Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti is ezt tennétek a helyemben?

Ti is ezt tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Besikerült egy 4. baba van már 3 gyerekünk a legkisebb 2 hónapos a legnagyobb lassan 3 éves.Elszakadt az óvszer , szerencsére észrevettük be is vettem az esemény utáni tablettát , de az valahogy mégsem hatott...Még azt sem lehetne mondani , hogy gyakran csináljuk és csak keverem az alkalmakat , mert jó , ha 2 hetente 1 x összejön...De nem is ez a lényeg , semmi segítségünk nincs már , egyik nagymama ideg összeroppanást kapott válás miatt , a másiknak pedig gerincproblémái vannak , alig bír ülni is.Mielőtt a 3. babát bevállaltuk anyagilag nagyon stabilan álltunk , és bírtuk is volna , de sajnos januárban áthelyezték a cégnek egy másik épületében , itt viszont sem túlórázni sem maszekolni nem tud.Így sajnos a kieső pénz visszapótlása miatt egyik ismerősének dolgozik munkaidőn kívül , de ő sajnos fele annyit sem tud neki fizetni , mint amennyit a rendes munkahelyén tudott plusszba keresni.Így ráadásul többet és többször is kell elvállalnia nála munkát , ami azzal jár , hogy szinte reggeltől késő estig dolgozik , hiába kérem , hogy hagyjon ki egy napot nagyon nehéz rávenni , mert ő sokat nélkülözött gyermekkorában , mert az ő édesapja nem dolgozott.Az a gond ezzel , hogy a gyerekeknek is hiányzik , meg én is sem bírok minden mást a nyakamon hurcolni egyedül , de igaz , hogy amit plusszba keres nagyon jól jön és így megengedhetünk új játékokat , ruhákat és finomabb , minőségibb ételeket magunkat , ill. a számlákat is biztosan ki tudjuk fizetni , meg esetleg el tudunk kezdeni félretenni pénzt saját lakásra.Ő azt mondja , hogy nagyon sajnálja , hogy besikerült és , hogy csak azért nem tud neki örülni , mert a 3 gyereknek is csak úgy tudja biztosítani a szükségleteit és a többi dolgot amit szeretnének , hogy nagyon sokat távol van tőlük és azzal is tisztában van , hogy ezzel a velem való kapcsolata is romlik.A 3 gyerek egy nagy szobában van , 1 lány és 2 fiú , a 2 fiúnak már nagyjából ki van alakítva a galéria , de még bővíteni kellene.A kislányomnak pedig lent van a szobája , plussz van egy közös rész.Nagyon nehéz lenne egy 4. babát bevállalni és nem főként az anyagiak miatt , mert vannak akik éheztetés , meg ruháztatás nélkül is bevállalják , habár szerintem felelőtlenség...én ilyenkor abba gondolok bele mikor apum meghalt és anyum egyedül maradt velem és már nem tudta finanszírozni nekem a dolgokat mármint suliba sokszor vajas kenyeret vittem illetve kínai cuccokba jártak , nagyon rossz érzés volt , hogy kegyetlenül csúfoltak , volt hogy le is köptek , mondván milyen szégyen , hogy szegény vagyok.De lehet csak én voltam ilyen szerencsétlen , hogy ilyen osztályt fogtam ki , pedig nem volt egy rossz középsuli.Sokáig jártam pszihológushoz emiatt és haragudtam anyára , pedig ő próbált mindent megtenni , de ott volt neki a hitel is amivel egyedül kellett megbírkóznia...és én rátettem a lázadó szemrehányásaimmal.Nem lehetett neki sem egyszerű , de most nem is ez a téma.Hanem , az hogy soknak bizonyul nekem 3 baba is mióta a párom szinte egyártalán nincs itthon.Sokszor legszívesebben csak átaludnám az egész napot , szörnyű mikor azt veszem észre magamon , hogy a feszültségtől agresszívvá válok: ma például konkrétan : letoltam a kislányom , hogy miért olyan bamba , hogy a nadrágot nem bírja felvenni , normális megoldás az lett volna , hogy odamegyek és megkérdezem , hogy segítsek-e neki...de erre is már csak később eszmélek rá.És ez kezd rendszeres lenni , mióta tudom , hogy megint terhes lettem.Kegyetlenül feszült vagyok , amiatt , hogy mit tegyek.Félek , hogy 4 gyerekkel megbolondulnék , főként mert már most érzem , hogy sem a terhességet sem a 4. gyermek ellátását és nevelését nem fogom bírni.Tudom , hogy az elvetetés mekkora bűn és milyen rossz , de egyszerűen nem tudom , hogy mi lenne neki a rosszabb , ha nem születik meg vagy , ha születése után egy idegroncs anyát kap ő és a többi gyermek is.Ha lazán bírnék a 3 lurkóval a napi teendőkkel és mindennel amivel kell , simán bevállalnánk , mert anyagiakat valahogy biztos meg lehet oldani , de nem hiszem hogy menne.

2015. febr. 19. 12:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
17%

Írtam tegnap privátban. Ha gondolod, majd válaszolj.

Hogy a saját szoba, meg hely lenne az elsődleges kérdés, azt erősen vitatom. Max. nem hívogatják át a barátaikat, hanem elmennek sétálni, beülnek egy teára valahová, bár nem hiszem, hogy egy-egy szék egy otthoni teázáshoz ne lenne félretehető akár a konyhában... Szóval életet ne dobj el ezért, mert a barátok és a saját terület - szerintem...

