Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nem tudom mitől "kell" jobban...

Nem tudom mitől "kell" jobban félni?! A szüléstől vagy az abortusztól?

Figyelt kérdés
csak elméleti kérdés, én egyiket se vállalnám be "szívesen"... félnék mindkettőtől!
2015. jan. 21. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
6%

Technikailag volt abortuszom. A méhlepény nem jött ki a baba után, szabad műtő nem volt, így a szülőszobán pecázták ki. Volt küretkanál is, meg puszta kézzel tépkedés is - érzéstelenítés nélkül.

Hááát, inkább szülök még tízszer. Gondolom altatásban nem gáz, akkor nem érez az ember semmit.

2015. jan. 21. 21:03
 2/5 Lencsibaba0121 ***** válasza:
54%
Szülni fizikailag fáj, de utána évekig tartó boldogságot kapsz cserébe. Az abortusz fizikailag nem fáj, de utána évekig fáj(hat) az ember lelke a meg nem született gyermekéért! Nekem volt abortuszom, ami napig nem dolgoztam fel és sokat gondolok arra, hogy milyen lenne, mennyi idős lenne a meg nem született kicsim. És szültem is egy gyereket.... Mindkettőtől féltem, nem alaptalanul. De inkább szülök még egyszer, mint kelljen még egy abortusz!
2015. jan. 21. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell félni. Ha te félsz mindkettőtől, akkor gyakorlatilag a teherbeeséstől félsz, nem szeretnél még gyereket, és nem szívesen vállalnál abortuszt.

Fiatalkoromban én is nagyon féltem a nem kívánt terhességtől, ezért nagyon korán elkezdtem gyógyszert szedni, abban bíztam a legjobban. A szülés fizikai részétől is féltem amíg még nem akartam gyereket, de amikor már vágytam rá, akkor ez a félelem eltörpült a gyermek utáni vágy mellett.

Tervezett gyerekeink után jött egy besikerült, ekkor féltem megint, a döntésemtől. Nem szerettem volna már többet szülni, de féltem az abortusztól, illetve annak rám ható következményeitől. Végül örömmel vállaltam be a babát, s a félelmem megszűnt, hogy nem kell az abortuszt megtennem, jól döntöttem mert a döntésem megnyugvást hozott számomra nem félelmet.

Az abortusztól mint műtéttől végképp nem kell félni, ott nem fáj semmi, csak a lélek, a szülés fizikai fájdalmától meg nincs értelme félni, mert az fájni fog és kész, de annak a fájdalomnak értelme van.

Az abortusz ellen tehetsz, védekezz amennyire csak tudsz, maximálisan, a szüléstől meg ne félj, ha eljön az ideje, hogy babát szeretnél akkor már nem fogsz ezzel foglalkozni.

2015. jan. 21. 22:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Amikor szülsz, a félelem, mint fogalom nem igazán létezik. Akkora adrenalin löketet kapsz, ami visz előre lelkileg a folyamatban. Nagyon időd sincs arra, hogy azon merengj, mennyire félsz. A női test a szülésre lett kitalálva, minden megy magától. Én szültem már, fájt igen, sőt, eléggé, de túl voltam rajta és ha lehetne ezerszer végigcsinálnám. Abortuszom nem volt és remélem nem is lesz soha.
2015. jan. 22. 11:54
 5/5 anonim ***** válasza:
9%

#1 vagyok. Igen, a lelki része más, bár nekem az méhlepény abortálása nem volt lelkileg megterhelő, azt úgyse akartam hazavinni :)

Tehát én inkább a fizikai részre hegyeztem ki, amit írtam.

2015. jan. 22. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!