2 hónpos oltástól esetünkben mennyire kell félni?
Szülés előtt pozitív volt a streptococus tenyésztésem, én kaptam infuziót szülés közben, a baba semmit. Korházban 3 napon át vettek vért a picimtől, de elvileg nem volt semmi baj. Most fogja kapni a 2 hónapos oltást, de mondta a védőnő, hogy már két oltást kapnak, amiből az egyik az agyhártya gyulladásra van. Ha a babám mégis elkapta tőlem és csak lappang benne, az oltás nem fogja kihozni neki? Mert ugye gyengített virust kap neki meg amúgy is attól kell félni.
Miből veszem majd észre ha baj van??? Az oltás után normális ha lázas, meg nyügös, sír, nem eszik,
Két teljesen különböző kórokozóról beszélünk.
Azon viszont csodálkozom, hogy nem adtak neki legalább preventíven antibiotikumot szülés után, mert súlyos állapot is kialakulhatott volna, mire a laborban pozitívra kitenyésztik a mintát.
A Prevenarra néhány baba lázzal reagál. Lázcsillapító legyen otthon és az oltást követő 48 órában figyeld az állapotát.
Nekem is vlt streptococcus fertozesem, kaptam infuziot szules elott. A lanyom nem kapott semmit, es semmi baja. Ha elkapta volna az mar a korhazban kiderul mert eleg sulyos tunetei vannak, nem lappang 2 honapig. Az oltas meg egy teljesen mas tortenet, a kettonek nincs koze egymashoz.
Egy eves a lanyom, eddig csak a a 4 hos oltasnak lett a lazas, a 2 hos utan csak aludt egy jo nagyot 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!