Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti is ezt tennétek a helyemben?

Ti is ezt tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Besikerült egy 4. baba van már 3 gyerekünk a legkisebb 2 hónapos a legnagyobb lassan 3 éves.Elszakadt az óvszer , szerencsére észrevettük be is vettem az esemény utáni tablettát , de az valahogy mégsem hatott...Még azt sem lehetne mondani , hogy gyakran csináljuk és csak keverem az alkalmakat , mert jó , ha 2 hetente 1 x összejön...De nem is ez a lényeg , semmi segítségünk nincs már , egyik nagymama ideg összeroppanást kapott válás miatt , a másiknak pedig gerincproblémái vannak , alig bír ülni is.Mielőtt a 3. babát bevállaltuk anyagilag nagyon stabilan álltunk , és bírtuk is volna , de sajnos januárban áthelyezték a cégnek egy másik épületében , itt viszont sem túlórázni sem maszekolni nem tud.Így sajnos a kieső pénz visszapótlása miatt egyik ismerősének dolgozik munkaidőn kívül , de ő sajnos fele annyit sem tud neki fizetni , mint amennyit a rendes munkahelyén tudott plusszba keresni.Így ráadásul többet és többször is kell elvállalnia nála munkát , ami azzal jár , hogy szinte reggeltől késő estig dolgozik , hiába kérem , hogy hagyjon ki egy napot nagyon nehéz rávenni , mert ő sokat nélkülözött gyermekkorában , mert az ő édesapja nem dolgozott.Az a gond ezzel , hogy a gyerekeknek is hiányzik , meg én is sem bírok minden mást a nyakamon hurcolni egyedül , de igaz , hogy amit plusszba keres nagyon jól jön és így megengedhetünk új játékokat , ruhákat és finomabb , minőségibb ételeket magunkat , ill. a számlákat is biztosan ki tudjuk fizetni , meg esetleg el tudunk kezdeni félretenni pénzt saját lakásra.Ő azt mondja , hogy nagyon sajnálja , hogy besikerült és , hogy csak azért nem tud neki örülni , mert a 3 gyereknek is csak úgy tudja biztosítani a szükségleteit és a többi dolgot amit szeretnének , hogy nagyon sokat távol van tőlük és azzal is tisztában van , hogy ezzel a velem való kapcsolata is romlik.A 3 gyerek egy nagy szobában van , 1 lány és 2 fiú , a 2 fiúnak már nagyjából ki van alakítva a galéria , de még bővíteni kellene.A kislányomnak pedig lent van a szobája , plussz van egy közös rész.Nagyon nehéz lenne egy 4. babát bevállalni és nem főként az anyagiak miatt , mert vannak akik éheztetés , meg ruháztatás nélkül is bevállalják , habár szerintem felelőtlenség...én ilyenkor abba gondolok bele mikor apum meghalt és anyum egyedül maradt velem és már nem tudta finanszírozni nekem a dolgokat mármint suliba sokszor vajas kenyeret vittem illetve kínai cuccokba jártak , nagyon rossz érzés volt , hogy kegyetlenül csúfoltak , volt hogy le is köptek , mondván milyen szégyen , hogy szegény vagyok.De lehet csak én voltam ilyen szerencsétlen , hogy ilyen osztályt fogtam ki , pedig nem volt egy rossz középsuli.Sokáig jártam pszihológushoz emiatt és haragudtam anyára , pedig ő próbált mindent megtenni , de ott volt neki a hitel is amivel egyedül kellett megbírkóznia...és én rátettem a lázadó szemrehányásaimmal.Nem lehetett neki sem egyszerű , de most nem is ez a téma.Hanem , az hogy soknak bizonyul nekem 3 baba is mióta a párom szinte egyártalán nincs itthon.Sokszor legszívesebben csak átaludnám az egész napot , szörnyű mikor azt veszem észre magamon , hogy a feszültségtől agresszívvá válok: ma például konkrétan : letoltam a kislányom , hogy miért olyan bamba , hogy a nadrágot nem bírja felvenni , normális megoldás az lett volna , hogy odamegyek és megkérdezem , hogy segítsek-e neki...de erre is már csak később eszmélek rá.És ez kezd rendszeres lenni , mióta tudom , hogy megint terhes lettem.Kegyetlenül feszült vagyok , amiatt , hogy mit tegyek.Félek , hogy 4 gyerekkel megbolondulnék , főként mert már most érzem , hogy sem a terhességet sem a 4. gyermek ellátását és nevelését nem fogom bírni.Tudom , hogy az elvetetés mekkora bűn és milyen rossz , de egyszerűen nem tudom , hogy mi lenne neki a rosszabb , ha nem születik meg vagy , ha születése után egy idegroncs anyát kap ő és a többi gyermek is.Ha lazán bírnék a 3 lurkóval a napi teendőkkel és mindennel amivel kell , simán bevállalnánk , mert anyagiakat valahogy biztos meg lehet oldani , de nem hiszem hogy menne.

2015. febr. 19. 12:30
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
0%
Gratulálok, boldog babavárást kívánok!!! Minden rendben lesz, meglátod!
2015. márc. 12. 22:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!