Ti is ezt tennétek a helyemben?
Kérdező ne a nőgyógyász és a családvédelmis hozzáállása szerint dönts. Úgy hozd meg a döntést ahogy a meglévő gyerekei és a párodnak és természetesen neked jó. Nem tudom mit tennék mert most kismamaként én máshogy érzek gondolok dolgokat. (10 hetes vagyok). Ami biztos hogy megtennék leülnék párommal átbeszélve, hogy mi lenne ha stb. Ha marad a baba vagy sem. Sok mindent nem tudunk rólatok. Gyeden vagy gyesen vagy e? Ha lenne lehetőséged, mondjuk egy év után van e munkahelyed ahova vissza vennének? Akkor mennyit keresnél? Mennyi bevételetek lenne? Családi hàzban vagy kertesben laktok?
De nagy eséllyel nem válalnám ezt a babát. A legfontosabb az lenne számomra, hogy a meglévő gyerekeimnek mindent tudjunk biztosítani. Azért az sem ártana, ha együtt lenne a család.
Szerintem ne huzd soka az abortuszt, mert egy 10 hetes magzat mar egesz emberszeru. Jobb minel elobb tul lenni rajta.
Aki orokbe adna az atgondolja, hogy mit beszel?
Kerdezo most szult, nem a legjobb egeszsrge dzempontjabol egy terhrsseg most. Es vajon mennyivel lenne konnyebb feldolgozni egy orokbeadast, mint egy 8 hetesen vegzett abortuszt? Szoval, ha kihordja es megszuli a gyereket, majd lemond rola, az konnyebb lennegy idegileg instabil anyukanak? Nem hiszem...
Egy szoval sem irta, hogy hulyeseg. A kakan is csomot keressel?
Elvetetnem , amugy.
Az irasodbol is kitunik,hogy nagyon faradt es ketsegbeesett vagy. Igazabol mar dontottel csak megerositesre varsz. Nem tudnal egy napra vagy masfelre kiszakadni otthonrol? Tavolabbrol jobb a ralatas.
A jelenlegi allapotodban senkinek nem teszel jot egy ujabb kisbaba vallalasaval,de esetleg egy kiados alvas utan nyugodtabban tudnal merlegelni es donteni.
Gondolkozz egy kicsit más vágányokon is:
-tudnál-e segítséget keresni, ha megszületik a pici? Esetleg előtte is? A családsegítő feladata ez is, illetve vannak civil szerveztek, vagy csak olyan kedves öreg nénik, akiknek máshol laknak az unokái, és szívesen lenne pótnagyi. Ha belefér, akár egy heti 1x bébiszitter is nagy csodákra képes, ráhagyod a gyerekeket, vagy egyet viszel magaddal, és elmész sétálni/úszni/vásárolni/cukrászdába...
-el tudnál-e menni egy pszichológushoz, terápiára? Úgy sejtem, belecsúszol egy depresszív állapotba-nyugodj meg, ez szinte normális ebben a helyzetben, amiben vagy, de azért jó lenne kimenni belőle
-üljetek le a férjeddel, és beszélgessetek el arról, mik az igazán fontos dolgok az életben: az új játékok, ruhák, a mindenféle kaja (nem a minőéget kifogásolom, hanem a mennyiséget-mennyi kerül a szemétbe?). Ezek-e, vagy az olykor együtt töltött idő vagy a gyerekeitek? Három gyermeked van, te is tudod, hogy mekkora a kreativitásuk, és néha egy petpalackkal meg egy kartondfobozzal jobban eljátszanak, mint a legújabb, csak a szemük kívánta csillivillivel.
-van 3 gyereked, én azt is elképzelném, hogy rájuk nézve nem-e mindig az a meg nem született 4. jutna az eszedbe... Az abortusz után nagyon gyakori a depresszív állapot, te eleve abból indulsz, hát még utána kapnál belőle egy lökettel...
-van egy ismerősöm, aki ugyanígy járt, hetekig bőgött, amikor megtudta, hogy terhes a negyedikkel. Végül most született meg a kislány, mindenki oda van érte...
-ha akarsz, írj privit nyugodtan, akár összehozhatlak evvel az ismerősömmel is, vagy hátha én tudok segíteni, három kisgyerekem van, én is ki szoktam borulni. Szerinetm az hazudik, aki azt állítja, hogy soha nem türelmetlen, soha nem kiált rá a gyerekre stb. Anyák vagyunk, nagycsaládosok, irtó sok türelem kell nekünk, de nyilván te is mindent kibírsz és megteszel a gyerekeidért, mert szereted őket,. És attól még nem vagy rossz anya, hogy időnként kiabálsz velük, lebénázod őket és legszívesebben magadra zárnád az ajtót, hogy ne is halld őket :-) Írj, ha szeretnél ;-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!