Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Tényleg igaz hogy az elmúlt...

Tényleg igaz hogy az elmúlt 10/20 évben gyakori volt a terhességmegszakítása?

Figyelt kérdés
Csak mert itt olvastam Gyakorikérdéseken is hogy az 50-es 60-as születésű nőknek egynek nem volt akinek ne lett volna egyszer,és akiket én megkérdezek tényleg mindnek volt egyszer......

2014. dec. 13. 18:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
abortusz = vetélés, amiből van spontán és művi, illetve van még műszeres befejezés is, ami szintén abortusz (spontán vetélés nem zajlik le teljesen, ezért kaparni kell).
2014. dec. 15. 15:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Tényleg elég érdekes emberek vehetnek körül....én a 40-es éveim elején járok,3 gyereket szültem,és nem volt soha terhességmegszakításom.Elég nagy a család,és a baráti körünk is,de 1 azaz egy csajnak volt csak abortusza(39 évesen,2 felnőtt-20 ill. 19-gyerek mellé nem akart egy babát).
2014. dec. 15. 20:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, mihez képest volt "gyakori"? Itt a teljesen hivatalos magyar terheségmegszakítás-statisztika 1949- napjainkig:

[link]

Mint láthatod, a legtöbb terhességmegszakítás 1969-ben volt, összesen 206 817 db.

20 évvel ezelőtt (1994) 74 491 db volt, 10 évvel ezelőtt (2004) 52 539 db, tavaly meg 34 891 db.

Szóval 20 éve tavalyhoz képest sok volt (a duplája) de 1969-hez képest meg kevés (a harmada)...

Ugyanez az élve szülések tekintetében meg úgy néz ki, hogy 1969-ben 154 318 gyerek született, 1994-ben 115 598, 2004-ben 95 137, tavaly meg 88 689.

2014. dec. 15. 23:00
 14/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
52%
Az előző válaszoló által belinkelt ksh-statisztikába én is belemélyedtem, és kíváncsiságból összeadtam az 1971-2000 közt végzett terhességmegszakítások számát. Nagyjából ebben az időszakban lehettek az 50-60-as években született nők abortuszai. Elég riasztó nagyságrendű szám jött ki, majdnem 2,7 millió eset. Nyilván ebben a számban más korosztály is benne van, de azért eléggé nyilvánvaló, hogy nagy eséllyel szinte minden anyáink korabeli nőnek volt 1-1. Nyilán sok nőnek nem volt egy se, volt, akinek több is, de igen nagy álszenteskedés azt állítani, hogy rossz társaságba jársz, kérdező, ha ilyenekkel találkozol. Inkább azt mondanám, jó az a társaság, ahol ilyen titkokat is megosztanak egymással a nők, mert amúgy ez hétpecsétes titok, nyilván senki sem veri nagydobra. Ami a durva, az a nagyanyáink, a 30-40-es években született nők, mert az 50-60-as években több abortuszt végeztek, mint amennyi gyerek megszületett. Ld. szintén a statisztika. Mindig csodálkoztam, hogy régen, mikor nem volt tabletta, nagyanyáinknak hogy-hogy csak 2-3 gyereke lett. Hát így...
2014. dec. 16. 13:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 abortuszom volt a noveremnek 2

mind a ketten a 60 as evekben szulettunk. emlekszem a gimiben az osztalyunkban erettsegi elott egyszerre harmunknak volt abortusza az nekem mar a masodik volt akkor.

mas vilag volt,en eleve ugy voltam ezzel ha terhes leszek majd a "tettes " kifizeti es elvetetem aztan kesz. engem kulonosebben nem viselt meg, de van akit igen.

2015. nov. 1. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!