Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti is ezt tennétek a helyemben?

Ti is ezt tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Besikerült egy 4. baba van már 3 gyerekünk a legkisebb 2 hónapos a legnagyobb lassan 3 éves.Elszakadt az óvszer , szerencsére észrevettük be is vettem az esemény utáni tablettát , de az valahogy mégsem hatott...Még azt sem lehetne mondani , hogy gyakran csináljuk és csak keverem az alkalmakat , mert jó , ha 2 hetente 1 x összejön...De nem is ez a lényeg , semmi segítségünk nincs már , egyik nagymama ideg összeroppanást kapott válás miatt , a másiknak pedig gerincproblémái vannak , alig bír ülni is.Mielőtt a 3. babát bevállaltuk anyagilag nagyon stabilan álltunk , és bírtuk is volna , de sajnos januárban áthelyezték a cégnek egy másik épületében , itt viszont sem túlórázni sem maszekolni nem tud.Így sajnos a kieső pénz visszapótlása miatt egyik ismerősének dolgozik munkaidőn kívül , de ő sajnos fele annyit sem tud neki fizetni , mint amennyit a rendes munkahelyén tudott plusszba keresni.Így ráadásul többet és többször is kell elvállalnia nála munkát , ami azzal jár , hogy szinte reggeltől késő estig dolgozik , hiába kérem , hogy hagyjon ki egy napot nagyon nehéz rávenni , mert ő sokat nélkülözött gyermekkorában , mert az ő édesapja nem dolgozott.Az a gond ezzel , hogy a gyerekeknek is hiányzik , meg én is sem bírok minden mást a nyakamon hurcolni egyedül , de igaz , hogy amit plusszba keres nagyon jól jön és így megengedhetünk új játékokat , ruhákat és finomabb , minőségibb ételeket magunkat , ill. a számlákat is biztosan ki tudjuk fizetni , meg esetleg el tudunk kezdeni félretenni pénzt saját lakásra.Ő azt mondja , hogy nagyon sajnálja , hogy besikerült és , hogy csak azért nem tud neki örülni , mert a 3 gyereknek is csak úgy tudja biztosítani a szükségleteit és a többi dolgot amit szeretnének , hogy nagyon sokat távol van tőlük és azzal is tisztában van , hogy ezzel a velem való kapcsolata is romlik.A 3 gyerek egy nagy szobában van , 1 lány és 2 fiú , a 2 fiúnak már nagyjából ki van alakítva a galéria , de még bővíteni kellene.A kislányomnak pedig lent van a szobája , plussz van egy közös rész.Nagyon nehéz lenne egy 4. babát bevállalni és nem főként az anyagiak miatt , mert vannak akik éheztetés , meg ruháztatás nélkül is bevállalják , habár szerintem felelőtlenség...én ilyenkor abba gondolok bele mikor apum meghalt és anyum egyedül maradt velem és már nem tudta finanszírozni nekem a dolgokat mármint suliba sokszor vajas kenyeret vittem illetve kínai cuccokba jártak , nagyon rossz érzés volt , hogy kegyetlenül csúfoltak , volt hogy le is köptek , mondván milyen szégyen , hogy szegény vagyok.De lehet csak én voltam ilyen szerencsétlen , hogy ilyen osztályt fogtam ki , pedig nem volt egy rossz középsuli.Sokáig jártam pszihológushoz emiatt és haragudtam anyára , pedig ő próbált mindent megtenni , de ott volt neki a hitel is amivel egyedül kellett megbírkóznia...és én rátettem a lázadó szemrehányásaimmal.Nem lehetett neki sem egyszerű , de most nem is ez a téma.Hanem , az hogy soknak bizonyul nekem 3 baba is mióta a párom szinte egyártalán nincs itthon.Sokszor legszívesebben csak átaludnám az egész napot , szörnyű mikor azt veszem észre magamon , hogy a feszültségtől agresszívvá válok: ma például konkrétan : letoltam a kislányom , hogy miért olyan bamba , hogy a nadrágot nem bírja felvenni , normális megoldás az lett volna , hogy odamegyek és megkérdezem , hogy segítsek-e neki...de erre is már csak később eszmélek rá.És ez kezd rendszeres lenni , mióta tudom , hogy megint terhes lettem.Kegyetlenül feszült vagyok , amiatt , hogy mit tegyek.Félek , hogy 4 gyerekkel megbolondulnék , főként mert már most érzem , hogy sem a terhességet sem a 4. gyermek ellátását és nevelését nem fogom bírni.Tudom , hogy az elvetetés mekkora bűn és milyen rossz , de egyszerűen nem tudom , hogy mi lenne neki a rosszabb , ha nem születik meg vagy , ha születése után egy idegroncs anyát kap ő és a többi gyermek is.Ha lazán bírnék a 3 lurkóval a napi teendőkkel és mindennel amivel kell , simán bevállalnánk , mert anyagiakat valahogy biztos meg lehet oldani , de nem hiszem hogy menne.

