Megtartanatok a gyereket hogyha egyedul kellene felnevelnetek?
Nem tartanám meg, mert felelőtlenség lenne a gyerekkel szemben.
Ha nincs meg az anyagi lehetőség az eltartására, akkor nyomorba minek szülni? Főleg, hogy kisgyerekkel sehol nem találsz munkát. A GYES is csak 3 évig jár, de utána is kellene élni valamiből.
Még ha az apa fizet is gyerektartást, abból akkor sem lehet megélni és gyereket felnevelni!
Én megtartottam. Huszonnégy évesen a párommal még csak összeköltöztünk, anyósoméknál egy szobába, és jött a baba, a párom józan logikával elmagyarázta, miért nincs értelme megtartani. Fiatal voltam, szerelmes voltam, de azt mondtam neki: akkor elköltözök, ha kell, és felnevelem egyedül a babát, de nem tudom elvetetni. Készen álltam arra, hogy egyedülálló anya leszek, nem érdekelt akkor senki és semmi, se az hogy ki lesz később a párom, csak a gyerek érdekelt. A páromnak kellett néhány hét, míg ezt megemésztette, de utána mellémállt. Nem akart szakítani velem, össze is házasodtunk.
A nagyfiam azóta 14 éves, és még van két testvére, a férjem tök jó apa, van saját házunk is, megvagyunk.
A mai eszemmel is azt tenném amit akkor, én nem tudnék abortuszra menni, de mindenkinek más az értékrendje, és más-más helyzetbe kerül. Nálunk jól alakult, de ha a férjem akkor annak idején elhagyott volna, akkor is vállaltam volna a gyereket.
Szomorú, hogy lepontozzák azokat, akik megtartanák!
A kérdés az volt, hogy ebben a helyzetben ki mit döntene, ha más nem akar megölni egy magzatot, az nektek miért fáj?
Igen, ebben a helyzetben én is megtartanám, az életre szavazok, pontozzatok csak le nyugodtan.
Kedves kérdező, ha te vagy ebben a helyzetben, gondold át nyugodtan, mit szeretnél! Ha a párod otthagy emiatt, akkor ennek a párkapcsolatnak annyi, nem érdemes őt megtartani. Ha a szíved mélyén te szeretnéd a babát, akkor ne vetesd el, ha nem szeretnéd akkor vetesd el, a te döntésed. Csak gondold át, hogy ne bánd meg a döntést így sem, úgy sem, akkor dönts, ha mérlegeltél mindent, és biztos vagy magadban.
Az anyagi lehetőségeket mérlegeld, számold át, szülői segítség vagy bármilyen segítség van-e, lehet-e a kezdeti időkre, munkalehetőséged lesz-e a későbbiekben stb.
Mindegy, hogy itt ki mit ír, mindenki a saját szemszögéből nézi a dolgokat, ha te vagy ilyen helyzetben, neked kell tovább élned, egy abortusz után, vagy egyedülálló anyaként élnél tovább szívesen, ezt te érzed, a te életed változtatja meg, hát szíved szerint melyiket szeretnéd?
Én nem ágálok az abortusz ellen, nem ítélem el aki megteszi, de jómagam nem tenném meg, és ebben a helyzetben is azt a megoldást keresném, ami esélyt ad az életre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!