Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Down miatt miért engedélyezik...

Down miatt miért engedélyezik a terhesség megszkítását a 24. hétig?

Figyelt kérdés
Hiszen nem élettel összeegyezthetelen betegség.
2015. júl. 17. 15:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Huh, 3 év? Nem semmi! A 10-ről egyébként egy dok.filmben hallottam még régebben. 7-es voltam
2015. júl. 17. 17:15
 22/28 A kérdező kommentje:
Miért ócsároltok? Mi rosszat írtam? Pontozni nem szoktam. Egyébként sem 1 múlik hogy te ennyire le lettél pontozva. Micsoda undorító emberek vannak itt...
2015. júl. 17. 17:34
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

7. Az már a gyógyszerek hatása.. kb. az 50 %-uk (vki hozzászólt még, egyben szeretnék neki is válaszolni) szív elégtelenségben szenved, és ez független az értelmi képességüktől. Ők eleve gyengébbek a többi Down-osnál is, akiknek nagy része kiskorában gyengébb immunrendszerrel bír mint a "többi" gyerek. A gyerekek -az egészségesek is- a felnőttektől, tehát nem mindegyikük feltétlenül a betegségből, hanem egyszerűen korukból adódóan halt meg. Másrészt azért a legtöbbet beadták egy otthonba, ahol az volt a jó gyerek akinek nem volt semmilyen igénye...

Egy kedves, most 70 körüli orvos mondta nekem, hogy itthon az ő fiatalkorában nagyon ritkán érték meg a 4-5 éves kort. A 10 év is már gyógyszer, vitamin, jobb életkörülmények, fertőtlenítés, stb. következménye.

Kérdező: fikázásos kérdésedre: (szerintem) 12-est túl erősen teremtetted le. Ezek érzékeny témák és fogalmad sincs ki válaszol, kiből miért milyen érzelmek jönnek ki és miért gondolja azt amit.

2015. júl. 17. 18:01
 24/28 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező neked mi bajod? De komolyan.. olyan gusztustalan indulatos stílusban válaszolsz olyan kommentekre is, amiben egyszerűen semmi nem volt..

A kérdésre a választ már leírták. Beteg gyerek esetén 24. hét, életre képtelen gyereknél akár a 35. héten is sor kerülhet a szülés indításra. És azért mert mégis minek hordja szerencsétlen anyuka a gyerekét még 5 hétig a szíve alatt, ha rövid időn belül, szenvedések árán meghal a gyereke?!

2015. júl. 17. 22:54
 25/28 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó, azért itt picit optimistábbak nálad:

[link]

"Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a Down-kóros egyének életkilátásai egyre jobbak. 1910-ben a tünetegyüttest mutató egyének várható élettartama 9 év volt. Az antibiotikumok felfedezésével a túlélés átlagosan 19-20 évre nőtt. A klinikai ellátás terén tett előrelépéseknek (és elsősorban a korrektív szívműtéteknek) köszönhetően jelenleg a Down-kóros felnőttek 80%-a megéli a 60 éves kort, és sokan ennél lényegesen magasabb kort is megélnek. Ma már egyre több ember kerül élete során kapcsolatba Down-kóros egyénekkel, ami fokozza a közösség szélesebb körű oktatásának és az elfogadás javításának szükségességét." :))

2015. júl. 17. 23:32
 26/28 anonim ***** válasza:
Illetve az előző a #23-ra:)
2015. júl. 17. 23:33
 27/28 anonim ***** válasza:
26%
26.héttől már életképes egy baba, tehát szerintem ott már nem elveszik, hanem életben tartják. Ezért gondolnám, hogy a 24. hétig veszik el, mert nincs esélye az életre.
2015. júl. 18. 14:07
 28/28 anonim ***** válasza:
48%

Elettel osszeegyezhetetlen dolog nagyon sokminden lehet. A down nem feltetlenul tartozik ide, vegyuk peldanak azt a lanyt aki mert nagyot almodni es most down-oskent modellkedik. Viszont van olyan betegseg ami szuletes elott nem is derul ki. Vagy ha kiderul akkor az eletkepesnek szamito de megis beteg babat hagyjak megszuletni, hatha van valami mod a gyogyulasra. Szervatultetessel, vagy mas eletmento mutettel. Pl a parom occse olyan szivvel szuletett, hogy forditva fejlodtek az erek neki(nem tudom pontosan) sajnos az orvos elcseszte a mutetjet, igy csak evet elt, de akkor is kapott egy eselyt. Vagy ott van az a magyar kislany aki sajnos csak 11honapig lehetett a csaladjaval, mert nem mukodott az emesztese. Mint annak a kulfoldi babanak aki mar 8 honapja kuzd az eleteert. [link]

Azt mondjak az Isten megadta a dontes kepesseget az embereknek, de ezekben a helyzetekben a szuloknek kell donteni. Es minden dontes utan ott van a 'mi van, ha...?'. Sajnos mindenki akinek babaja van vagy lesz es kenytelen valasztani az felteszi ezt a kerdest. Azok is akik a down miatt vetetik el. Es a kislany szulei is nap mint nap megteszik, hogy mi van ha az orvosra hallgat es nem hagyja szenvedni, de megis mi van ha masnap meglelik a gyogyszert?

Szerintem nem azon kene vitazni, hogy mi van ekkor vagy akkor. Hanem orulni kel annak ami van!

2015. júl. 18. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!