2015. febr. 19. 12:30
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász , már uh után kiadta a védőszolgálatis papírt , mert mikor kérdezte , hogy szeretném-e megtartani azt válaszoltam , hogy nem tudom még mit szeretnék.Tegnap voltam a védőnőnél mikor elmondtam a helyzetünket , egyből annyi volt a válasza , hogy megértem , 3 nap múlva jöjjön vissza.ebből azt szűrtem le , hogy szerinte gondolkoznom sem kellene.De utána az jutott eszembe , hogy lehet náluk ez már csak rutin , és végzik a dolgukat , azaz kiadják a papírt.De lehet , hogy akkor ez is megerősítés volt a nőgyógyásztól és a védőnőtől is.
2015. febr. 19. 13:03
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne a nőgyógyász és a családvédelmis hozzáállása szerint dönts. Úgy hozd meg a döntést ahogy a meglévő gyerekei és a párodnak és természetesen neked jó. Nem tudom mit tennék mert most kismamaként én máshogy érzek gondolok dolgokat. (10 hetes vagyok). Ami biztos hogy megtennék leülnék párommal átbeszélve, hogy mi lenne ha stb. Ha marad a baba vagy sem. Sok mindent nem tudunk rólatok. Gyeden vagy gyesen vagy e? Ha lenne lehetőséged, mondjuk egy év után van e munkahelyed ahova vissza vennének? Akkor mennyit keresnél? Mennyi bevételetek lenne? Családi hàzban vagy kertesben laktok?

De nagy eséllyel nem válalnám ezt a babát. A legfontosabb az lenne számomra, hogy a meglévő gyerekeimnek mindent tudjunk biztosítani. Azért az sem ártana, ha együtt lenne a család.

2015. febr. 19. 14:41
 13/31 anonim ***** válasza:
13%
azt hiszem, hogy én sem vállalnék a meglévő gyerekek kárára még egy babát.de én inkább örökbe adnám.
2015. febr. 19. 14:45
 14/31 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ne huzd soka az abortuszt, mert egy 10 hetes magzat mar egesz emberszeru. Jobb minel elobb tul lenni rajta.

Aki orokbe adna az atgondolja, hogy mit beszel?

Kerdezo most szult, nem a legjobb egeszsrge dzempontjabol egy terhrsseg most. Es vajon mennyivel lenne konnyebb feldolgozni egy orokbeadast, mint egy 8 hetesen vegzett abortuszt? Szoval, ha kihordja es megszuli a gyereket, majd lemond rola, az konnyebb lennegy idegileg instabil anyukanak? Nem hiszem...

