abortusszal kapcsolatban. Ezért a törvénybe azt is belevették, hogy bár az embrió is ember, a jogaik megilletik, de ezeket a jogokat, csak a születésekor kapja meg visszamenőlegesen, pont azért, hogy ne ütközzön ez a törvény az abortuszba. Magyarán, ember az embrió is, ezt el is ismerik a törvényeink, de a társadalomnak csak "nyűg" a nem kívánt gyermek, így legális az abortálása. De erkölcsileg, ha te azt mondod, hogy embert ölni bűn, akkor be kell, hogy lásd, hogy az abortusz is az. Ennyi!
2015. szept. 15. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!