Akik ellenzik az abortuszt miert irnak erre az oldalra?

Figyelt kérdés
Elore leszogeznem hogy nem vitat es szemelyeskedest akarok elerni ezzel a kerdessel. Csak beleolvastam par kerdesbe es ugy velem,hogy sokan nekiugranak a kerdezonek szidjak,minosithetetlen stilusban irnak,nem a kerdesre felelnek. Akit ennyire ingerel ez a tema milyen belso inditattasbol viselkedik igy, miert olvassa a kerdeseket?
2014. dec. 2. 16:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen igazad van ebben a dologban. Ha valaki segiteni akar tegye szeretettel, mert annak talán lesz jó hatása, az ha itélkezünk és lenézünk másokat az még soha nem segitett, és nem is tette jobbá ezt a világot.

Az viszont nem tűnik problémának ha olyanok is irnak ide akik ellenzik az abortuszt, mert igy nem olyan egyhangúak a válaszok és a kérdező lehet pont azért tesz fel kérdést az abortusszal kapcsolatban, mert nem biztos benne, hogy a mellett szeretne dönteni. Én sem azért védem a magzatokat mert lenézem azokat akik az abortusz mellett döntenek, nem vagyok jobb, sem különb egyiknél sem, egyszerűen felelősségemnek érzem elmondani azt, hogy az emberi élet nagyon nagy ÉRTÉK bármilyen parányi állapotban van is, és úgy figyeltem meg és azt tapasztaltam sokkal boldogabbak azok akik azon az oldalon állnak akik az életet védik.

Nem bántani akarok senkit, úgy gondolom a szive legmélyén mindenki tudja mi a helyes csak egyszerűen nehezen tudjuk megélni.(evvel én sem vagyok másképp)

2014. dec. 2. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Csupa sziv lehetsz, ha szandekosan szeretsz buntudatot okozni. Ez nem egeszen egy egeszseges lelkuletu emberre vall. Amugy is honnan tudod, hogy az adott nonek, nincs lelkiismerete? Hm?

Jezusom, es meg meg ismagyarazod, hogy ez jo.

Pedig ez csak szimplan gonoszsag.

2014. dec. 2. 21:48
 13/20 anonim ***** válasza:
27%
Azok akik meg támogatják az abortuszt pont ugyanolyan minősíthetetlen módon nyilvánulnak meg, ha vitára kerül a sor. És: volt jópár eset itt az oldalon, ahol pont az abortusz ellenzők mentettek meg egy-egy gyereket az abortálástól, mert felnyitották a nő szemét, hogy annyira nem is kilátástalan a helyzete. Szóval, amíg egy gyereket is meg lehet menteni, addig nagyon jó, hogy itt vannak azok, akik nem rögtön az abortuszt szajkózzák a kérdezőnek. A hangnemben igazad van, embernek kell maradni mindig, nem pedig állatias módon viselkedni.
2014. dec. 2. 22:22
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

Te ezt most komolyan irtad? Hogy miattatok menekult meg egy magzat?

Ha esetleg a kerdes ugy szolt, hogy "nem tudom, hogy megtartsam -e". Amugy ezekre a nokre inkabb a parjuk, szeretteik, kornyezetuk lesz hatassal, nem idegen , arc es nev nelkuli emberek velemenye. Legyen szo akarmelyik oldalrol.

2014. dec. 2. 22:34
 15/20 anonim ***** válasza:
23%
Akkor olvasgasd alaposabban ezt a topikot! De neked nem mindegy? Ha egy kérdező segítséget kér, emberi hangnemben miért nem lehet neki elmagyarázni, hogy az abortusz mennyire nem jó megoldás. Szépen meg lehet mutatni neki, hogy van más út is. Téged ez miért zavar? Miért kellene itt mindenkinek "abortuszt, de gyorsan" kiabálni? Te nyugodtan biztass abortuszra mindenkit, én nem ezt teszem. Ebben nincs semmi baj, általában az abortusz pártiak csinálják a feszültséget azzal, hogy ott is kötözködnek, ahol nem kellene.
2014. dec. 2. 22:55
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
utolsó igazad van, de az abortusz pártiak szerint csak az a jó, hogy ha valakinek kicsit is rosszabb a körülménye, máris vetesse el a gyerekét, mert esélye sincs felnevelni. Azt kérdezitek az abortusz ellenesek miért írnak ide? és az abortuszt pártolók miért? A szemünkre vetitek hogy rá akarjuk beszélni a gyerek megtartására, míg ti pont a gyerek megölésére buzdítjátok.
2014. dec. 2. 23:00
 17/20 A kérdező kommentje:
15. En nem buzdittok senkit semmire nem szoktam az ilyen kerdesekhez erdemben hozzaszolni.Arra voltam kivancsi mitol valaszol valaki taplo stilusban.Hogy miert erdekel ez engem? Meg kellene neked magyaraznom hogy milyen kerdest irok ki? Szerintem neked nincs kozod hozza.
2014. dec. 3. 09:20
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem azzal van a gond, hogy melyik oldal ír ide, mert lehet neki véleménye. Ez egy kérdező oldal, ha valaki kiír egy kérdést, akkor vállalja, hogy kap mindkét irányból választ.