2015. febr. 19. 15:35
 15/31 anonim ***** válasza:
13%
A kérdés úgy szólt, hogy mit tennék a helyében? egyébként miből gondolod, hogy az abortusz könnyebb? az örökbeadás tuti nagyon nehéz lenne, de szerintem az abortusznál semmi nem lehet nehezebb. ha már anyai szemszögből nézzük, akkor nekem-anyaként- könnyebb lenne, hogy ugyan sosem láthatom többet a gyereket, de legalább él. a kérdező úgyis úgy dönt, ahogy szeretne, de mérlegelje az összes lehetőséget. és olyat mondani, hogy az örökbeadás hülyeség??
2015. febr. 19. 17:51
 16/31 anonim ***** válasza:
79%

Egy szoval sem irta, hogy hulyeseg. A kakan is csomot keressel?

Elvetetnem , amugy.

2015. febr. 19. 21:07
 17/31 anonim ***** válasza:
72%

Az irasodbol is kitunik,hogy nagyon faradt es ketsegbeesett vagy. Igazabol mar dontottel csak megerositesre varsz. Nem tudnal egy napra vagy masfelre kiszakadni otthonrol? Tavolabbrol jobb a ralatas.

A jelenlegi allapotodban senkinek nem teszel jot egy ujabb kisbaba vallalasaval,de esetleg egy kiados alvas utan nyugodtabban tudnal merlegelni es donteni.

2015. febr. 19. 21:18
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
12 válaszoló vagyok. Azt kifelejtettem, hogy a szülés módja sem mindegy. Spontán vagy császárral szültél. Két császárom volt, de 3 hónap elteltével biztosan számomra nem lenne más opció. Mert egy terhesség kihordása ilyen korán nem merném beválalni.
2015. febr. 20. 08:21
 19/31 anonim ***** válasza:
43%

Gondolkozz egy kicsit más vágányokon is:

-tudnál-e segítséget keresni, ha megszületik a pici? Esetleg előtte is? A családsegítő feladata ez is, illetve vannak civil szerveztek, vagy csak olyan kedves öreg nénik, akiknek máshol laknak az unokái, és szívesen lenne pótnagyi. Ha belefér, akár egy heti 1x bébiszitter is nagy csodákra képes, ráhagyod a gyerekeket, vagy egyet viszel magaddal, és elmész sétálni/úszni/vásárolni/cukrászdába...

-el tudnál-e menni egy pszichológushoz, terápiára? Úgy sejtem, belecsúszol egy depresszív állapotba-nyugodj meg, ez szinte normális ebben a helyzetben, amiben vagy, de azért jó lenne kimenni belőle

-üljetek le a férjeddel, és beszélgessetek el arról, mik az igazán fontos dolgok az életben: az új játékok, ruhák, a mindenféle kaja (nem a minőéget kifogásolom, hanem a mennyiséget-mennyi kerül a szemétbe?). Ezek-e, vagy az olykor együtt töltött idő vagy a gyerekeitek? Három gyermeked van, te is tudod, hogy mekkora a kreativitásuk, és néha egy petpalackkal meg egy kartondfobozzal jobban eljátszanak, mint a legújabb, csak a szemük kívánta csillivillivel.

-van 3 gyereked, én azt is elképzelném, hogy rájuk nézve nem-e mindig az a meg nem született 4. jutna az eszedbe... Az abortusz után nagyon gyakori a depresszív állapot, te eleve abból indulsz, hát még utána kapnál belőle egy lökettel...

-van egy ismerősöm, aki ugyanígy járt, hetekig bőgött, amikor megtudta, hogy terhes a negyedikkel. Végül most született meg a kislány, mindenki oda van érte...

-ha akarsz, írj privit nyugodtan, akár összehozhatlak evvel az ismerősömmel is, vagy hátha én tudok segíteni, három kisgyerekem van, én is ki szoktam borulni. Szerinetm az hazudik, aki azt állítja, hogy soha nem türelmetlen, soha nem kiált rá a gyerekre stb. Anyák vagyunk, nagycsaládosok, irtó sok türelem kell nekünk, de nyilván te is mindent kibírsz és megteszel a gyerekeidért, mert szereted őket,. És attól még nem vagy rossz anya, hogy időnként kiabálsz velük, lebénázod őket és legszívesebben magadra zárnád az ajtót, hogy ne is halld őket :-) Írj, ha szeretnél ;-)

