Van olyan aki nagyon meg bánta, hogy elvetette a gyermekét?

Figyelt kérdés

Én 17 éves vagyok, nem vagyok várandós de párommal beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha ..

Én foggal körömmel kapaszkodnék abba , hogy meg tartsam , ő annyira nem .. de vállalná.

Engem meg lepett ez , hogy őt "nem hatná meg" , én biztosan össze zuhannék teljesen.

Olvasgattam ebben a kategóriában és leginkább azt szűrtem le , hogy a leánykák/hölgyek alig várják , hogy meg szabaduljanak a magzatuktól és nem bánják meg.

Engem az érdekelne , hogy ki az aki meg bánta, miért vetette el? Mennyi idő volt feldolgozni? Mit érzett előtte és utána ( lelkileg) ?

Köszönöm

2014. szept. 10. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Egészséges, tiszta léleknek tűnsz, olyannak, aki hamvas kora ellenére is próbál felelősségteljes lenni.

Ne akard megtudni, milyen lehet ilyen terhet cipelni.

Maradj mindig ilyen!

2014. szept. 10. 18:32
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
Kicsit figyelj a helyesírásodra, mert olyan hibákkal írtál, amit illik helysen írni, ha álmodból ébresztenek is fel. Na szóval az igekötőkről lenne szó. Igekötő,(be, ki le, fel, meg, el , át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza) ha az ige előtt áll, akor egybe írjuk,(megtartsam, megbánta, megszabaduljanak) ha az ige után , akkor külön írjuk, ha az ige és az igekötő között más szó is szerepel, akkor mindegyiket külön írjuk.Védekezzetek és talán nem kell azon agyalni, hogy mi lenne ha...
2014. szept. 10. 20:56
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

Tudod, mi a vérciki, utolsó? Hogy az "egybeírás", "egybeírjuk", és a "különírás", "különírjuk" szavak helyesírását éppen az általad kifogásolt vonatkozásban tévesztetted el.

Ez a kislány leiskolázott téged. A szerénységével, az emberségével, az alázatával.

Tanuld meg térdelni, mert aki térdel, sosem esik akkorát, mint aki áll...

2014. szept. 10. 21:06
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Elmondom neked a történetemet. 28 éves voltam, mikor megszületett a második kisfiunk a férjemmel. A gyerekek előtt fogamzásgátlót szedtem, 2 gyerek között óvszerrel védekeztünk. Soha semmi problémánk nem volt a védekezéssel, felelősség teljesek voltunk mindig. Mikor a második kisfiam 2 hónapos volt, elkövettünk egy hatalmas hibát, csak megszakítással "védekeztünk". Azóta is átkozom magunkat ezért a felelőtlenségért, igaz, nem menstruáltam még szülés után, de sikerült elkapnunk az első peteérést. Egyszerűen lesokkolt minket, mikor rájöttünk, hogy ismét babát várunk, mert sem anyagilag, sem energiában nem voltunk felkészülve ilyen hamar még egy gyermekre. Nem tudom, és nem is akarom védeni magunkat, szörnyen buták voltunk, hogy nem védekeztünk megfelelően.Mikor az abortusz előtt hetekben rádöbbensz, hogy egy élet tényleg a te kezedben van, te döntesz arról, hogy éljen-e vagy sem, szinte felfoghatatlan dolog. A 10. héten vetettük el a babát. Érdekes, nálam nem azonnal jött a borús korszak, talán próbáltam elhitetni magammal, hogy "minden rendben van". De fokozatosan depressziós lettem, ingerlékeny, mindenen elsírtam magam, és sokat veszekedtem mindenkivel. Ekkor találtam rá egy internetes csoportra, ahol az abortuszon átesett nők segítik egymást. Ekkor tudatosult bennem, hogy az elfojtott gyász miatt kerültem padlóra. Mert ez egy olyan gyász, amiről beszélni sem szabad másokkal, és saját magadnak is baromi nehéz belátni a kegyetlen igazságot. Nem volt egyszerű, de fokozatosan jobban lettem, miután hagytam magam megélni ezt a folyamatot. Ez 2 éve történt, azóta is sokszor eszembe jut a 3. baba, és ilyenkor ugyanazt a szorongató érzést érzem. De a mindennapi életünket már nem befolyásolja. Egy nagyon rossz következménye lett, már tudnánk és szeretnénk is harmadik gyermeket, de én ezek után úgy érzem, nem tudnék szülni. Egyrészt úgy érzem, valahogy megbuktam anyaként, nem érdemlek ezek után még egy gyereket, másrészt félek attól, hogy a sors megbüntet, és valamilyen betegséggel születne a pici.
2014. szept. 11. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Mindenkinél eljön az a pillanat, amikor megbánja, csak valaki engedi a gyászt, más meg elfolytja és lehet, hogy évek múlva tör ki belőle. Olyan nincs, aki nem bánta meg! Aki ilyet állít, az még maga előtt is tagadja a gyászt!
2014. szept. 11. 16:21
 6/6 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg szép, hogy 17 évesen ilyen komolyan gondolkozol.

