Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elítélendő az abortusz? Kinek...

Elítélendő az abortusz? Kinek mi a véleménye erről?

Figyelt kérdés

Van-e igazán olyan helyzet az életben, amikor az abortusz talán nem elítélendő?!

Természetesen a magzat halála kivétel ez alól.

Kinek volt már abortusza és miért?

Aki nem álszent az képes-e bevallani, hogy az abortusz nem bűn?

Nekem is van személyes tapasztalatom, sajnos vagy ép nem. Számomra (kövezzetek meg ha akartok) az abortusz nem bűn, csupán egy megoldás. Én nem tartom magam álszentnek így fel merem vállalni, hogy mit gondolok erről.

Nem kell folyton szépíteni a dolgokat.

Nekem is van gyermekem és túl vagyok két abortuszon még sem érzem magam semmivel sem rosszabbnak, mint a többi ember.

2014. nov. 20. 17:14
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%

Hehe, vicces!

Aki azt írta sosem tenne ilyet, mert nem engedik az érzelmei, azt jól lepontozzátok, aki pedig azt, hogy "uram bocsá' emberek vagyunk, hibázunk, egyszer-egyszer miért ne, azt meg nem!

Engem nem érdekel ki mennyi gyerekét öli meg, láttam én is kismamákat viháncolva vágóhídra menni.Gratulálok nekik!

De engem NEM ÍTÉLHET el SENKI azért mert nem ölném meg a gyerekem!

2014. nov. 24. 14:34
 22/24 anonim ***** válasza:
68%
19es! Nyugodj meg, fogorvos leszek :) és nem , nem értem, hogy egy béka szintjén lévő magzat miért ér többet bármilyen életnél? Ezt nem tanítják embriológián, nem is lehetne. Ha az abortusz gyilkosság, akkor az mi, mikor kutyakölyköket folytanak vízbe, macskát vágnak a falhoz, megnyúzott nyulak képeit posztolják facebookon? Vagy attól, hogy mi emberek vagyunk, mindjárt minden alól kivételt képezünk? Miért? Egy kutya élete miért nem ér annyi, mint a 12 hetes magzaté? Miért van az, hogy ha a szomszéd agyon üti a kutyáját, akkor senki nem mond rá semmit, tán még meg is köszönöd, mert minden hajnalban a a kutya ugatására keltél (baba éjszakai sírására is egyébként, de mind1), de ha vki pusztán tényként közli (mert ez tény, akkor is, ha te felhúzod a nózikádat), hogy márpedig egy 12 hetes magzat fejlődéstanilag egy béka, akkor mindjárt jön a felháborodás? Aki tanul embriológiát, az tudja, hogy így van. Pont. Nem tudom ezen min kell meglepődni, az evolúció legszebb bizonyítéka maga a fejlődéstan... Inkább az a hihetetlen, hogy vkinek ezzel új információt mondtam.
2014. nov. 24. 15:40
 23/24 anonim ***** válasza:
30%

Tisztellek azért mert őszinte vagy magadhoz. Pont azért tetted fel ezt a kérdést mert valami nyugtalanit az abortusszal kapcsolatosan. Ott van a gyereked akit életre segitettél akit szerethetsz és aki szeret, viszont ott van az a két különleges gyermek akinek nem adtad meg azt a lehetőséget, hogy valaha is puszit adjanak az arcodra, megfogják a kezed, átöleljenek és anyának szólitsanak.

Ránézel a gyerekedre és tudod, hogy lennének még testvérei akikre majd az életben szüksége lenne de nincsenek ott.

Nem azért irom ezt mert lenézlek vagy mert jobb lennék egyszeruen tudom, hogy ez zajlik le benned. Én csak arra az egyre kérlek, hogy segits azoknak akik ilyen döntés előtt állnak, mond el nekik, hogy nem ez a jó megoldás, még akkor sem ha a körülmények mást mondanak. Ha valaki csak egy percre találkozna az abortuszban megölt kisbabájával, felnőttként, tudna-e neki egyetlen egy dolgot is mondani miért tagadta meg tőle az életet. Ha ilyen helyzetbe kerülnénk nem tudnánk mást tenni csak sirni és bocsánatot kérni. Ebben teljes mértékben biztos vagyok mert az embert nem az teszi boldoggá ha pusztit és öl hanem ha az Életet segiti és védi.

2014. nov. 27. 08:57
 24/24 anonim válasza:
100%
Az bisztos hogy átlag esetben elitélendő! De például ha nagyon bteg lenne a gyermek akkor nem mindig de akkor se mindn esetben támogatom, csak ha tényleg ez a gyerek érdekeit szolgálná.
2019. dec. 8. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!