2015. febr. 20. 09:08
 20/31 A kérdező kommentje:
Miskolcon jöttem össze a párommal odamentem egyetemre , de ugye összejött év elején a baba így abba kellett hagynom , és ide költöztünk édesanyámhoz , akkor még vele laktunk.Albérletet nem tudtunk volna ott fizetni , mert páromnak is csak érettségije volt és szakmázott éppen.Itt Pesten dolgoztam terhesen kb 4 hónapot.Ideiglenes munka volt , de hiába akartam volna visszamenni első baba után nem tudtam volna ugyanis megszűnt vagyis egyesült egy másik céggel.Időközben párom letette a vill.szerelő szakmát.Talált egy nagyon jó állát , akkor megtudta keresni a 220-240 ezret.Nagyon jól álltunk így összehoztuk a 2. babát majd rá a 3.at is.De 3. baba születése után családi adókedvezménnyel majdnem 300-at keresett.De sajnos rá 1 hónapra másik cégházba tették át.Ott már csak 204 ezret kap.Bérházban lakunk , de sokkal előnyösebb , kényelmesebb és jobb lenne egy családiház.Ugyanis innen lecipelni a 3.ról egy dupla babakocsit nem egyszerű...elég gyakran rossz lift , fel már egyártalán nem tudom hozni.De , ha a lift működik is , akk. is kb 2-3 perc mire betuszkolom.Minden vágyunk egy kertesház.És igen sokat gondolkodtunk egy bébiszitteren , pótnagyin vagy egy takarítónőn néha-néha ideiglenesen.De valahogy nem tudom , hogy hol is keressek olyat , aki tényleg megbízható.Meg ugye a gyerekfelügyelet is egy olyan dolog , hogy először fokozatosan meg kell ismerkednie a gyerekekkel , a honlapok ahol találtam szimpatikus bébiszittert , nagyon drága.1 óráért , úgy hogy én is itt vagyok és csak próbál összerázódni a gyerekkekel 2500.És szerintem vagy 4-5 alkalmat ki kellene fizetni(legalább) , hogy a gyerekek megszokják és ne rajtam csügjenek.:DAmúgy kaja nem szokott a szemétbe menni , mert direkt csak 1 napra főzök , nehogy pazarlás legyen.Habár tisztában vagyok vele , hogy sajnos ez plussz munka , fáradtság , idő stb.Játékok szempontjából inkább csak fejlesztő játékokat veszünk neki , mert tényleg el tudnak lenni olcsó dolgokon is...flakonba szoktam nekik rakni különböző dolgokat , dobozból házikót , takaróból sátrat , stb.Ruhákat is sokszor használt ruházatiban veszünk , aztán jól kimosom.Szóval nem nagyon van pénz pazarlás.De az mondjuk elég ciki , hogy fél éve nincs új étkezőnk.Régit ki kellett dobni , mert megrepedt a pad lába , nem volt biztonságos.Nem csak ezen van a hangsúly , hanem , hogy nagyon sok dolgot nem tudunk elpakolni , mert nincs hova.És próbálunk spórolni , hogy tudjunk praktikus bútorokat venni , hogy a hely is megmaradjon és tudjunk is hova pakolni.Szűkös nagyon a hely.És tényleg nem tudom , hogy egy 4. babát hova tudnánk tuszkolni.Mindig sajnos túlságosan előre fele próbálok gondolkozni , hogy mi lesz , ha nem tudunk lakást venni , ők meg már középsulisok lesznek és ki fognak készíteni minket , hogy semmit nem tudnak kezdeni a kis mini saját szobájukban , mert még egy barátjukat sem tudják felhívni vendégségbe ugyanis nem férne el.Mondjuk ez még nagyon odébb van , addig sok minden történhet velünk anyagilag.De mi lesz , ha bevállaljuk a 4.-et és nem fogjuk bírni?Mármint türelemmel , mert a többi még megoldható valahogy.
2015. febr. 20. 13:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!