A gond azzal van, amikor bármelyik oldal habzó szájjal támad és mindennek elmondja a másikat, mert nem egyezik a véleménye. Kultúráltan, emberi módon is le lehetne írni, hogy mit gondoltok.

Az meg, hogy az ellenzők mentettek meg egy gyereket... szép, de utána is fogtok érdeklődni, hogy megy a sorsa, mi van vele, boldog lett-e, vagy esetleg kínlódik és nincs mit ennie, az anyja meg utálja, mert tönkretette az életét.

A nagy támogatás meg szokott állni annál a pontnál, hogy tartsd meg, aztán majd lesz valami, az már minket nem érdekel.

2014. dec. 3. 12:34
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

Nem szoktam buzditani senkit semmire. Nem tudom, honnan veszitek ezt.

Csak amikor valaki vilagosan leirja (ertsd pl.: "Dontottem, nem kerek beszologatasokat vagy csak azon irjanak akik mar atestek rajta"), hogy nem szeretne , hogy beleszoljatok az eletebe, Ti akkor is lokitek a serto, es undok szovegeteket(kerdem en: MIERT???). Ilyenkor felb*sszom magam, es ugy erzem jogosan kell titeket helyre rakni. Sokszor atleptek egy hatart, es nem veszitek eszre, hogy mar egyebkent sem "tul kellemes "helyzeten tovabb rontottok. Mindenkinek meg lehet a normalis velemenye de az atkozodast, szidkozodast egy ismeretlen emberre, nehezen veszi be a gyomrom.

Nem vagyok abortuszparti, inkabb megertonek mondanam magam. En beletudom magam kepzelni, egy anyagi vagy csaladi , lelki problemakkal kuzdo ember eletebe. En sem vallalnek haldoklo kapcsolatba vagy , egy egyszobas lakasba, minimal berre gyereket. Ez van, nem kell engem rossznak titulalni, de a gyermek mellett fontosak a szulok is.

Igy is eleg elcseszett fiatal van, nem kell meg tobb.

2014. dec. 3. 12:51
 20/20 anonim ***** válasza:
54%

Én se értettem ezt soha..és már többeknek feltettem itt ezt a kérdést.

A buzdításról pedig.. Én még soha nem láttam, hogy valaki foggal körömmel harcolt volna azért, hogy valaki elvetesse a gyerekét.

Igen, már nem egyszer leírtam, hogy hasonló helyzetben nem tartanám meg. Ez nem buzdítás, hanem vélemény. Ő megkérdezte, hogy mit tennék, én elmondtam.

Míg az, hogy hogy tudsz tükörbe nézni?! Megölöd a saját gyerekedet, stb... na az ítélkezés, vagdalkozás.

Láttam én már normális kommentet is. Az illető megtartotta volna a babát, úgy érezte elég erős lenne ahhoz, hogy egyedül is felnevelje. Én is írtam már ilyen választ.

Mindig a helyzetnek megfelelően...

És ez az egyszerűbb eset volt.. De ott ahol senki nem kérdezte senki véleményét, csupán érdeklődik a folyamatról, vagy hogy mennyibe kerül, hogy működik az egész.. Itt már senkit nem érdekel, hogy a másik nem ölné meg a gyerekét...

Én nem vagyok abortusz párti, se nem ellenző. Viszont itt sokan nem képesek tovább látni a saját orruknál és egyből elborul az agyuk.

Ezek beteg emberek..

Míg én képes vagyok tárgyilagosan vlaszolni egy-egy kérdésre (ahogy sokan mások is), addig vannak bőven olyanok, akik foggal körömmel küzdenek az igazukért..

PErsze ez már egyébként is egy nehéz kérdéskör... nem ők fogják felnevelni, nem ők adják örökbe, nem ők vetetik el a gyereket.

2014. dec. 9. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!