Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Evészavarosként elvetetnétek...

Evészavarosként elvetetnétek a gyermeketek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 22 éves vagyok és sajnos elég mélyen evészavarokkal küzdök, jelenleg 170cm 38kg vagyok. Elvileg nem eshetek teherbe, jelenleg úgy áll a helyzet, hogy mégis megtörtént. Nagyon szeretnék babát, a párom is, viszont félek, hogy a jelenlegi állapotom miatt már nem lehetne egészséges, vagy hogy ha terhesség alatt sikerül is egészségesen táplálkozni, visszaesek és a gyermek látja kárát.

Kíváncsi vagyok, ti mit tennétek a helyemben. Jól érzem, hogy az a felelősségteljes döntés, ha elvetetem a picit? Bár a szívem szakad meg, reálisan látom a betegségem következményeit.

Köszönöm!

2015. jún. 3. 11:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
43%
37 kiló voltam mikor terhes lettem,mondjuk én jóval alacsonyabb vagyok mint te.Sose mentem 40 kiló fölé,sőt... Most 32 hetes vagyok és már 50 kiló. Se védönő,se orvos nem mondta hogy elkéne vetetnem,annyiból hátrányos,hogy valószínüleg császároznak.
2015. jún. 3. 21:16
 12/24 anonim ***** válasza:
32%

160 centi és 42 kg-mal estem teherbe, túl vagyok egy egészséges terhességen, gyors, spontàn szülésen, fél éves szoptatàson, stb.Csak annak üzenem aki szerint ilyenkor màr mensi sincs. Én iylen alkat vagyok, mégcsak nem is egészségtelen, rànézésre. Orvos 10 éve nem làtott, vérképem tökéletes.

Ezért el ne vetesd. Keress orvost, aki segìt helyes önképet kialakìtani, megvan a motivàciód most. Meg tudod csinàlni, a baba ha eddig megmaradt, egészséges, vagyis annyi a kockàzat, mint màsoknàl.

2015. jún. 3. 21:57
 13/24 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó ne keverd össze azt,ha te alapból ilyen alkatú vagy ...vagy pedig,hogy valaki pl 165 cm-mel 40kgra éhezteti magát van különbség...nekem pl az előbb leírt pl paraméterekkel igen is nem volt menszim és volt nem egy orvosom s mind megmondta,hogy ettől,hogy éheztettem magam.Szóval nagyon nem mindegy,hogy genetikailag vagy ennyi vagy kemény éhezéssel..
2015. jún. 4. 12:58
 14/24 anonim ***** válasza:
Az ORVOS mit mond?
2015. jún. 4. 22:26
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudhatod hogy a kérdező az evészavar mellett milyen genetikàval bìr.
2015. jún. 5. 12:20
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó én nem a kérdezőre írtam a genetika dolgot,ha olvastad volna a többi hozzászólást is....de mindegy..
2015. jún. 5. 12:30
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Ìrtam h én ilyen alkat vagyok, te meg azt hogy ne keverjem magam ossze a kerdezovel. Erre en azt h nem tudhatod h neki milyyen a genetikaja, merthogy ugye nala volt ciklus, teherbe is esett, mig te ilyen parameterekkel nem menstrualtal. Mi valaszomban a logikatlan? Csak ugy erdekel, szerintrm logikus gondolatmenet volt, hogy csak a te vagy az en esetem alapjan nem kell altalanositani.

El kell menni orvoshoz konzultalni. Jobban ert hozza, mint mi, de en "csak" ezert el nem vetetnek egy vagyott, egeszseges terhesseget. Etiopiaban is szuletnek egeszseges gyerekek. Haboru idejen ehezo anyaktol is.

2015. jún. 5. 14:00
 18/24 anonim ***** válasza:

Ha van menszese az csoda,mert rengetek anorexiást ismerek betegkoromból.. és "vastagabbak" voltak a kérdezőnél s egynek se volt már nagyon nagyon régen mensi híre se..

ez nem éppen genetika függő,de hidd el nem vitázni akarok..amíg teszt és orvos nem mondta,hogy terhes mindaddig egy ilyen betegnél nem lehet ezt feltételezni hisz ha még menstruál is az is "hol van -hol nincs lehet"..

2015. jún. 5. 16:02
 19/24 anonim ***** válasza:
72%

9-es, többet, bizony... ha meg is tudja szülni, egy idegbeteg ember lesz az anyja, vagy épp visszaesik az anorexiájába, és türelmetlen, ingerült lesz. Nem fogja tdni ellátni, vagy elveszik tőle.

Aki súlyosan anos, az NEM FOG enni, még, ha a babája élete is a tét!

2015. jún. 5. 17:38
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. A vita tisztázására, nagyon rendszertelen volt a menstruációm, de sosem maradt el teljesen, a vérképem is meglehetősen jó, azok a faktorok alacsonyak/magasak amik a kóros soványsággal együtt járnak. A vérszegénység kezelés alatt van, de nagyon alacsony a vérnyomásom, a májfunkcióm és a vesém már nem meggyőző.

Már nem kell döntenem, elvetéltem a napokban.. nehéz feldolgozni, főleg hogy az orvos mosolyogva közölte, hogy nem érti mit gondoltam, "már megmondták, hogy nem lehet gyerekem". Végül úgy döntöttem, ez egy figyelmeztetés volt, hogy pontot tegyek ennek a betegségnek a végére, kórházba megyek és meggyógyulok, és ha ez van megírva, akkor biztosan teherbe eshetek még.

2015. jún. 7. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!