A legjobb barátnőmnek 2 nap múlva lesz abortusza, de amikor beszélgetünk erről, látszik rajta hogy bizonytalan. Hogyan segíthetném még?
Tudja ő is, hogy én nem vagyok abortusz párti. Elmondtam a véleményem, hogy én megtartanám.
Ő mondta, hogy a párja nem szeretné, de viszont a családja is támogatja abban, hogy tartsa meg. (8 hetes)
hezitál, keddre van időpontja, és holnap kell befizetnie a csekket.
De látom rajta, hogy még mindig bizonytalan.
Segítek neki abban is, hogy tiszteletben tartom a döntését, és mellette vagyok, akárhogyan is dönt.
Bizonytalan nagyon.
Beszéljétek át együtt mindkét lehetőséget.
Ha megtartja a babát, és esetleg elhagyja a párja, akkor hogy lesz.
Ha elveteti, akkor mi lesz.
Ez az ő döntése, ne a véleményeddel befolyásold, hanem támogasd abban, ami neki a jobb lenne!
A párja nem szeretné. De ő szeretné? Hogy történt? Védekeztek? Nem?
Szerintem a kapcsolatuknak így is vége lesz. Ezt nem hiszem, hogy ki fogja bírni, haragudni fog rá, meg fogja gyűlölni. Szóval ha csak azért vetetné el, hogy a barátja vele maradjon, akkor ne tegye.
Mivel még csak 8 hetes, mondd neki, várhat még a döntéssel, van ideje, alaposan gondolja át, és beszélje át a párjával is. Csak akkor tegye meg, ha már 100%-ig biztos a döntésében, és nincs benne kétely, kész rá lelkileg. Ha bizonytalan, lehet hogy utólag meg fogja bánni, és ha csak a párja miatt veteti el, akkor tényleg nem sok jövője van így se-úgy se a kapcsolatnak.
Biztosítsd arról, hogy te mellette állsz, bárhogy dönt is, de csak akkor döntsön, amikor már alaposan átgondolta azt is, hogyan tovább utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!