29 évesen kockázatosabb a terhesség megszakítása, mint mondjuk 10 évvel korábban?
Nem, ma már a rehességmegszakításnak gyakorlatilag nincs kockázata. (Illetve nem több, mint bármilyen más mütétnek)
Ugyanis ma már nem ugy végzik, ahogy sokan elképzelik - és ahogy a különféle szenzációhajhászó videókhoz készül animációkban mutatják, nem mechanikusan tágítják a méhszájat (mert régebben ez okozhatott késöbb komplikációkat), hanem gyógyszeresen, és nem éles eszközzel távolítják el a magzati szövetetek (mert ez okozhatott sérüléseket), hanem egy pumpafélével leszivatják, ami szintén nem roncsol semmit.
Az abortusznak a legnagyobb kockázata az a téveszme, hogy utána nem lehet gyereke az illetönek, és ez a hamis "tudat" lelkileg akadályozhatja a terhesség létrejöttét.
Két gyermekem született utána.
Édesanyámnak 36évesen volt (fejlődési rendellenesség), 39 éves korában megszületett a húgom.
A vetélés utáni művi befejezés ugyanaz a technológia, de ott mégsem riogatnak a meddőséggel.
Nem kockazatosabb.riogatjak az embereket.
viszont a mechanikus tagitas letezik de a laminaria pont arra valo h kimeletesen tagitson.
Első, ez így nem igaz. A laminária mellett még mindig tágítanak mechanikusan is (keress rá, hogy Hegar pálcasor), csak most már a laminária kivétele után, a műtét közben történik, és a laminária tágítása miatt kevésbé viseli meg a méhnyakat. Műtét közben pedig a vákuum után ugyanúgy kaparnak, hogy biztosak legyenek benne, hogy nem maradt benn magzati szövet. Sajnos még mindig létezik, akinek az abortusz Asherman-szindrómát okoz (lényegében összetapadnak a méh oldalai, ez okozza később a meddőséget), de igyekszenek minimalizálni a kockázatot.
Az életkornak annyiban van kockázata, hogy minél idősebb a szervezet, annál kevésbé tudja regenerálni magát, de ez genetika kérdése is.
Szia! A saját történetem megosztanám veletek ehhez a kérdéshez. Nekünk nehezen jött össze a gyermekáldás. 3 vetélés 3 műtéti befejezés, az eljárás ugyanaz mint az abortusznál. Minden műtét előtt tájékoztattak a lehetséges szövődményekről, ezek a kockázatok minden nőgyógyászati kisműtétnél előfordulhatnak. Ezután végre megállapították az orvosok az alacsony progeszteron szintet, így megfelelő hormonkezelés mellett egymás után két egészséges gyermekem született. Igencsak benne vagyok a korban, az utolsó missed ab műtétem 33 évesen volt, és ezután 35 és 36 évesen szültem.
Tehát nekem 30 éves korom körül 3 abortusszal egyenértékű műtétem volt, de a műtéteknek nem lettek következményei, szövődményei, nem volt gyulladás, semmi, így most hál'Istennek boldog anyuka lehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!