Egy kis vigaszt várnék, támogatást, abortuszra kényszerülök, hogyan tudnek megbocsatni magamnak?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 24 éves vagyok. Már van egy 3 eves lanyom egy elozo kapcsolatombol. Most lett egy új kapcsolatom, egy eve vagyunk egyutt. Minden nagyon szé volt, mindketten ugy ereztuk egymasban megtalaltuk azt akivel akar egy eletet is letudnank elni. Volt szo kozos babáról is. Meg egy honapja is azt beszéltük ha becsúszik egy baba nem gond, megtartjuk.

Csak, hogy az utobbi idoben rengeteget veszekedtünk. Január elején kiderult, hogy terhes vagyok. Ugy volt megtartjuk, de ismét volt egy nagy veszekedesunk majd a Párom kijelentette, hogy nem akarja a gyereket es elhagy. Azota ugy kezel mintha itt se lennek, teljesen kifordult önmagából megmondta, hogy minel hamarabb koltozzek el. En ugye meg nagyon fiatal vagyok, nemrég helyezkedtem el. Igaz, GYED-ET kapnék, plusz gyerektartas...stb. De a szüleimhez kellene költöznöm, van egy 5 eves kistesom is, O eleg kesei gyerek nalunk. Ok elegge el vannak adosodva, azt mondtak amiben tudnak tamogatnak, de nékik is rengeteg anyagi problémájuk van, igy a jovo szempontjából ez nagyon bizonytalan. Igy arra jutottam, hogy az ésszerű döntés ha nem tartom meg. Mar csak azert sem mert valoszinuleg nem tudnam a két gyereket tisztességesen felnevelni.

Viszont én mar most bele vagyok betegedve ebbe, folyton sírok, elkepzelhetetlennek tartom, hogy oda menjek. Kerlek orokbeadasrol ne is probaljatok meggyőzni mert ha mar megtartanam örökbe ugysem tudnam adni... Csak azt érzem, hogy fele nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hiszen O nem tehet semmiről es borzasztóan kínoz de az sem akarom, hogy kesobb a rossz körülmények miatt esetleg elvegyek tolem Ot vagy epp mindket gyereket. Kerlek bántani se bantsatok, nem erzem magam felelotlennek hiszen ugy gondoltam van kivel vállalnom a babat, álmomban nem gondoltam volna, hogy O egyszer igy fog elhagyni. Elore is koszonom a válaszokat!

2015. febr. 6. 11:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
47%
Nem értem ezt a nagy drámát, amit itt előadsz kérdező, osztod az észt a magzatról, ami így úgy élőlény, meg ver a szíve, igen és ki volt felelőtlen, és nem védekezett normálisan, ki akar abortuszra menni? Jelzem, hogy te, úgyhogy ezt elsősorban magadban kellene lerendezni, én nem neked kellene erkölcsi oktatást tartani az abortuszról...
2015. febr. 6. 18:02
 22/33 anonim ***** válasza:
Döntöttél?
2015. febr. 8. 16:23
 23/33 anonim válasza:
31%
Ne vetesd el!!!! O egy ugyanolyan ember, mint a nagyobb gyereked. Neki is te vagy 'ANYA'. Haboruban es nagy szegenysegben is szulettek gyerekek. Ne azon gondolkozz hogy elvetesd -e hanem hogy hogyan tudtok meglenni majd 3man. Tenyleg mehet bolcsibe is ha dolgozni szeretnel. Biztos nagyon kemeny lesz, de hidd el sokkal durvabb emberi sorsok vannak ennel. Olyan sok szeretetet fog nyujtani neked :) Es te is neki! Valaki elottem irta, hogy azt sose mondja senki hogy megbanta hogy megtartotta a gyereket, de olyat rengeteget hallani hogy megbanta ha elvetette. Orulok hogy te neked nem kell magyarazni, hogy ha valakinek ver a szive az ember, teljesen mindegy hogy mekkora. Ezet nem is magyarazom ezt tovabb... Hidd el hogy menni fog, ha most nem is latod a veget, de menni fog, fel fogod tudni nevelni, es igenis van olyan tisztesseges ferfi akinek igy is kellesz majd, ha te is tisztesseges maradsz. Nagyon drukkolok neked!
2015. febr. 8. 22:39
 24/33 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy elmentem a kórházba de a műtétre nem mentem be. Hazaköltöztem a szülőkhöz, a Párom a gyereknek végülis örül, szeretne részt venni mindenben, a terhességben, meg ha megszületik, már kérdezte mikor lesz az első ultrahang...stb. De azt mondja a kapcsolatba Ő belefáradt és nem szeretné újrakezdeni. Nem tudom ez mennyiben változhat, még kaptam 1 hét gondolkodási időt, félek nagyon, hogy nem fog változni a helyzet és sajna egyedül maradok. Nagyon nehéz döntés ez, de sokan azt mondják majd az idő eldönteni. Szóval én azt mondom meglátjuk! Köszönöm a válaszokat és az érdeklődést!
2015. febr. 10. 15:09
 25/33 anonim ***** válasza:
23%
hidd el, ez volt a jo dontes.
2015. febr. 10. 15:30
 26/33 anonim ***** válasza:
23%
Gratulálok a döntésedhez!! Igaza volt annak, aki azt mondta, az emberek az abortuszt szokták megbánni!
2015. febr. 11. 14:13
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Jól döntöttél.A volt párod viszont nagyon gãz.Mindent bevetett,hogy ne legyen és csak a saját érdekét nézte..én messze elkerülném,mert az a típus,aki kihasznál másokat.
2015. febr. 13. 09:34
 28/33 anonim ***** válasza:
94%

Töröltettem az abortumról képet felrakó választ.

Ha megtehetném, keményen ki is tiltanám az ilyen embert a gyk-ról.

És itt most nem az abortusz létjogosultságáról van szó, hanem a vélemény ilyen irányú formálásáról.

Pláne úgy, hogy ez a kérdező már előtte eldöntötte, hogy marad a baba.

De ha az abortusz mellett dönt (az is logikus lett volna), sincs joga a már meglevő terheit ilyen képekkel növelni.

2015. febr. 14. 09:36
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
gyilkos
2015. febr. 16. 19:17
 30/33 anonim ***** válasza:
64%

Megmondom neked őszintén, hogy én NAGYON abortusz ellenes vagyok, DE:

Ha nekem ilyen párom lenne, nem tartanám meg.9 hónap lelkinyomor? Anyukádéknál laknál egy szobában gondolom a kislányoddal, meg az újszülöttel, akire tojik az apja?

A gyerekek is megéreznék ám bőven azt, ami benned lejátszódna.Azt meg gondolom a hormonjaid okozzák, hogy meg akarod ennyire tartani.

Én inkább megpróbálnék boldogulni a kislányommal, aztán ha lenne egy olyan ember később az életemben, akit imádok-szeretek, és fordítva, akkor vele BOLDOGAN és önfeledten vállalnék babát, élőlénykét, sejtcsomót, mindegy hogy hívjuk.

Szóval biztos rohadt nehéz döntés, és innen nagyon könnyű racionálisan gondolkodni.

Kívánom Neked, hogy jól dönts!

2015. febr. 17. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!