Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elítélendő az abortusz? Kinek...

Elítélendő az abortusz? Kinek mi a véleménye erről?

Figyelt kérdés

Van-e igazán olyan helyzet az életben, amikor az abortusz talán nem elítélendő?!

Természetesen a magzat halála kivétel ez alól.

Kinek volt már abortusza és miért?

Aki nem álszent az képes-e bevallani, hogy az abortusz nem bűn?

Nekem is van személyes tapasztalatom, sajnos vagy ép nem. Számomra (kövezzetek meg ha akartok) az abortusz nem bűn, csupán egy megoldás. Én nem tartom magam álszentnek így fel merem vállalni, hogy mit gondolok erről.

Nem kell folyton szépíteni a dolgokat.

Nekem is van gyermekem és túl vagyok két abortuszon még sem érzem magam semmivel sem rosszabbnak, mint a többi ember.

2014. nov. 20. 17:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
23%

felteszem egy kicsit más megfogalmazásban ugyan ezt a kérdést:

Elítélendő egy ártatlan, védekezni nem tudó ember brutális meggyilkolása? Kinek mi a véleménye erről ?

2014. nov. 20. 21:41
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy az egyetlen megoldásnak az abortuszt lássa.

A probléma azzal van, hogy az abortuszok jelentős része az emberek felelőtlensége miatt következik be. Annyi módon meg lehet előzni a terhességet...

Kérdező: neked pl. miért volt kettő abortuszod? Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy miért vetetted el, hanem arra, hogy egyáltalán miért jött össze akkor, mikor nem akartál gyereket. Mivel védekeztél? Ha nem védekeztél, akkor meg miért nem?

2014. nov. 20. 21:41
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

"ha a 10. jönne akkor sem egyeznék bele!!"

Az ilyenektől mindig föl megy a pumpa... Ez azt jelenti, hogy a te nagy anya érzelmeid csak addig terjednek, amíg ki kell pottyantani a gyereket. Hogy utána van-e mit ennie, van-e rendes ruhája, lesz-e lehetősége tanulni ha akar, meg az egyéb ilyen jelentéktelen apróságok, már le vannak ejtve. A szeretet magában rohadtul nem elég egy gyerek felneveléséhez, hát még 4-5höz. De őszintén, szerintem az ilyenek nem is szeretik igazából a gyerekeiket.

Amúgy én nem ítélem el az abortuszt, egyszerűen annak látom ami, egy orvosi beavatkozásnak. De pont emiatt ostobának tartom azokat, akik nem figyelnek megfelelően a védekezésre, mondván mindig ott az abortusz. Ez is egy műtét, legtöbbször altatásban végzik, történhet bármi, a legjobb orvossal is előfordulhat, hogy hibázik. Normális ember igyekszik elkerülni, hogy bármilyen okból is műteni kelljen.

2014. nov. 21. 11:27
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
Első vagyok. Nincs olyan, hogy valaki mindent korrektül csinál és négyszer egymás után önhibáján kívül esik teherbe. Ez egész egyszerűen HAZUGSÁG. Magadat és a környezeted áltathatod a kiszakadt gumi teóriával, de én egyszerűen csak annyit mondok: hazudsz.
2014. nov. 21. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
62%

8-as,

nekem egy harmadik gyerek nem fért volna bele az életembe.

Már egy második is nehezen, mert én világ életemben egy gyereket kívántam, és a férjem is egyetértett ezzel.

De talán egy másodikat még bevállaltunk volna. Nem vagyok biztos benne, mert szerencsére nem jött több.

Háromgyerekes barátnőmnél, habár nagyon szeretem őket, 1-2 óránál többet nem is bírok ki.

Én a csendet szeretem, a nyugalmat, az ők pörgős életüktől megzakkannék.