Én tinikoromban nagyon-nagyon féltem a teherbeeséstől, mert már akkor is tudtam, hogy nem tudnék abortuszra menni, ezért mindent megtettem a védekezés terén, amit csak lehet.Volt egy osztálytársam, nagyszájú, nagymenő vagány csajszi, 17 évesen terhes lett, egy vállrándítással elintézte az abortuszt, élte tovább az életét. Legalábbis kívülről.

Azóta eltelt huszonpár év, ez a nő ma egy egyedülálló magányos kiégett és cinikus személy...

Én férjhez mentem, született 3 szép gyerekünk, aztán hopp, besikerült a 4. Nagyon megijedtem, idős vagyok már, a 3 is sok, nemhogy négy, kérdést is tettem fel itt, holott tudtam a választ előre, azt hogy KÉPTELEN LENNÉK ABORTUSZRA MENNI!!!

Most a picink már 15 hónapos, sok örömünk van benne(is), de ha ránézek, még így is lelkiismeretfurdalásom van, mert azt látom, itt van egy emberi lény, aki majdnem nem született meg mert az anyja önző módon azt gondolta, túl öreg hozzá, vagy túl sok gyereke van már...

A másik ami felkavart, hogy mikor már megszületett a picim, a kiírt kérdésemhez hozzászólt valaki, aki azt írta, hogy hasonló helyzetben volt mint én, de ő az abortusz mellett döntött, de nagyon megbánta, azóta nincs élete, nem bír létezni stb. Nagyon felkavart, írtam is neki, de már nem válaszolt.

És még egy. Legjobb barátnőm abortusza családanyaként. Van már két gyerek, a 3. besikerült, elvetették. Azóta eltelt 5 év, de igazán nem sikerült teljesen feldolgoznia, az emlék nyomot hagyott benne, minden éven gyászolja, eljátszik a gondolattal, mi lenne ha itt lenne köztük, hány éves lenne, mit csinálna stb. Olyan mint egy szeretett ember halála, az évek során elhalványul a fénye, de a hiánya örökre megmarad...

Szerintem sok korosztálybelid még nem elég éretten gondolkodik, egy besikerült terhességet gondolkodás nélkül elvetet, hiszen nem érzi még döntése súlyát, de ez azért tudat alatt munkálkodik benne, van aki megbánja, van aki látszólag nem, de azért ez ott van belül, hidd el.

Azért írtam le ezeket a történeteket, mert te egy érző szívű leányzó vagy, inkább mások eseteiből tanulj, és bizony ne akard megtudni, megtapasztalni azt az érzést, amikor egy nem tervezett terhesség dilmemmájával vívódik az ember, hidd el ettől rosszabb nincs is a világon!

Védekezz a pároddal, és majd ha az életed már ott tart, hogy a gyermekvállalást tervezitek, majd meglátod milyen csodálatos dolog lesz, amikor a terhesség kiderülése egy várva-várt örömhír lesz számotokra, nem pedig egy ijedelem!

De erre még igen ráérsz 17 évesen, éld az életed okosan, kívánok neked minden jót!

2014. szept. 16. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!