Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Van olyan, aki hisz Istenben,...

Van olyan, aki hisz Istenben, mégsem ellenzi az abortuszt?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért nem? Köszönöm.
2014. aug. 22. 16:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
29%

Te nem érted! Ha a Bibliában le van írva,hogy az abortusz bűn,akkor az! Kész,pont,ezen nincs mit vitázni.De ha te nem akarod Isten törvényeit elfogadni,jogodban áll,csak akkor nem tudom milyen vallásról meg Istenhitről van szó esetedben.Mondhatod,hogy hiszel,de nem ellenzed az abortuszt,csak ez Isten előtt nem áll meg,és nem jutsz Üdvösségre,ennyi az egész.És szerintem senki nem prédikált,de egy vallási kérdésben elég nehéz hanyagolni a Bibliát,mert mint írta valaki,szorosan össze tartozik.

Hidd el amikor valaki megtér,sok esetben próbál "egyezkedni Istennel" én is próbáltam.Csak aztán el kellett dönteni,hogy látszat keresztény leszek,vagy valós igazi Isten hitem lesz.Én is nehezen fogadtam el,hogy az abortusz bűn (sose volt abortuszom) de 27 évig ez egy természetes dolog volt a szememben.Míg meg nem tértem,soha nem gondoltam bele mélyebben,és nem olvastam róla,ahol a Biblia leírja konkrétan,hogy bűn.

2014. aug. 31. 14:08
 22/27 xeniah ***** válasza:
70%

Igen, van olyan, aki hisz Istenben, mégsem ellenzi az abortuszt. Olvashattad egy pár ilyen ember válaszát, és ezen kívül még ott a sátán és a démonai, akik hisznek Istenben, és nemcsak hogy nem ellenzik az abortuszt, hanem azon ügyködnek, hogy egyre inkább terjedjen.

És mindez azért, mert ez a fajta hit igazából csak egy hit Isten létezésében, de nem igazi hit Istenben, nem jelenti azt a hitet, hogy amit Isten mond, az valóban úgy van, és nem is akar közelebb kerülni hozzá, nem akarja jobban megismerni Istent. Erről ír Jakab a Bibliában:

"Hiszitek, hogy csak egyetlen Isten van? Helyes! De gondoljátok meg, hogy ezt a gonosz szellemek is hiszik — és reszketnek a félelemtől! Ó, ti ostobák! Bebizonyítsam nektek, hogy az a hit, amelyből nem következnek tettek, nem jó semmire?..." Jakab 2:19-20

Szóval a kérdés inkább az, hogy milyen kapcsolatot akarsz Istennel: meg akarod-e ismerni, érdekel-e a véleménye? Vagy pedig inkább legyen csak el Isten magának, elhiszed, hogy létezik, de ennél többet nem akarsz tudni róla, magad akarod irányítani az életedet és megítélni, hogy szerinted mi a jó és rossz. Megteheted, de mindennek következménye van.

Isten a Szeretet, ő életet adni akar, nem elvenni.

2014. aug. 31. 17:53
 23/27 anonim ***** válasza:
59%
"biblia olvasás akarok hallgatni" nem tudsz olvasni, hogy a templomba jársz felolvastatni magadnak. Ki vagy te, talán Pósalaki úr, aki felolvastat magának?:)))Nagyon kesze-kusza dolgokat írsz, pontosan úgy, mint aki önámításban él.Elámítottad magadat, hogy te hiszel Istenben, mert jársz templomba és hallgatod a biblia olvasást... attól, hogy oda jársz még nem leszel hívő ember , attól, hogy bemegyek egy Mekibe még nem lesz belőlem hamburger...Ezekután,már értem,hogy nem ellenzed az abortuszt. Remélem egyszer valóban megérint téged Isten és elfogadod Tőle azt a hitet ajándékb, ami magváltoztatja a gondolkodásodat Istenről.
2014. aug. 31. 23:33
 24/27 anonim ***** válasza:
59%
A "hitedből" csak annyit értünk meg, amit leírtál és a leírtak alapján felmerül a kétség, hogy valami újfajta hitet találtál magadnak, vagy ez nem más mint önámítás. Nem beléd kötünk, csak elmondtuk a véleményünket, egyébként pedig mit vártál...
2014. aug. 31. 23:42
 25/27 anonim ***** válasza:
26%
Szerinted ez erkölcsi/morális kérdés?...és az erkölcsnek/morálnak semmi köze Istenhez és Isten törvényéhez? Az erkölcsnek és a morálnak az Isten törvénye az alapja.Minden társadalmi törvénynek is megtalálod a Bibliában az alapját, mert Isten alkotta. Ha renszeresen olvasnád a Bibliát erre te is hamar rájöhetnél.
2014. aug. 31. 23:56
 26/27 anonim ***** válasza:
35%

Az ember nem azért jár templomba mert nemtud olvasni, és felkell hogy olvassák neki a bibliát.

A templomban segítenek megérteni a biblia üzenetét, ott megérzi az ember Isten szeretetét, igazi katarzisban lehet része. Persze ehhez az is kell, hogy ő is akarja, és testvérként tekintsen a többi emberre.

Az abortuszhosz visszatérve pedig, ha valaki nem tekinti gyermekének a méhében hordozott magzatot, legalább adjon neki esélyt az életre.

Szülje meg, és modjon le róla. Az a gyermek is Isten teremtménye, és a testvérei gondoskodni fognak róla.

Persze a modern társadalom sokkal kevésbé ítél el egy gyilkos anyát, mint azt aki hadja élni a gyermekét, vagyis inkább lemond róla.

2014. szept. 1. 07:44
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 26os, igen azért járunk közösségbe hívő emberekkel, hogy mélyebben és közösen tanulmányozhassuk Isten igéjét. De mindennap sajnos nincs meg mindig az a lehetőség mindenkinek, hogy az általad említett katarzist átélje. Isten ezért küldte el az Ő Szellemét, hogy azáltal, akár egyedül és bármikor átélhessünk katarzist, megtapasztaljuk az Ő szeretetét, vezetését, örömét, erejét, jóságát, hűségét,kegyelmét, írgalmát, gyógyítását, ellátását, stb. Ha csak a templomban élhetnénk át ezeket az nagyon gáz lenne.A kereszténység nem magatartás, hanem életforma.
2014. szept. 1. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!