Miert irjak azt sok helyen hogy akinek abortusza volt psziches problemai lesznek?

Figyelt kérdés
2014. okt. 21. 16:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

Hogy miért írják ezt sok helyen?

Mert ez a tapasztalat.

Egyetlen nőt sem tett boldoggá még az, hogy ilyen helyzetbe került.

Ennek ékes példája az a hatalmas különbség, amit egy gyermeket váró vagy megszült nők általi kórterem hangulata és a művi vetélésen átesett nők kórtermi hangulata áraszt.

Ez utóbbiban síri csend uralkodik...

Aztán jönnek a hétköznapok.

Sok nő élete végéig nem tudja ezt magának megbocsátani. És belebetegszik. Orvoshoz, lélekgyógyászhoz kerül...

Nos, innen származnak a szakmai tapasztalatok, amelyek "sok helyen" nyilvánosságra kerülnek.

Én annyiban enyhítenék a kijelentésen: hogy "akinek abortusza volt, annak pszichés problémái leHETnek."

Alkat, idegrendszer, lelkiség mélysége... ez más és más minden embernél, így a nőknél is.

2014. okt. 26. 08:55
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

A 2. számú válaszolónak, aki ezt írta: "Mert az élet egy nagy válsága, amikor azon kell sakkozni, hogy megtartsam, ne tartsam. Ez rázza meg a lelket, AKÁRMELYIK DÖNTÉST IS HOZOD MEG végül az adott esetben.

Kerültem ilyen helyzetbe. Azt a döntést hoztam, hogy nem vetetem el... (az apja nem akarta...)

Életem legeslegjobb döntése volt!!!!

Mondhatnám: életünk legeslegjobb döntése volt.... Az apja is nagyon szereti.

De kerültem a másik döntési helyzetbe is...Nem tudom magamnak megbocsátani, azóta, ha csak Rá gondolok, ömlik a szememből a könny...

Tehát: nehezen tudom elképzelni, kedves Hozzászóló, hogy a gyermeket megtartó döntést egy nő meg tudja bánni...

2014. okt. 26. 09:06
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
hormonális problémái lesznek. aztán, hogy a nő hogyan viselkedik emiatt, illetve hogy a környezete hogyan reagál rá, az okozhat pszihés problémát.
2014. okt. 26. 11:09
 14/22 anonim ***** válasza:
Az abortusz körüli hercehurca, vagy egyéb problémák rátesznek egy lapáttal, de a legrosszabb a hormonáls változások, amik miatt teljesen depressziós lesz a nő egy jó időre. Ebből mindenki másként jön ki.
2014. okt. 28. 11:36
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

A hormonokkal való magyarázat lényegében materialista, azaz anyagelvű magyarázat.

És nagyon sántít:

- akkor egyeseknek, akiket ez az esemény lelkükben mélyen megrázott, azoknak életük végéig hormonális gondjaik maradtak volna?

- és aki az első abortusza után többször szült, és mégsem tud feledni, lelke megsérült, annak mi történt a hormonjaival?

- a kórtermi csend vagy csendes szipogás kialakulásában már benne volnának a hormonok?

Kérdező!

Azért írják ezt sok helyen, mert ez az orvosi (pszichiátriai) és pszichológiai tapasztalat.

Tehát a kijelentés, a megállapítás tapasztalatokon és nem kitalációkon nyugszik.

2014. okt. 29. 07:30
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
Na, ekkora hülyeséget még nem hallottam, és szerencsére még olvasni sem olvastam sehol! Ha egy nő az abortusz mellett dönt, akkor annak oka van. Miért vezetne ez pszichés problémákhoz? Bírom, amikor valami unatkozó nagyokos ilyeneket kezd terjeszteni...
2014. nov. 5. 11:59
 17/22 anonim ***** válasza:
67%
Hát... nekem abortuszom lett volna, aztán mégsem lett, mivel megindult a vetélés, így missed AB szerepelt anno a zárójelentésemen. Pszichés problémák??? Csak a megkönnyebbülés maradt! Mert nem ok nélkül hoz valaki ilyen döntést.
2014. nov. 5. 12:00
 18/22 anonim ***** válasza:
33%
Akit nem visel meg, az elég lélektelen ember lehet...
2014. nov. 5. 12:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Főként a 16-os hozzászólónak!

Nem unatkozó nagyokos által kitalált kérdésről van szó, értsd már meg, kérlek!

Szakmai kérdésről! A pszichiátriai és pszichológusi, azaz elmekórtani és lélektani valamint rengeteg, abortuszon átesett nő tapasztalatán alapuló felvetésről.

Azt azért hozzátenném - a felháborodásod mérséklése érdekében - hogy a kérdés így lenne a tapasztalatoknak megfelelő:

....."pszichés problémái LEHETNEK"....

Tehát a törvényszerűség feltételezése nem helyes, mert, ami az itteni hozzászólásokból ki is derült, nem mindenkinél jelentkeznek ezek a gondok.

De ezt már egy korábbi hozzászólásomban leírtam...

2014. nov. 6. 08:16
 20/22 anonim ***** válasza:

Olyan személy vagyok, aki MINDKÉT döntési helyzetben volt már.

Az egyik esetben a magzatát megtartotta, a másik helyzetben nem.

Remélem, nem kell hát bizonygatnom, hogy a kérdés megválaszolását tekintve a helyzeteket megtapasztalt vagyok, és nem csak úgy unatkozásként okoskodom, osztom az észt itt nektek, jóval fiatalabbaknak.

Azt a döntésemet, amelyben az egyik (negyedik) magzatomat elvetettem, életem végéig nem tudom magamnak megbocsátani.

Az én személyiségem ilyen. Az én gondolkodásom ilyen: igenis gyilkosságot követtettem el. Igenis: gyenge voltam, önző voltam, előbbre valónak tartottam a karrieremet, az anyagi nehézségektől megrettentem (már volt 3 gyermekem....).

Annyi a mentségem, de ez igazából nem is mentség, hogy nem kaptam egyetlen egy támogató, biztató félmondatot sem, sem a férjemtől, sem a nőgyógyászomtól, sem az AB-bizottság tagjaitól.

Egy diplomás, kutató-oktató munkát végző nő, akinek három gyermeke van, azt elítélte, megszólta az akkori társadalmi közeg. (Hozzáteszem: Curie asszonynak, Maria Sklodowskának, 4 gyermeke volt...)

Amikor még két gyermekem volt, és az egyik fiú, a másik lány, sokan ezt a tényt azzal nyugtázták: akkor te már befejezted!

Ez volt a közhangulat.

És mi a mai?!

Még rosszabb lett.

A nőnek, akinek a sajátja a JÓ, meg kell tagadnia ezt.

Van, aki ezt nem bírja magának megbocsátani, van, aki - legyűrve a benne rejlő jó-ságot - nem tudja.

Ne bántsátok hát egymást e kérdésben!

Aki mélyen érző természetű, az ezerszer gondolja meg, ha gyermekét el akarja vetetni.

Ennyi az egész.

67/3

2014. nov. 6. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!