2014. nov. 21. 14:16
 16/24 anonim ***** válasza:
17%
Kedves 1-es!Gondolom anyád nyakára szültél vagy eltartott nő vagy,nem hiszem hogy önerőből neveled a gyerekeidet(ha van egyáltalán)
2014. nov. 21. 15:55
 17/24 anonim ***** válasza:
67%

Általában nem ítélem el, ez alól kivétel az, aki szánt szándékkal nem védekezik, és az n+1. beavatkozásán csücsül már a dokinál. Na, ezzel nem értek így egyet. Ha én most vmiért terhes lennék, akkor elvetetném. Hüvelygyűrűt használok, amit eddig mindig pontosan tettem be és vettem ki, csak mikor kellett, tehát aktus miatt nem. A saját hibáim kiküszöbölésére maximálisan ügyelek. Ugyanakkor suliba járok, amiből még 3 év visszavan, nekem semmi bevételem nincsen, szüleim meg engem is alig tudnak eltartani. Tehát, hogy most szüljek egy babát, ilyen formátumban nem lehetséges. Nem adnám örökbe sem, azt nem tudnám elviselni, akkor sem, ha itt vadidegen agyonművelt emberek emiatt önzőnek, meg irigy kutyának titulálnak. Nem beszélve arról, hogy ahhoz, hogy kihordjak egy gyereket az nekem egy év kimaradást jelent az egyetemről, plusz a rosszalló megjegyzések, mutogatások. Ebben a pillben épp (ok, szünetet tartok) embriológiát tanulok amúgy, pontosan tudom, hogy egy 12 hetes magzat egy béka szintjén van, és gondolom itt nem sokan vannak, akik nyáron minden elgázolt béka után elmondanak egy imát. Oké oké, azt is értem, hogy békából csak a mesében lesz ember, ez is oké. De ezen a logikán elindulva bármilyen közösülés/maszturbálás vhol abortusznak tekinthető, mert minden petesejtből/spermiumból ember lehetne. Ha értitek a logikát. Nem, én alapvetően örülök, hogy az abortusz, mint végső, lehetséges opció adott, de sportot űzni belőle, visszaélni vele, szándékosan nem védekezni és így teherbe esni, na ez így nem fér bele. Ha megerőszakolnának, akkor gondolkodás nélkül, bármilyen korban elvetetném. Ha suli után már dolgozva csúszna be a baba, akkor több, mint valószínű, hogy maradna.

Ui: soha nem volt még abortuszom, s mint feljebb írtam is, mindent megteszek azért, hogy megfelelően védekezzek.

2014. nov. 23. 22:38
 18/24 anonim ***** válasza:
96%

"Kedves 1-es!Gondolom anyád nyakára szültél vagy eltartott nő vagy,nem hiszem hogy önerőből neveled a gyerekeidet(ha van egyáltalán)"

El nem tudom képzelni, hogy ezt mégis miből gondolod. Világosíts fel, kérlek!

30 éves elmúltam, 18 évesen költöztem el otthonról, azóta magamat tartom el. Van két gyerekem, munkám. Mi a gondod?

2014. nov. 23. 22:44
 19/24 anonim ***** válasza:
19%

"egy 12 hetes magzat egy béka szintjén van, és gondolom itt nem sokan vannak, akik nyáron minden elgázolt béka után elmondanak egy imát"

Mondd, hogy nem akarsz gyerekorvos vagy nőgyógyász lenni, mert ez félelmetes! Ha neked az abortusz gondolata egyenlő lenne egy béka elgázolásával, akkor igazad van. De ha ennyire nullának tartod az emberi életet, miért leszel orvos? Mert jól fizet, mert lehet vele villogni?

2014. nov. 23. 22:46
 20/24 anonim ***** válasza:
41%
14-es! Nem értem mi neked a hazugság ebben?Felelőtlenség volt,persze,de nem hiszem,hogy jobb lenne a gyereknek intézetben,cigányok közt felnőni,aztán drogosan,kihasználva,csövezni az utcán,mert nem tudtam volna felnevelni.
2014. nov. 24. 04:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!