Mostm megnézzem? Mit csináljak?
Szerintem nézd meg.
2x vetéltem el. Első vetélésnél 12 hetesen, de egy 5 hetes terhességet. A kezembe pottyant a kis magzatburok. Visszagondolva jó, hogy a kezemben tarthattam. Második alkalommal egy ikerterhességet vetéltem el, de sajnos az egyik embrió a wc-ben kötött ki. 12 hetesen lett vége a terhességnek végleg, de a babák itt 6-7 hetesek voltak. Miután az egyik embrió távozott, 2 hétre rá az ellenőrző uh-on kiderült, hogy az egyik bennmaradt, kikapartak. Mikor 10 hetesen ellenörző uh-on megállapították végérvényesen, hogy a terhesség elhalt, kértem egy uh képet. A kép segítségével elköszöntem, elraktam emlékbe. Sajnálom, hogy őket nem láthattam, de legalább az egyikőjükről van képem-Külföld, itt nincs uh 12 hetes korig, mielőtt bárki kérdezné, hogy hogy nem derült ki hamarabb.
A lelkem azóta már szerencsére meggyógyult, igaz, sok ideig tartott.
83% esetleg mégvalami rohadtul hasznos észrevételed van? Csak azért kérdezem,mert látom nagyon jó érzés neked másokba belerúgni! Mond már el, volt neked vetélésed vagy koraszülésed? Légyszives válaszolj. Köszi.
A segítőkész válaszokat köszönöm szépen.
A választ privátban kaptam, volt neked is hasonló. Neked jól esett volna ha ugyanezt csinálják mint te velem? Nem szégyenled magad? Segítek, szégyelld!
A kérdést azért emeltem ki hogy lássák milyen emberek vannak itt az oldalon!
Kedves Utolsó! Igaz nem velem beszélgetsz, de úgy érzem, hogy mindazok nevében, akiknek van köze a középidős vetélésekhez nem hagyhatom szó nélkül az általad írottakat, figyelembe véve azt is, hogy nem tudhatom, hogy Neked van-e ilyen irányú tapasztalatod-e vagy sem és amennyiben van, úgy tisztelni azt a fájdalmat, ami veled így ismeretlenben is összeköt.
12. hét felett középidős vetélésnek, vagy nagyvetélésnek hívják a magzat elvesztését. Nyilván a körülmények befolyásolják, de a magzatot a 12. hát felett meg kell szülni. A szülést, ha kell indítják, van oxitocin vajúdás, kitolás. És a fájdalom, meg a végtelen üresség.
A terhességet ezt követően úgymond befejezik, azaz végeznek egy egészségügyi küretet, kitisztítják a méhet, hiszen ez szülés, de nem a "normális" fajta. A küret közvetlenül a szülés után van.
Fejlődünk itt Magyarországon, ugyanis a hatályos törvény alapján: 1999. évi XLIII. törvény 24. §(4) Korai vagy középidős magzati halálozás esetén az elhalt magzat halottvizsgálati bizonyítvány nélkül, a szülő írásbeli nyilatkozata alapján temethető vagy hamvasztható el. A nyilatkozat alapján a maradványokat ki kell adni, a szülő azok eltemettetésére köteles.
TEHÁT, magzati halálozás esetében a baba testét a szülő ilyen irányú nyilatkozata alapján KI KELL ADNI. Ettől azért el kell tudni választani azt az esetet, amikor valaki ELVETETI a Babáját. Mert a baba ELVESZTÉSE ettől azért nagyon sokban különbözik. KÖZÉPIDŐS MAGZATNAK IS MEGADHATÓ A VÉGTISZTESSÉG, TISZTELVE RÖVIDKE KIS ÉLETÉT, AMELY VALÓSZÍNŰLEG CSAK AZ ÉDESANYJA ÉS AZ ÉDESAPJA SZÁMÁRA LÉTEZETT.
A Baba megtekintése: ha kéred a kiadását akkor biztosan meg tudod nézni. Másrészt emberségről is hallottunk ugye? Aki kéri biztosan megnézheti.
Ne szekáljuk azokat, akik középidőben elveszítettek egy gyereket. Én rosszabbat ennél még nem éltem át. Csak simán tisztelni a másikban az embert és a fájdalmát. Ennyi kell. Nem több.
Látom itt sokan azt írják hogy, rosszabb lett volna ha nem látjátok.
Megkérdezhetem hogy miért gondoljátok így?
Csak érdeklődésképp.Miért volt ez nektek olyan fontos?
Lehet hogy buta kérdés de nem értem hogy miért könnyebb így túl lenni rajta mert én azt gondolnám hogy csak még borzasztóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!