Elkell vetetnem a babám úgy érzem hogy ebbe bele halok, hogy lehet ezt feldolgozni?
A kérdezőnek válaszolva:
Barátnőm nagyon rossz helyzetbe kerül, mikor előrehaladott terhességében kiderült, hogy a párja valójában milyen ember. 8 hónapos terhes volt, és el kellett szökjön tőle, visszajött Budapestre, rokonoknál bujkált. Megigényelt egy önkormányzati lakást, meg is kapta. A lakás költsége fele volt a gyermek után járó támogatásoknak. Ezen kívül az önkormányzat rengeteg segítséget nyújtott neki, havonta kaptak természetbeni támogatást, ingyen mosószert, lisztet, cukrot, stb. A gyermek mellett alkalmi munkákat tudott vállalni, hosztesszkedés, szórólapozás, otthoni bedolgozás. Azóta megtalálta a párját, dolgozik, elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, amivel könnyen el tudott helyezkedni, s jól keres. Már nem egyik napról a másikra él, de sok-sok kitartás kellett hozzá.
Számokban egy kis segítség:
64.125 egyszeri anyasági támogatás
29.600 családi pótlék
25.650 GYES
Szóval a pici születésének első hónapjában 119.375Ft-ot, utána 55250Ft-ot fogsz kapni. Ehhez vedd hozzá a gyermekvédelmi kedvezményeket és az önkormányzat természetbeni juttatásait.
Azt nem hiszen, hogy terhesen el tudsz helyezkedni, de talán próbálkozhatsz egy határozott idejű szerződéssel.
Nem vagyok abortuszellenes egyébként, de hála a jó égnek, soha nem kényszerültem rá, mert mindig védekeztem. Most, hogy már van egy gyermekem, nem tudnám megtenni, bár az is igaz, hogy nem élünk rossz körülmények között, de most már tudom, hogy mindent meg lehet oldani. Az előttem írónak igaza van egyébként abban, hogy a szar bármikor beüthet, még ha épp biztos anyagi háttered van, akkor is megtörténhet olyan, hogy a padlóra kerülsz egyik napról a másikra. Te meg épp onnan indulsz. De ha úgy érzed, nem tudod feldolgozni, ne tedd meg.
23-as
Milyen 29 600 ft-os családi pótlékról bezsélsz? A családi pótlék kb. 12 000 ft.
A magzat csak Élveszületés utàn jogalany !!! 2:2. § [A jogképesség kezdete]
(1) A jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától illeti meg.
(2) A fogamzás időpontjának a születéstől visszafelé számított háromszázadik napot kell tekinteni; bizonyítani lehet, hogy a fogamzás korábbi vagy későbbi időpontban történt. A születés napja a határidőbe beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!