Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha a 16 éves lányom abortuszra...

Ha a 16 éves lányom abortuszra megy, miért várja el mindenki hogy támogassam és álljak mellette?

Figyelt kérdés

Ezek az emberek tudják, hogy nem erre neveltük a gyereket, és mennyire távol áll mind a férjemtől, mind tőlem az abortusz lehetősége. Most mégis minket hordanak le mindenféle szemétnek.

A történet röviden annyi, hogy az évvesztes lányom, idén került fel kilencedikbe, ahol teljesen megváltozott az addigi szófogadó udvarias viselkedése. Rossz társaságba keveredett, visszabeszélt, volt hogy engem fel is pofozott, hazudott rendszeresen. Múlt héten pedig hazaállított, hogy azonnal kapjam össze magam, mert ő terhes és vigyem nőgyógyászhoz és abortuszra, így ebben a stílusban. És mikor mondtam, hogy ha ennyire nagylány, akkor menjen egyedül az orvoshoz, a fejemhez vágta hogy bárcsak meghalnék, és undorodik tőlem,valamint úgy földhöz vágta a telefonom, hogy javíthatatlan, és megint nekem jött volna, ha nincs ott a testvére, aki közénk állt.

2015. júl. 12. 17:03
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

81%os.. mint mondtam abortuszra megy, tehát az én szememben tiszta tudatállapottal lemészárolja a saját gyerekét.

És miért lennék undorító? Mert a saját nézeteimen nem változtatok a felelőtlen lányom kedvéért? DE persze szerintetek itt egyedül én vagyok a hibás, de nem láttok bele az életünkbe, nem tudjátok milyen mikor a saját lányotok emel rátok kezet és azt üvölti hogy gyűlöl, csak mert nem adok neki pénzt arra hogy minden hétvégén lerészegedjen. Ezért inkább lop tőlem és a testvérétől is, és mikor számon kérjük neki áll feljebb. Most meg sajnáltatja magát, már három napja nem kel fel az ágyból, oda hordatná az ételt, mert hogy ő terhes, de hétvégén már menne buliba. És neveltük őt, talán az is a baj hogy túl sok szeretetet kapott és túl sok mindent megbocsájtottunk neki. De ezt már nem tudom, elegem van abból hogy akárhányszor beszélni akarok vele mindenféle útszélinek lehord engem. Ma azt vágta a fejemhez hogy olyan nyomorék vagyok hogy még egy gyereket sem tudtam kihordani, míg neki ez sikerülne. Belefáradtam.

2015. júl. 15. 14:04
 32/41 A kérdező kommentje:
igazatok van, lehet tényleg szar anya vagyok, jobb lenne ha megölném magam és akkor megszabadulna tőlem... én ezt már nem bírom, elfogyott az erőm.
2015. júl. 15. 14:07
 33/41 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező (#31) "És miért lennék undorító? Mert a saját nézeteimen nem változtatok a felelőtlen lányom kedvéért?" - nem is kell, mindösszesen azt kellene elfogadnod, hogy te vagy egy ember, aki a saját életét a saját nézetei szerint élni, és a lányod egy másik ember, aki a saját életét a saját nézetei szerint. Gondold át, hogy te hogy viselnéd, ha más a saját értékrendjét akarná a te életedre kényszeríteni...

(és ez tök független attól, hogy az a gyerek vér szerinti, vagy örökbe fogadott, vér szerinti gyerekek és szülők közt is vannak ilyen konfliktusok. Legfeljebb ott a közös genetika jobban valószínűsíti a hasonló gondolkodást)

2015. júl. 15. 14:41
 34/41 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező "jobb lenne ha megölném magam és akkor megszabadulna tőlem... én ezt már nem bírom, elfogyott az erőm." - neki is ezt a zsarolgatást és drámázást adod elő? Mert akkor még inkább értem, hogy miért tart ott a konfliktusotok, ahol...

Próbáld elképzelni azt, hogy nem drámázol, nem fenyegetőzöl öngyilkossággal, nem csinálsz úgy, mint ha az univerzum fordult volna ki a helyéből, egyszerűen csak végre elfogadod, hogy te a saját életedet a saját értékrended szerint éled, ő meg a saját életét a sajátja szerint - ahogy az természetes, de psssszt:) - és kész.

(basszus, én elvi házasság ellenes vagyok, a kölök meg nem megházasodott a beste... most kössem fel magam azt kiabálva, hogy "nem fogok megváltozni a kedvedért"?:))

2015. júl. 15. 14:52
 35/41 anonim ***** válasza:
66%

Egy par hetes magzat az egvilagon semmit nem erez, ellentetben a lanyoddal.

16 eves, te meg leanyanyat csinalnal belole, az akarata ellenere. Kicsit sem normalis! Elsorban az o, majd a baba erdekeit kell nezni. Kinek lenne jo, ha megszuletne, foleg ilyen helyzetben? Szerintem senkinek, vagyis de, neked.

Persze, nem akarom felmenteni, mert azert o se 100-as teljesen, de mint szulonek neked kene az okosabbnak lenned. Erre az erzelmi zsarolasodra meg inkabb nem irnek semmit.

Egy kamasz, uj kornyezetben, aki nincs tisztabban az indentitasaval, az orokbefogadas leven(mivel cigany szarmazasu,

2015. júl. 15. 15:18
 36/41 anonim ***** válasza:
39%

Mivel cigany szarmazasu, ossze van zavarodva, hogy akkor most kikhez es hova tartozik)*

A verszerinti szuleirol amugy erdeklodott? Szoba kerult a talalkozas lehetosege? Beszelgetettek vele errol eleget?

2015. júl. 15. 15:20
 37/41 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, nem ártana ezt elolvasnod, és után kicsit elgondolkodnod.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Tudhatnád, hogy a 16 évesek sokszor hülyék. Nem akarod, hogy ez legyen vele is, tehát támogasd, mert az anyák támogatják a gyereküket, akkor is, ha éppen hülye. Jól döntött a gyereked, reméld, hogy tanult belőle.

2015. júl. 15. 17:42
 38/41 anonim ***** válasza:
2015. júl. 15. 18:07
 39/41 anonim ***** válasza:
76%

#26, #29 és #30 nagyjából megfogalmazta, ami nekem is eszembe jutott.

Egy kérdés; ez:

"Nem lesz már meg az a feltétlen szeretet bennem irányában. Persze a kötelező dolgokat meg fogja kapni, amit a törvény előír, de többet nem."

vajon akkor is így volna, ha a vérszerinti gyerekedről lenne szó? Gondolkodj el rajta.

2015. júl. 23. 03:04
 40/41 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok, kérdező?
2015. szept. 11. 09:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!