Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 2 hónpos oltástól esetünkben...

2 hónpos oltástól esetünkben mennyire kell félni?

Figyelt kérdés

Szülés előtt pozitív volt a streptococus tenyésztésem, én kaptam infuziót szülés közben, a baba semmit. Korházban 3 napon át vettek vért a picimtől, de elvileg nem volt semmi baj. Most fogja kapni a 2 hónapos oltást, de mondta a védőnő, hogy már két oltást kapnak, amiből az egyik az agyhártya gyulladásra van. Ha a babám mégis elkapta tőlem és csak lappang benne, az oltás nem fogja kihozni neki? Mert ugye gyengített virust kap neki meg amúgy is attól kell félni.

Miből veszem majd észre ha baj van??? Az oltás után normális ha lázas, meg nyügös, sír, nem eszik,

2014. dec. 31. 07:10
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
borogasd az oltás helyét vizesruhával. én minden oltáskor adtam nekik annak idején egy kávéskanál panadol bébiszirupot és elviselhető volt. szegény babákat sajnálom, mert egyre több alkalommal lesznek kísérleti alanyok , egyre többféle oltást vezetnek be.
2014. dec. 31. 07:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Két teljesen különböző kórokozóról beszélünk.

Azon viszont csodálkozom, hogy nem adtak neki legalább preventíven antibiotikumot szülés után, mert súlyos állapot is kialakulhatott volna, mire a laborban pozitívra kitenyésztik a mintát.

A Prevenarra néhány baba lázzal reagál. Lázcsillapító legyen otthon és az oltást követő 48 órában figyeld az állapotát.

2014. dec. 31. 07:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is vlt streptococcus fertozesem, kaptam infuziot szules elott. A lanyom nem kapott semmit, es semmi baja. Ha elkapta volna az mar a korhazban kiderul mert eleg sulyos tunetei vannak, nem lappang 2 honapig. Az oltas meg egy teljesen mas tortenet, a kettonek nincs koze egymashoz.

Egy eves a lanyom, eddig csak a a 4 hos oltasnak lett a lazas, a 2 hos utan csak aludt egy jo nagyot 😊

2014. dec. 31. 08:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne félj nem lesz semmi baj. Nekem is ugyanígy volt. A baba csak akkor kap antibiotikumot szülés után ha benne is kitenyésztik. Az enyémben sem tenyészett ki így nem kapott. Igaz mi vissza is mentünk 5 naposan és akkor is vett vért a doktornő, hogy biztos legyen a dolog (tehát nem csak az alap 3x-i vérvétel volt meg neki míg benn voltunk. Makkegészséges 15 hetes. Az oltástól még hőemelkedése sem volt.
2014. dec. 31. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!