Holnapra kell mennem abortuszra, de a párom belémélvezett. Lehetek tőle terhes az abortusz után?
Hála mindannyiunk Teremtőjének minden megfogant emberi életért és egy előttem válaszoló által beírt linkért! Csak megerősíteni tudom: kérem újabb tragédiák elkerülése érdekében, olvassa a kérdező és a válaszolók is a témával kapcsolatban a [link]
oldalait!
Ja, de nem mindenki hálás a megfogant életért, ha hálás lenne, nem akarná abortálni. Van akinek az volna a tragédia, ha meg kellene szülnie a nem kívánt gyereket.
Aztán az minek olvasgassa az "Áldott teher" alapítvány honlapját? Ha neki nem áldott, csak teher.
Nézd, szerinted bűn, mások szerint nem.
Szerintem senki sem megy abortuszra szórakozásból. Aki az abortusz mellett dönt, nyilván mérlegelte a lehetőségeit, és azt találta a lehető legkisebb rossznak.
Te úgy gondolod, minden megfogant életnek joga van megszületni.
Én úgy gondolom, minden gyereknek joga van úgy jönni a világra, hogy legalább az induláskor jó esélyei legyenek egy boldog gyerekkorra, egy jó életre. Szerető családba szülessen, ahol várják, relatív anyagi biztonságba, és egészséges legyen.
Legalább az induláskor! Mert persze, semmi garancia arra, hogy ezek a körülmények mindig fent fognak állni. De legalább a születésekor biztosítsuk neki az esélyt.
Szerintem az a BŰN, hogyha úgy hozunk a világra egy új életet, hogy nem tudjuk biztosítani neki a legszükségesebbet, sem anyagilag, sem érzelmileg. Vagy ha tartósan beteg gyereket hozunk a világra, és egy szenvedéssel teli életre ítéljük már kiskorától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!