2015. febr. 20. 13:59
 22/31 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező van szakmád! Olvastam, hogy diplomát nem sikerült befejezni. De valamilyen szakmát szereztél?

Mostb merre laktok?

Ez a lakás mennyire stabil? Anyukád nem tervez újra haza jönni?

Ha ő haza jönne mi lenne akkor? Hogyan szültél?

2015. febr. 20. 15:07
 23/31 anonim ***** válasza:
20%

Ismét a 3 gyerekes: pár hónapja szültem, bekattannék, ha megint terhes lennék, szerintem hetekig bőgnék, de nem tudnám elvetetni. Mindig az kattogna az agyamban, hogy enne a 3nak életet szavazam, de a húguk/öccsük miért nem élhetett...

k nehéz szitu, de mi értelmes, vyakorló nők, anyák fel tudunk nőni a feladatokhoz. Van nyitott ajtó a számoftokra is, és ez nem hiszem, hogy az abortusz lenne...

2015. febr. 20. 17:29
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

A hozzászólásaid alapján annyira aranyos nőnek tűnsz nekem, és most nagyon sajnállak!

A hormonjaid valószínüleg még most is az egekben, meg ott a három kicsi, Te teljesen másképp látod a dolgokat, mint mi innen a gép elől.

Nem tudom, hogy tudnék-e abortuszra menni, vagy sem, de alig 3 hónappal a harmadik szülésem után, talán mégsem gondolkoznék rajta túl sokat!

Neked egészségesnek kell lenned mind lelkileg, mind testileg, mivel van három gyereked! Ezt köszönd meg a férjednek, meg a jóistennek, vagy akinek csak akarod, és ennyi. Örülj, hogy ti így öten egészségesek vagytok.

Meg, ha van egy kis ideje a férjednek, akkor hadd legyen a gyerekeivel, ne azon kelljen neki sem agyalnia hulla fáradtan, mit lehetne még?

És tudod, most még anyagilag sem olyan durva a helyzet, de ha sulisok lesznek, meg tinik, akkor nehezebb lesz.

Szóval szr helyzet, biztos idegőrlő, és fáj is, de ha csak egy kicsit is belegondolsz, tudod, hogy mit kell tenned.

2015. febr. 20. 19:52
 25/31 anonim ***** válasza:
48%
Én nem is értem egyáltalán ennyien hogy tudtok kijönni, ha jól érettem a 204ezres fizuból, én ilyen fizu mellett 2. gyereket sem mertem volna bevállalni, nem hogy nálatok a 4. jönne.
2015. febr. 20. 20:29
 26/31 A kérdező kommentje:
A másik cégházban 350 körül keresett.Mindig volt vmi alvállalkozó , aki ajánlott neki plussz munkát.Itt sajnos ilyen lehetőség nincs.Szóval csak január közepe óta ilyen az anyagi helyzet7nk.:(Ott előfordult , hogy egy gázcsap megnyitásáért 30 ezret kapott pár perces munka.Vagy csak azert , mert felügyelte az alvállalkozó munkásait 5600 ft\órabérben volt.De most a maszek munkái fárasztóak és hosszabbak is,ill. nem kap annyi kiegészítést.Mikor a 3.-at bevállaltuk nem hiszem , hogy kb 450 ezer forintos összjövedelemmel felelőtlenek lettünk volna.Csak hát a persze h. az ő kisfőnöke maga mellé helyezteti a fiát és a páromat másik cég házba , ez sajnos a mai világban így megy...
2015. febr. 20. 23:39
 27/31 anonim válasza:
0%
Hát nem tudom vetítsd le magadra ha a szüleid téged vetettek volna el most nem lennél meg sem adták volna az esélyt hogy élj.Valamiért megfogantál a sors akarta így tudom hogy nehéz de te nem játszhatsz istent.Bármennyire is nehéz elfogadni ez a ti hibátok mert nem ügyeltetek a gumira ha már megfogant és növekszik akkor (föleg a 3.hónapban) elvetetni kockázatos és gondold el már abban a stádiumban van a dolog hogy darabolni kellene magyarul megynyuznák a gyereked. háááát nem tudom szerintem valamiért megfogant ahogy már mondtam...
2015. febr. 22. 20:08
 28/31 anonim ***** válasza:
Kérdező, megvan a döntés?
2015. febr. 23. 14:37
 29/31 A kérdező kommentje:
Még nem 100%-osan , de úgy néz ki , h. szeretnénk , ha megszületne és ő is leszívná az energiánk.:DValahogy majd csak megoldjuk...muszáj , nem szeretnénk a saját gyermekünket megölni , viszont annál inkább megölelni.:)Tudjuk , hogy őrültek vagyunk , hogy bevállaljuk , meg biztosan bolondnak tartanak és lenéznek minket , de ezt könnyebb lesz viselni , mint a bűntudatot és annak a súlyát , hogy hagytuk az egyik gyermekünket szemétbe dobni.Gondolom , ha majd dolgozok jobb lesz az anyagi helyzetünk , maximum annyit fog megsinyleni , hogy majd nem óvodával fog nyitni , hanem bölcsivel , ha nagyobb lesz.
2015. febr. 26. 15:16
 30/31 anonim ***** válasza:
Wow! Gratulálok :) Majd írj közbe mi van veletek. :)
2015. febr. 26. 15:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!