45 évesen vállalnátok még besikerült gyermeket?
Mindenképp arról van szó, hogy már besikerült, nem volt tervezve, és mindenképp van már több gyerek is.
Lehet-e az idős kor indok, mentség, kifogás az abortuszra?
Ha nem te, de egy ilyen idős ismerősöd járna így, neki mit tanácsolnál? Ha a szíve mélyén megtartaná, csak a kora miatt tartja őrültségnek?
"Lehet-e az idős kor indok, mentség, kifogás az abortuszra?
Ha nem te, de egy ilyen idős ismerősöd járna így, neki mit tanácsolnál? Ha a szíve mélyén megtartaná, csak a kora miatt tartja őrültségnek?"
Nekem nem lenne sem mentség, sem kifogás, de nem tartanám meg, azért mert nem is vágynék rá. Én 35 felett nem szeretnék szülni.
Ha ismerős kérdezné és ő nagyon akarná? Ha akarná, akkor csinálja. Menjen el orvoshoz, kérje ki a véleményét, és ha azt mondja a doki, hogy csinálja, akkor hajrá..
Ha vágynék a babára akkor én is megtartanám koromtól függetlenül, de nekem a vágyat messze felülírja az, hogy nem akarok nyugdíjas lenni, mikor a gyerekem még gimibe jár.
Én megtartanám, nem ragaszkodnék ahhoz, hogy a jövő olyan legyen, ahogy elképzelem, mert eddig valahányszor engedtem a váratlan eseményeknek és elfogadtam őket, messze jobb dolgok történtek, mint, amit álmodni mertem volna :)
Kései baba fiatalít, egy családi barátunk, 42 éves korában szülte a legkisebbet, és minimum egy 10-essel fiatalabbnak látszik a baráti társaság többi nőtagjánál. A szokásos öregedéssel járó betegségek is jóval később jelentkeznek nála.
A mostani 30-asok még nagyon nagy részt nem állapodtak meg, így 10 év múlva a leghétköznapibb dolog lesz akár 40 évesen próbálkozni első babával.
Köszi, aki igent mondott, meg is indokolta. Van néhány egyszerű nem válasz, jó lenne azokat is megindokolni.
Nem véletlenül tettem fel a kérdést.
44 éves vagyok, van 3 gyermekem, és bizony karácsonykor történt egy kis baleset a védekezésben. Nagyon megijedtem, végiggondoltam, mi lesz ha terhes leszek, hát átértékelődött az életem, az biztos. Én azok közé tartozom, akik lelkileg belehalnának egy abortuszba, de őrültségnek gondoltam egy negyediket vállalni ilyen idősen. Szerencsére a menszeszem megjött, de a gondolat azóta sem hagy nyugodni, és kíváncsi vagyok, ki mit tenne ilyen helyzetben.
Aki egyértelműen nemet írt, mivel indokolná?
Én nem.
Pont azért mert fel is kell nevelni.
Édesanyám 42 évesen megszülte a húgomat. Se türelme nincs hozzá, se ereje, ráadásul a korral sem tud már úgy lépést tartani.
Pl: a mi korunkban a gyereknek a számítógép (szimpla pc( inkább játék volt. Ma már egy telefon interneteléréssel sokkal komolyabb eszköz.
Anyánknak eszébe se jutott, hogy a facen keresztül idegenek is kapcsolatba léphetnek vele, ő csak a szimpla facebook játékokat látta.
Mákja van a húgomnak hogy jóval idősebb testvérei vannak.
Számomra az is fontos, hogy lépést tudjak tartani a gyerekeimmel.
És valljuk be, ötven évesen nem fogok olyan fürgén futni egy ovis gyerek után, mint mondjuk, harminc körül.
Hatvan évesen inkább az unokakenyeztetésre gyúrnék, nem egy hisztis kamasszal nyűglődnék.
Nem csak az anyagiak számítanak a gyereknél.
24n két lány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!